czechy

(26 wyników)
  • Ostatnio wybraliśmy się rodziną do pensjonatu położonego blisko polskiej granicy w Czechach. Wyjazd był tak udany, że muszę się z Wami tym podzielić. Świetne miejsce do wypoczynku całą rodziną, wraz z maluchami, dla których tuż obok ogrodu przygotowano dla nich "plac zabaw" z trampoliną, zjeżdżalnią, huśtawkami, itp. Zachwycili nas przede wszystkim gospodarze: bardzo mili, uprzejmi i przyjacielscy. Świetna gościna i niesamowite jedzenie - w końcu odskocznia od codziennych domowych obia...
  • Mam pytanie, czy ma ktoś namiar na w miarę tanie noclegi w Czechach ? poszukuję kwater na weekend majowy, nie znam języka i nie wiem czy dam radę sama w necie coś znalesc. Chodzi też aby to były góry, i w miarę blisko granicy z Polską. Może ktoś poratuje? I czy rzeczywiście w Czechach jest tanio w porównaniu z Polską? Tzn.jedzenie i noclegi. Będę jechac z Poznania. Dzieki,
  • Doradźcie. Odległość prawie ta sama. Google radzą przez Czechy, a strona biura podróży przez Cieszyn i Bratysławę. Jak jeździcie?
  • Witam Wybieramy sie na poczatku lipca z 1.5 roczna coreczka do Czech na tydzien. Wybor padl na Morawski Kras - okolice Brna - Olomunca. Czy ktos moze polecic fajny rodzinny pensjonat z duzym ogrodem dla dzieci? Moze byc rowniez nieco inny rejon Czech byle we wschodniej czesci. Do tej pory bylismy w Czeskim Raju i musze przyznac ze bylo swietnie. Idealny rejon dla rodzin z malymi dziecmi. Pozdrawiam
  • W połowie marca planuję krótki, bo trzydniowy wyjazd do Czech. Chcę zabrać ze sobą 9 letnie dziecko. Proszę, podpowiedzcie mi, dokąd pojechać? Interesuje mnie takie miejsce, do którego dojadę bezproblemowo pociągiem z Krakowa i w którym znajdzie się ciekawa rozrywka dla dziecka? Może jest jakiś park rozrywki w Czechach, coś podobnego do Tropical Islands w Niemczech albo Tatralandii na Słowacji? Jeszcze jedno – Praga jako cel mojej podróży odpada!
  • Wiemy juz, że przez błąd systemu komputerowego w urzędzie syn nie będzie miał na czas dowodu, a wybieramy się szlakami pieszymi do Czech. Czy kontrole po czeskiej stronie są częste? A może wystarczy legitymacja ze zdjęciem i odpis aktu urodzenia? Możemy spodziewać się mandatu czy coś w tym stylu? A może w ogóle nie powinniśmy się przejmować i po prostu iść na wycieczkę?
  • Moj synek skonczył rok i zastanawiam sie nad wyrobieniem dla niego paszportu.W jakąś daleką podroz na razie nie planujemy jechac.Ale do Czech to mamy bliziutko i w kazdej chwili mozemy sie wybrac.Mąż twierdzi ze mały nie potrzebuje paszportu do Czech bo jest otwarta granica.Grzebałam w necie ale nic nie znalazłam.Czy któras z Was orientuje sie w tych sprawach?
  • Szukam czegos na wakacje z dzieckiem: -domek z lazienka(wc znaczy i prysznic) - fajnie by bylo gdyby bylo wyzywienie - las i jezioro Chcemy w tym roku pojechac na Slowacje lub do Czech(chociaz tam podobno drozej niz na Slowacji).Mozecie cos polecic?
  • Witajcie, czy znacie/macie sprawdzone hotele w Czechach/na Słowacji z pokojami zabaw dla dzieci i basenami, tak by można jednocześnie pojeździć na nartach biegowych i zjazdowych? dzięki M
  • Czechy(8)

Witam, Jedziemy na wakacje do Karpacza i chcielibyśmy wybrać się do Czech (Skalne Miasta oraz Praga) Co polecacie czy wycieczkę do Czech własnym samochodem czy zorganizowaną przez tamtejsze biura? Czy zaplanować wycieczkę na 2 dni, po jednym dniu na każde miasto czy dam radę jednego dnia oba miejsca. Przyznam, że nie chcę się spieszyć na zasadzie zaliczenia tylko na spokojnie pozwiedzać. Jadę z 2 dzieci 7 i 4 latka. Co warto pozwiedzać w Pradze z dziećmi? Proszę o rady. Pozdrawiam ;)
  • Przeszukałam archiwum i sama nie wiem juz co myśleć,dlatego proszę Was o radę.Czy dziecko 4 letnie poradzi sobie w którymś z skalnych miast w Czechach,biorę pod uwagę Czeski Raj i Prochovskie Skaly bo ze Szklarskiej Poręby tam najbliżej w jakiej miejscowości się zatrzymać -t.j. zostawić samochód by do Proch. Skal było najbliżej?Czytałam tez że biura podróży miejscowe organizują takie wycieczki do Adrspach i Teplice ile km jest do tych skalnych miast ze Szklarskiej Poręby bo na mapie wyg...
  • Czy 2-latek da radę przejść Skalne Miasto? Czy też trzeba dla niego wziąć nosidełko? Może ktoś się podzieli wiedzą jak tam wygląda? Czy ścieżki są łatwe? Czy są jakieś odcinki "niebezpieczne" dla dziecka? Bardzo proszę o info. Pozdrawiam, Lena
  • Jedziemy z półrocznym synkiem na długi weekend do Pragi i właśnie zdaliśmy sobie sprawę z tego, że nie wiemy na jakiej zasadzie działają teraz ubezpieczenia. Synek jest ubezpieczony na mnie, ja jestem ubezpieczona w pracy. Czy musimy wykupić jakieś dodatkowe ubezpieczenia, czy też te co mamy obowiązują w całej Unii? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • wiem, że są tutaj takie. Proszę o radę, wybieram się dość pilnie i w trybie awaryjnym do Brna. Czy możecie polecić niedrogi motel/hotel dla matki z dzieckiem? Czy jadąc z południowej Polski natrafi się na jakieś płatne drogi, jeśli tak to jak to się odbywa, coś a la polska autostrada? Czy muszę zabrać korony czeskie, czy może być euro? Co pokazać dziecku jeśli zostanie mało czasu, są jakieś atrakcje? Wiem, że google twoim przyjacielem jest, ale mam nóż na gardle. Sęk ju. Może być ...
  • Witam czy macie może sprawdzone miejce o moglibyście polecić jakieś fajne miejsce na Słowacji lub w CZ, najchętniej pensjonat ale niewielki hotelik też może być jest nas kilka osób dorosłych + 2 dzieci przedszkolno-szkolnych chcemy pojeździć na nartach i odpocząć
  • Tak jak w temacie - czy w Skalmym Miescie w Czechach da się jeżdzić wózkiem?
  • Pytam bo naszła mnie ochota wyjazdu w góry ale nie chciałabym spotkać tam tłumów ;p
  • jesteśmy rodzinką z dwójką dzieci( 2 i 4 lata) i wybieramy się w sierpniu na 2 tyg. w wyżej wymienione okolice. Właściwie nie podjęliśmy jeszcze ostatecznej decyzji co do miejsca zakwaterowania, i tutaj liczymy na porady forumowiczów:) Szukając noclegu ciężko trafić w tych miejscowościach na obiekt przyjazny maluchom i z atrakcjami typu ogród czy plac zabaw. Nie znalezliśmy też info odnośnie placów zabaw ogólnodostępnych w Kudowie lub Karpaczu. Może ktoś z Was był już w tamtych ...
  • Znalazłam ten hotel w ofercie Neckermanna. Wygląda świetnie, ma duży aqua park i lunapark i możliwość jazdy na nartach. Dla dziecka rewelacja (no może oprócz nart bo córka nie ma jeszcze dwóch lat). Czy ktoś był może w tym hotelu i może coś więcej napisać? Pozdrawiam
  • Mamy dwoje dzieci - w tym małe dziecko - niespełna 5-miesięczne, które jeszcze nie siedzi. Mimo to chcielibyśmy pospacerować po górach gdzieś na terenie Dolnego Śląska (Karkonosze, Góry Stołowe itd.), głównie po to żeby zrobić frajdę starszemu, 5-latkowi i zacząć go powoli uczyć przyjemności jaką jest turystyka górska. Uznaliśmy, że maleństwu będzie najwygodniej w wózku (nosidełko i chusta na razie odpadają). Stąd pytanie do forumowiczów: czy znacie na Dolnym Śląsku szlaki, które byłyby od...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się