magdalenaaw 27.06.10, 18:16 Czesc, mam 2 czarno- biale bluzki. Po kilku praniach biel zrobila sie szara. Czy ktos zna sposob jak ja rozjasnic? Dziekuje za odp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamw1807 Re: czarno- biale ubrania 27.06.10, 18:21 na drugi raz nie pierz takich połączeń z innymi czarnymi rzeczami, a jak wybielić? hmm.. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: czarno- biale ubrania 27.06.10, 18:27 No właśnie Żeby czerń była tak samo intensywna a biel bielutka.. Odpowiedz Link
megi-84 Re: czarno- biale ubrania 27.06.10, 20:40 kamw1807 napisał: > na drugi raz nie pierz takich połączeń z innymi czarnymi rzeczami, > a jak wybielić? hmm.. a jak? recznie? no bo z bialymi to tez kiepsko Odpowiedz Link
figamarta Re: czarno- biale ubrania 27.06.10, 20:58 Podobno w takich sytuacjach pomagaja chusteczki wyłapujące kolor. Pisze podobno, bo sama dopiero przymierzam sie do kupna. Odpowiedz Link
trelemorele13 Re: czarno- biale ubrania 27.06.10, 21:47 nie kupowac takich ciuchow? niechcacy sie rzucila na mnie ostatnio podczas zakupow czarna bluzka z bialym kolnierzykiem po paru praniach jedyne co moge powiedziec to ze nie da sie tego wyprac tak zeby bialy kolniezyk nie stal sie szary, raz prane w pralce z kolorawymi sweterkami jako welna na 30, a potem to juz tylko recznie i dosc uwaznie, zeby czarne nie przelazlo nigdy wiecej takich pomyslow pozdrawiam Odpowiedz Link
kaamilka Re: czarno- biale ubrania 29.06.10, 15:37 na drugi raz nie prać tylko wietrzyć a poważnie - nie mam innego mądrzejszego pomysłu Odpowiedz Link