Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      czechy

czechy

(72 wyniki)
    • witam, znacie może jakieś hotele w górach Izerskich lub Karkonoszach po stronie czeskiej z wellness? Ideałem byłby jakiś pakiet pobytowy typu relax z wellness czy romantyczny weekend we dwoje. Znalazłam coś w lazne libverda, ale najbliższe trasy to świeradów (19 km) lub liberec (30 km), a szukam czegoś na miejscu
    • Witam! Jestem totalnie zielona, więć proszę na mnie nie krzyczeć jak popełnię jakaś gafę. :D Więc za 3miesiące jade ze szkołą na narty do Czech, będzie to wgl pierwszy raz jak mam narty na nogach, a nawet w rękach. ;p wiem, masakra. ale cóż - rodzice lenie i tylko wylegiwanie się na słoneczku. ;d więc jedziemy do Czech, będzie grupa początkująca z instruktorem więc luzik, ale, własnie: 1. rodzice chcą mi kupić sprzęt, ale sie nie zgodziłam, bo jak to ja, moze mi sie nie spodobać, albo coś. w...
    • Witam, czy mógłby ktoś polecić najlepsze ośrodki w Czechach i na Słowacji? Chcielibyśmy się wybrać w tym roku na narty ale niestety nie znam na tyle tych okolic by wybrać coś odpowiedniego. Dlatego też bardzo proszę o pomoc i wskazanie najlepszych tras (dla tych coś bardzo przyzwoicie już jeżdżą na nartach). Dzięki!
    • Witam, chcę zaplanować rodzinny wypad na narty plus inne atrakcje. rodzina 2+2, jedno dziecko jeżdzi drugie będzie się uczyć. znamy tylko Zakopane (porażka) i Włochy. Trochę daleko do Włoch i tak się zastanawiam czy np. Słowacja, Czechy oferują podobne warunki narciarskie do Wloch?
    • Witam, zimą jadę na narty, oczywiscie jestem zielona. Będzie to pierwszy raz kiedy założe narty na nogi wgl, oczywiście na wyjeździe będe w grupie początkującej z instruktorem. Ale żeby nie zrobić tam mimo wszystko z siebie ofiary, postanowiłam pojechać do Poznania na Malte Ski, żeby się już poduczyć, i mam pytanie czy warto? warto jechac do Poznania na Malte żeby do poduczyć z instruktorem? i przede wszystkim czy 1godz. wystarczy żeby już coś załapać? Nie chodzi mi o to, żeby sie juz na m...
    • planuje wyjazd na weekend. Czy oplaca sie do czech? patrzac na kurs: 10kć to 1,65zl , chyba niebardzo. bilet calodniowy kosztuje 590-600kć co w przeliczeniu wychodzi prawie 100zl!!! na slowacji, gdzie weszlo euro, tez nieciekawie- po 20-30euro.. to juz wole dac naszym to 85zl za gondole w swieradowie... z drugiej strony patrzac na warunki, moze warto ? jak uwazacie?
    • Witam, jak lepiej jechać z Podkarpacia: 1 - w Mysłowicach DK 1 do Bielska i dalej S1 przez Cieszyn, Frydek-Mistek do autostrady D1 czy może lepiej 2 - przejechać A4 na zachód do skrzyżowania z A1, później A1 do Świerklan i przez Bohumin zaraz do autostrady D1 ?? z góry dziękuję za podpowiedzi, PS.: do tej pory jeździłem przez Cieszyn, ale D1 chyba już oddane do polskiej granicy?
    • Witam, Chciałbym wyjechać w czasie ferii do Czech albo na Słowację. Lubię wyjeżdżać tam gdzie nie jeżdziłem dotąd, no i lista się ciągle skraca. W SK byłem w Wysokich Tatrach (Pleso i Łomnica) na Wielkiej Raczy, w Donovalach i Ruzemberoku. W CZ byłem w Szpindlerowym Młynie. Chciałbym wyjechać do miejsca gdzie tras i wyciągów jest podobna ilość jak w tych miejscach (nie mniej). Ale przede wszystkim chciałbym pojeździć a nie stać w kolejkach (darujcie sobie pisanie o Alpach). Chopok byłby OK, ...
    • witam, przepraszam za zasmiecanie forum, ale jednak moja sprawa zwiazana jest z tematem forum... prosze o nieusuwanie przez 2-3 dni mam do odsprzedania winietki na autostrady w austrii [8 dni] i czechach [1 miesiac] od jutra za 50% ceny czyli 50pln jestem z warszawy zainteresowanych prosze o kontakt _______ pozdr., patyk+2
    • witam, mam prośbę, którędy jechać do włoch z krakowa (róznica w km mało istotna) zazwyczaj jezdzilismy przez słowację, ale to jest lekki koszmar z nieoznakowanymi drogami i zajezdzajacymi droge tirami w nocy. Chcielismy jechac przez czechy , ale znajomy nam dzis mowił, ze czesi sobie obia jaj, sprawdzają wszystko wlacznie z kompletem zarowek i bezpiecznikow i kasuja mandatami na lewo i prawo. Czy ktos wie cos na ten temat dokladniej?
    • Cześć. Planujemy wyjazd na narty w styczniu w kilka osób. Mamy tylko sprecyzowane Czechy ale nikt tam nigdy z nas nie był. Co polecacie? Jakie są najlepsze ośrodki narciarskie? Gdzie są trasy fisowskie? Gdzie jest dobra infrastruktura : krzesełka, jakieś gondole? Może jakieś fajne namiary na niedrogie hotele, pensjonaty (niedaleko od ośrodka, może być z wyżywieniem) Z góry dziękuje za info.
    • Irek Bieleninik, mój boże to faktycznie atrakcja.
    • W zeszłym roku byliśmy 2 dni w Szpindlerowy Młynie. Pierwszy raz, troszke zjeżdżaliśmy i teraz też chcielibyśmy pojechać do Czech. Może ktoś poleciłby nam niedrogi ośrodek z wyżywieniem blisko jakiejś oślej łączki -niekoniecznie w Szpindelowym Młynie???
    • Podobno od 2 tygodni Czesi nakazali sprzedaz winiet tylko na 7 dni oraz 30 dni. Wczesniej mozna bylo wykupic na 8 dni (Austriacy maja winiety na 10 dni). Dlatego gdy wyjezdzacie na 7 dni do Austrii czy Wloch to w dniu powrotu (to jest 8-my dzien) jazda po autostradzie jest nieoplacona i Czescy straznicy drog maja duza radoche w kasowaniu polaczkow. Wiadomosc pochodzi z dnia dzisiejszego z automobilklubu w Katowicach i chyba jest wiarygodna. Ja na wszelki wypadek kupilem na caly miesiac....
    • Witam Was, Chcialem sie wybrac na narty na Slowacje lub do Czech - dlaczego tam? Bo mam dwojke bardzo malych dzieci i nie moge pozwolic sobie na daleka podroz. Czy i gdzie znajde trasy dla raczej dobrze jezdzacego + dobry hotel, pensjonat (o ile to mozliwe jak najblizej stokow lub nawet bezposrednio przy nich). Nigdy nie jezdzielem na nartach w tych krajach i zupelnie nie mam rozeznania, dlatego BARDZO prosze o Wasze opinie. Dziekuje i pozdrawiam, tomek
    • Pierwszy raz wybieram się na narty do Austrii,rejon Styrii.Proszę o poradę, którą trasą jechać z Poznania- przez Czechy czy przez Niemcy?
    • Witam, mam pytanie i prosbę zarazem: wybieram sie na narty do Czech (z Wrocławia najblizej, w dodatku z psem) i zastanawiam sie, jakąiejscowosć wybrać. Byłam na początku zdecydowana na Lenske Lazne, ale jest mało tras i wyciągów, potem chciałam do Peca pod Śnieżką, ale dzisiaj przeczytalam, ze owszem są wyciagi, ale przeważnie nie są one ze soba połączone. Na innych stronach tego osrodka wyczytałam, ze jeżdżą skibusy miedzy Pecem a Leske Lazne i ze obowiazuje jeden skipas. Spindl...
    • chyba dotykam "dyzurnego" tematu. Zawsze kupowalem czeski poplatok na stacji przed Frydkiem-Mystkiem. Z tej mapy www.oeamtc.at/netautor/download/document/touristik/Mautgrafik_Slowakei_Tschechien.pdf chyba wynika, ze zaraz za granica jest fragment, gdzie winieta juz obowiazuje. Mape robili Niemcy, ma byc z marca 2010. Czy wiecie cos na ten temat?
    • Byłem w połowie stycznia 2006 i było rewelacyjnie. Trasy, infrastruktura no i bez nadmiernych kolejek do wyciągów. Jedno tylko ale, ceny identyczne jak u nas to tylko pozory że Czechy sa tanie.
    • Bardzo proszę o informację czy na odcinku od Cieszyna do Ziliny na Słowacji muszę wykupywać czeską winietę?? Jadę przez Cieszyn i Ziline do włoch. Bardzo proszę o odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się