Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      czechy

czechy

(34 wyniki)
    • Czy ktokolwiek zamiast na Cieszyn jeździ na Ostrawę? Na mapach widać, że czeska droga nr1 jest dwupasmowa do polskiej granicy i googlemaps pokazuje ją jako szybszą od tej przez Cieszyn o ok. 20 minut (myślę o jadących z kierunku Warszawy). W Polsce A4 od węzła katowickiego, kawałkiem A1 na Rybnik, przez Wodzisław Śl. do granicy - Bohumin w Czechach. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat jazdy w dzień powszedni od zjazdu z A1 przed Rybnikiem do granicy (Bohumin)? Pozdrawiam
    • w piatek pierwszy raz wybieram sie nad adriatyk (przez cieszyn). automapa kaze mi jechac przez czechy. i trasa szybką i trasa optymalną. moze ktos z Was jezdzi na automapie, która trase lepiej wybrac? o slowackiej policj naczytalem sie tyle ze nie chce (chyba?) tamtedy jechac - zreszta nawigacja nawet sie nie zająknie o tej trasie. jade z centralnej polski na noc. napiszcie mi prosze jak wyglada ta droga przez czechy, czy jest caly czas dwupasmowa? gdzie najlepiej (najtaniej) kupic winiete i ...
    • Witam 18 czerwca wyruszmy z Łodzi do Cavallino ok godz 19 wieczorem. Powrót z okolic Triestu dwa tygodnie póżniej. Nie jest to nasza pierwsza podróż i dotychczas jeździliśmy krajową jedynką do Cieszyna (jechaliśmy również wersją przez Zwardoń), dalej Żilina Bratysława, drogą nr 50 w Austrii omijaliśmy Wiedeń i dalej standardowo autostradą czy to nad Adriatyk czy do Toskani. W tym roku po raz pierwszy zastanawiam się nad wersją przez Czechy z kilku powodów: 1. Jak już sporo osób p...
    • Jedziemy do Włoch z pólnocnej Polski(Elbląg). Którędy wygodniej, szybciej i taniej? Przez Niemcy czy przez Czechy i Słowację? Dużo ludzi jezdzi przez Czechy, a podobno przez Niemcy szybciej (przynajmniej tam google map pokazuje) no i nie wiemy w koncu... doradżcie prosimy;)dzięki anka
    • proszę o jakieś sprawdzone namiary na noclegi w Czechach. Moze być też Austria w rozsądnych cenach.
    • Wybieram sie samochodem do Włoch przez Czechy i Austrię. Czy ktoś ma informacje na temat ewentualnych utrudnień na drogach w tych krajach związanych z powodzią? Gdzie takich informacji szukać? Nie chciałbym utknąc gdzieś po drodze.
    • Witajcie, Wybieramy się z Łodzi do Włoch w okolice Wenecji, zastanawiam się jaką drogą jechać? Zimą na narty jechałem przez Niemcy i poszło szybko, teraz czytałem że droga przez Czechy lub Słowację jest też spoko. Dajcie znać jak lepiej i czy warto rzeczywiście nadrobić te "parę" kilometrów kosztem krótszego czasu podróży. Jako że jedziemy z dzieckiem zależy nam na jak najkrótszym czasie dojazdu.
    • Witam wszystkich, z pytaniem zwracam sie do wszystkich bardziej doswiadczonych w pozdrózy samochodej do wloch niz ja - wybieram sie wkrotce poraz pierwszy. dodam na poczatku ze wyjazd jest ze stolicy i planowalismy jechac przez niemcy, dalej mala czesc austrie i w koncu wlochy (W-wa - Dresden-Regensburg-Monachium- Innsbruck-Trento-Bolonia). niektorzy zas doradzaja bardziej trase przez czechy i pozniej austrie. serdecznie prosze o wszelkie porady. nastepnie - choc moze powinnam zacz...
    • Macie może namiary na jakiś sprawdzony nocleg po drodze - najlepiej w Austrii, żeby było mniej więcej po środku trasy ( jadę do Rzymu)? Czy może śpicie w Czechach? Pozdrawiam.
    • Jak myślicie, w okolice Wenecji lepiej jechać prez Czechy, Austrię (Linz i Graz), czy może Niemcy i Innsbruck?
    • Wybieram się do Włoch - Lido Adriano z Wrocławia. To ok. 200km na południe od Bibione. Jak lepiej jechać? Przez Czechy (Pragę czy Olomunc) czy Niemcy? Jak szybciej, bliżej, wygodniej i taniej? Gdzie trzeba płacić za autostrady i tunele? Podobno przez Niemcy szybciej choć dalej (o ile?) a przez Czechy powoli i mandaty. Co sądzą ci, co jechali?
    • Jestem z okolic Krakowa. Jak lepiej jechać samochodem do Włoch - przez Czechy czy Słowację? Zależy mi na szybkości. Jakie są doświadczenia? Gdzie więcej autostrad? Dzięki za dobre rady.
    • czy przez Słowację - Cadca, Bratislava? Która droga lepsza? Co polecacie?
    • Witam, czy ktoś jechał w tym roku tą trasą?Lub w okolice Wenecji(np.Jesolo). Jak długo jechaliście i którą trasą(przez Czechy czy przez Niemcy)? Pozdrawiam
    • Czytam forum i widzę że większość jednak jeździ przez Czechy, Austrię. Będziemy jechać albo z okolic W-wy gdzie mieszkamy albo z okolic Krakowa/Katowic gdzie mieszkają rodzice (zależy która opcja będzie odpowiedniejsza). Wstępnie mamy klepnięty hotel w Niemczech (przez Eurocamp )w Essing www.eurocamp.pl/upload_module/wysiwyg/e-katalog%202010%20PL/29_Hotele%20i%20promy.pdf Ale może jednak przez Czechy będzie rozsądniej? I gdzie wtedy nocować? Może macie jakieś tanie sprawdzone miejsca ...
    • Gdzie są platne tunele w drodze do Wloch i w samych Wloszech? Chodzi mi o dodatkowo platne poza ceną autostrady
    • Witam 6 Miesięcy temu wybrałem się w wymarzoną podróż samochodem do Włoch. I dlatego mogę się kilkoma radami z wami podzielić, udzielić przydatnych wskazówek i porad. 1. Najlepsza droga dla mnie to Gliwice-Żilina-Bratisłava-Wiener Neustadt-Eisenstadt-Graz-Klangefurt-Villach-Lido di Jesolo. Podróż minimum 12 godzin. 2. Cena Paliwa - Najlepiej zjechać z Autostrady i kupić paliwo na stacjach poza autostradą ok. 80 gr. tańsze niż na autostradzie 3.Noclegi Najtańsze noclegi są w linku. www.u...
    • Jedziemy z Warszawy przez Szklarską (odbieramy znajomych na trasie) do Toskanii. Myślimy, żeby ze Szklarskiej przejechać jeszcze ze 3-4h i przenocować po drodze. Viamichelin proponuje trasę przez Czechy, Niemcy i Austrię. Uwzględniając te 3-4h nocleg byłby gdzieś w Czechach. Czy ktoś z was może polecić nocleg na tej trasie? Pozdrawiam, Marek
    • Większość internetowych planerów poleca trasę przez Niemcy (fakt, prawie same autostrady), chociaż trasa przez Czechy wydaje się znacznie krótsza. Proszę doświadczonych o radę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się