-
Raz Czechy wygrały z Portugalią, raz Portugalia wygrała z Czechami. Obstawiam dzisiaj za naszych sąsiadów!
-
Taki mecz zasługuje na osobny wątek
[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/cd/qh/tylq/Mj5yvynoxkaadbPu0X.jpg[/img]
[video]https://www.youtube.com/watch?v=YaUjyP9XMV8;;YaUjyP9XMV8;;http://i.ytimg.com/vi/YaUjyP9XMV8/default.jpg;;Euro 2012 - Polska - Czechy - Mecz o Wszystko[/video]
Boję się typować wynik,chciałbym wygranej ale ... sama nie wiem.
-
Tzn dla polków? lepiej jak czesi wygraja czy jak będzie remis czechy grecja czy jak grecja wygra?
-
Wbili Grekom dwie bramki w 5 minut a Rosjanie ich rozgromili.... Aaaaaaaa
-
To a'propos wątku o wycieczkach. Bo my lubimy sobie pojeżdzić i pochodzić (pochodzić trochę) ;)
No więc w tymże to jak, nie przymierzając, w ... Polsce. Jeden na 50 spotkanych ludków to Czech lub Niemiec, reszta- "nasi tu byli". Czułam się jak na molo sopockim w sezonie letnim. Ale to może dlatego, że całymi wycieczkami ich zwożono (polska majówka). Rozgadani, rozhałasowani i niestety- niektórzy podchmieleni, a nawet nawaleni. A skałki strome, było nie było, choć nie za wysokie- w każdym ra...
-
dailycurrant.com/2013/04/22/sarah-palin-calls-invasion-czech-republic/
Po wprowadzeniu w pełni reformy nasze dzieci też będą tak [i]mondre[/i] jak pani gubernator ...
-
Zamierzam tam się wybrać 15 sierpnia (święto) i mam kilka pytań
-czy należy wcześniej zarezerwować (tak jak np bilety do jaskini niedżwiedzia)? Czy może na miejscu bez wcześniejszej rezerwacji można kupić bilet?
-jak długo trwa zwiedzanie tych skał, ile km, czy jest przewodnik?
-do jakiej miejscowości należy dojechać ADRSPACH czy Teplice?
-czy na miejscu można kupić jakiś posiłek?
-ceny
-
Rosja Czechy już 2:0. Fajnie, bo kibicuję Rosjanom. :)
-
wyborcza.pl/1,76842,10637019,Korupcja_dreczy_Czechy.html
Szkoda, bo zawsze lubiłam braci Czechów..
-
Jedziemy na kilka dni do Pragi - co jest tańsze niż u nas albo czego nie ma w Polsce, a tam jest? Dla dwulatka i noworodka.
-
wyborcza.pl/1,75475,9246691,Jak_czytaja_Czechy.html
Cóż... trochę wstyd. Może to ateizm im służy :D żartżartżart, bo zaraz się na mnie zlecicie jak sępy :P
-
[i]"Czesi są wielkimi indywidualistami. W przeciwieństwie do Polaków, którzy sś stadni, którzy są niewolnikami zwyczaju i tradycji. (...) Poza tym w Polsce zaobserowałem duży komformizm. (...) Tam wszystko się robi pod ludzi, my to robimy dla siebie. Znam nawet Polaków, którzy są niewierzący, a chodzą do kościoła. (...) Ci moi znajomi Polacy, to nawet komunię przyjmują, chociaż w Boga nie wierzą ani trochę. Ateiści, którzy chrzczą dzieci - mnie się to w głowie nie mieści. A koleżanka Polka mó...
-
www.youtube.com/watch?v=zpe4T0lXZcE&feature=player_embedded
Ja też bardzo lubię ładne pióra i długopisy heheheheheh
-
Szczęsnego czy Tytonia?4
-
czyli piwko, gospody i pełna kultura.
Przyleciałam wczoraj do Pragi, wieczorem przy stacji metra Zlicin (przesiadka na tasie z lotniska do centrum), mnóstwo pijanych zataczających się żuli.
W samym centrum też pełno naprutych, zwłaszcza młodzieży zachowującej się dość nieparlamentarnie - Zitna, Stepańska, Mustek.
Czyżby Polska nie miała jednak monopolu na zataczanie się, leżenie pod ścianą i wydzieliny w miejsach publicznych?
-
fakty.interia.pl/prasa/na_swiecie/news/niewiarygodna-historia-w-czechach,919011
szok 8-/
-
ja tak piłkarsko - nie znam sie na tym zupełnie, a emamy wiedzą wszystko :D
jakie mamy teraz szanse na wyjście z grupy? Rosja ma 3 punkty, my 2, co się musi stać żebyśmy wyszli z grupy?
-
O wiele lepiej juz zyje sie w czechach a wlasnie wrocilam z wycieczki. Wczoraj przejechalam sie polskim autobusem i ludzie w kurtkach okropnej jakosci, szarzy, smutni, jakby z anemia, awitaminoza, buty tez marnej jakosci. Polskie drogi z dziurami. Juz jak sie przejezdza przez cieszyn to widac czeski cieszyn zadbany, polski szary i smutny z dziurami w chodnikach. Celowo przyrownuje do czechow bo tak sie z nich smiejemy, a im sie duzo wygodniej zyje. Polska juz coraz bardziej smutna mi sie wyda...
-
Prosze o nieusuwanie wątku.
A raczej osoby mieszkające w czechach :)
Czy w soboty i niedziele są otwarte sklepy typu globus, spar, drogerie markt? Jeżeli tak, to do której?
Muszę zrobić zakupy bezglutenowe, ceny w czechach są duuuużo niższe. Będę w kudowie, w niedziele czeka mnie podróż z nachodu do lubawki.
-
W moich kochanych Czechach powódź !!!! Jest gorzej niż parę lat temu kiedy powódź nawiedziła Polskę !!!! Nie wiem czy mogę i mam prawo użyć słowa gorzej, bo wystarczy aby jedna rodzina straciła dom i jest to wielka tragedia!!! Ale ja już miałam dziś 4 telefony z Czech od znajomych, którzy zostali z gołymi rękoma. Nie mają nic i szukają pomocy !!!
Moja mama też rano dzwoniła i strasznie się o nich martwię
jest strasznie
Takiej powodzi jeszcze nie było! Teraz jestem cała roztrzęsiona, mam...