Dodaj do ulubionych

Filtr do wody - czarny osad

12.02.11, 22:09
mam filtr Brita,
od paru dni mam w dzbanku czarny "piasek"
wyciągałam filtr, przelewałam kilka razy wodę ale to nadal wylatuje razem z wodą.

nie chcę takiej pić bo nie wiem czy nie szkodzi.

co może być powodem?
Obserwuj wątek
    • agawa70 Re: Filtr do wody - czarny osad 13.02.11, 01:16
      Nie szkodzi. To jest piasek z filtra, filtr cały wypełniony jest czymś takim, ale fakt faktem nie powinien przelatywać razem z wodą na wylot. Wody zlanej znad tego piasku możesz uzywać, ale radzę kupić szybko nowy wkład bo ten traci swoje właściwości filtrujące jak się tak sypie.
    • osmanthus Re: Filtr do wody - czarny osad 13.02.11, 08:01
      W filtrze nie ma piasku - filtr zawiera wegiel aktywowany (ze skorup orzecha kokosowego) potraktowany antybakteryjnie srebrem.

Jezeli filtr nie byl dlugo uzywany albo zle przechowywany i transportowany moze sie tak zachowywac. Wymien filtr na nowy.

• aniuta75 Re: Filtr do wody - czarny osad 13.02.11, 09:37
        Też tak mam ale te ziarenka (kilka na krzyż) zostają w tej wkładce, do której filtr się wkłada, razem z przefiltrowaną wodą nie wylatuje.
        A dzieje Ci się tak z każdym filtrem czy z tym tylko co aktualnie używasz?
      • agawa70 Re: Filtr do wody - czarny osad 13.02.11, 12:53
        No dobrze - nie piasek tylko "piasek". Czarne maleńkie drobiny. Czymkolwiek jest wygląda jak czarny piasek i cały filtr jest tym wypełniony.
    • ania.rene Re: Filtr do wody - czarny osad 13.02.11, 12:26
      to jest mój pierwszy włożony filtr. z początku nie było tego, pojawiło się po tygodniu. w miejscu gdzie jest filtr również widać piasek.

zaraz wymienię na nowy. dostałam w zestawie 4 szt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka