Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      czechy

czechy

(21 wyników)
    • czesc, wybieram sie we wtorek, 22-go, do Szklarskiej na 5 dni. jako ze to tak blisko Pragi, to szkoda nie podjechac. wiecie czy w Czechach obowiazuja jakies winiety na autostrady, itp? dzieki.
    • 1. Granica (jakuszyce/harrahov)- Turnov. Karkonoskie serpentyny, w paru miejscach ze względu na intensywne roboty drogowe ruch wahadłowy. "tam" jakoś to nie przeszkadzało (człowiek rześki, początek podróży) "z powrotem" nieco wkurzające (już prawie w domciu, powieki na zapałkach a tu taka przykrość) 2. Turnov- Praga. stacja benzynowa- zakup winietki i jazda!. Nowa droga ekspresowa z Liberca do Pragi- MALYNA! Ruch niewielki ("tam" 06.07. mieli czesi swieto panstwowe więc ruch był pr...
    • teleshow.pl/kat,1024825,title,Gwiazdor-z-Tanca-z-Gwiazdami-zatrzymany-przez-policje,wid,13253619,wiadomosc.html Oczywiście trudno się domyśleć o kogo chodzi z nazwiska i jest bardzo niejasno napisane, że chodzi o tancerza partnera Edyty Górniak i na zdjęciu "zamazanym" prawie nie można go rozpoznać:))
    • abcnews.go.com/Politics/OTUS/tatooed-body-politic-czechs-vladimir-franz/story?id=17292758#.UGDcdLTL7rl [img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Vladim%C3%ADr_Franz_1.jpg[/img] To jest kandydat na prezydenta, który rzuca rękawice Klausowi... Wbrew pozorom inteligentny facet, doktor prawa, wykładowca w szkole aktorskiej... Czytałem z nim parę wywiadów całkiem do rzeczy mówi... No i jest popularny... Kto wie, kto wie? :) Byłoby zabawnie, wyobrazacie sobie takiego pana np...
    • Posiedziałem sobie nieco na zadupiu, jakieś 30 km od Pragi. (pochwale sie, ze bylo to w obserwatorium astronomicznym w Ondrejovie - wyjazd "sluzbowy"). Pare rzeczy rzuciło mi się w oczy, ale moze napisze kiedy indziej. Na razie co do motoryzacji: Na drogach o wiele wiecej jednosladow niz u nas. Rowerzysci sa traktowani bardzo fair przez kierowcow i omijani szeroko. Takze mnostwo motocyklistow (do tego chyba jakis rajd turystyczny widzialem, bo chyba ze 100 motocykli przejezdzalo przez wi...
    • Czechy(5)

W Czechach po wprowadzeniu nowego kodeksu drogowego ilość wypadków śmiertelnych zmniejszyła się o 11% , prędkość „przejazdowa” w dużych aglomeracjach wzrosła o 15 km/h. Policja toleruje przekroczenie prędkości do 10 km/h w dużych miastach , ale w małych o 0 km/h Mają byś weryfikowane wszystkie ograniczenia , pod względem słuszności ustawienie znaków. Policja w Pradze otrzymała radary laserowe umożliwiające pomiar do 5 aut w jednej chwili , więc jazda za kimś kto jedzi...
    • Na końcu będzie motyw motoryzacyjny:) Byłem na długi łikenw Pradze (czeskiej) no i siłą rzeczy miałem kontakt z Czechami w różnych sytuacjach i jedyną osobą która była uśmiechnięta był taksówkarz z ktorym wracaliśmy pierwszego wieczoru. Reszta w sklepach, knajpach, metrze, autach na ulicach jakaś taka smutna, nieprzyjemna? Czy Oni tak mają cały rok czy to juz jesienny dół? A miało być o motoryzacji to będzie. Przyjechaliśmy do naszego pensjonatu który był położony prawie na p...
    • Polecam. Tak samo fajne jak Gottland tylko jeszcze fajniejsze. A do tego Czesi są zajebiści :-) A tak przy okazji: jeden fragment mnie rozwalił. Chyba znalazłem swój ulubiony nurt w filozofii: [img]https://img692.imageshack.us/img692/8201/kscan0002.jpg[/img] [img]https://img69.imageshack.us/img69/1810/kscan0003.jpg[/img]
    • ...czeski ambasador w USA wyjaśnił "geographically challenged" people pewne podstawy: [i]The Czech Republic and Chechnya are two very different entities - the Czech Republic is a Central European country; Chechnya is a part of the Russian Federation. As the President of the Czech Republic Miloš Zeman noted in his message to President Obama, the Czech Republic is an active and reliable partner of the United States in the fight against terrorism. [/i] No, to moze rednecki nie zaciukają...
    • W rok od podpisania umowy na produkcję samochodów, w Kolinie już zjeżdżają pierwsze Toyoty. Taką informację usłyszałem w RMFie. Ech! Tylko usiąść i zapłakać. Dlaczego Oni mogą, a my NIE?
    • Dwa spostrzezenia. Jedno drogowe, a drugie chyba polityczne. Drogowe. Po wjechaniu na nowiutka droge za Cieszynem, przestalem ja w nocy widziec. Nie wiem jak to jest, ale w Austrii czy w Czechach, na dosc miejscami wiekowych drogach, elementy odblaskowe sa widoczne z daleka i nie czuje sie wiekszej potrzeby wlaczania swiatel drogowych. W Polsce, na nowiutkiej drodze jakosc elementow odblaskowych jest zadna i widac je w zasadzie niewiele dalej niz zasieg swiatel mijania (pomijam to, ze sa z...
    • Czesi zaczynaja bawic sie tak, jak w Stanach kilkanascie lat temu. Wjezdzaja na autostrade pod prad i jada z gazem w podlodze albo okreslona ilosc km, albo "do pierwszej krwi", ktora raczej w ich przypadku jest ostatnia... motoryzacja.interia.pl/news?inf=466549 W ostatnich dniach na czeskich autostradach zdarzyły się dwa śmiertelne wypadki, w których doszło do czołowego zderzenia z samochodami jadącymi pod prąd. Według czeskich mediów w obu przypadkach chodziło o tzw. zawody śmierci, organ...
    • Takie pytanko i mała aniieta... Nie chcę informacji obiektywnych (typu ilość autostrad, ilość wypadków itp.) chcę tylko Wasze subiektywne spostrzeżenia... Zapewne wiele podróżowaliście po Europie, gdzie Wam się najlepiej jeździ, i dlaczego?? Do tego wątku zmobilizował mnie wyjazd i podróż po Niemczech, Szwajcarii, Austrii i Włoszech... I co?? I mimo wszystko, na pierwszym miejscu Niemcy... Chyba najmocniej i najbardziej cenię ich za to, że nie niespodzianek, jak jest 50 km/h,...
    • Po latach zależności od Wielkiego Brata zza Buga nadszedł czas Wielkiego Brata zza Wielkiej Wody. Wojna w Iraku i Afganistanie...walczymy z talibami,giną żołnierze Amerykanie pompują ropę z Iraku. Dla nas? Sorry, dla siebie. Wspaniałe i nowoczesne uzbrojenie...F16 cudem doleciały, dobrze że jest Islandia,bo by nie miały gdzie wylądować. Koszmarnie drogie i koszmarnie zawodne.Jeszcze zapłacimy za serwis miliony dolców. Mig 29 był chyba lepszy:) Offset w większości okazał się lipą. ...
    • Czytać takie brednie to trzeba mieć stalowe nerwy, jeździ pewnie taki kretyn jak cipa po ulicach i strasznie się wymądrza - pewnie on z PiSu jest.
    • Zeby obnizyc ceny. Niestety tylko do konca wrzesnia.
    • Sytuacja jest taka : dwupasmowka na prawym pasie tir - jakies 90-100 km/h na lewym pasie ja (jakies 140 kmh) przede mna samochod (niewazne jaki bo bedzie ze mam fobie, ale nie mam, ale to bylo w Czechach wiec prawdopodobienstwo trafienia wieksze a wiec statystyka na nie fobia) Ten samochod jakies 110-115 kmh Za mna : zblizajace sie szybko monstrum (A8 albo A6 chyba quattro) - jakies 160 kmh Samochod przede mna : kierunkowskaz w prawo, chac mnie puscic chowa sie za tira, ja widz...
    • Szanse rosna. Moze jednak? www.autonews.com/news.cms?newsId=7135
    • www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2896699 Najbardziej podoba mi się komora silnika - normalnie jak na dywanie :)
    • Renault may lose share in central Europe EU expansion, Asian influence worries French carmaker By Sylviane de Saint-Seine Automotive News Europe / October 20, 2003 Current tariffs on cars from non-EU countries, % Poland 35 Hungary 25 Czech Republic 17.1 Slovakia 17.1 Slovenia 15 Source: CCFA, the French carmakers association WARSAW – Renault executives believe the automaker is at risk of losing market share in central Europe. The French carmaker blames th...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się