czechy

(23 wyniki)
  • Obserwowałem usilnie kampanię, zwłaszcza tą zaściankową. Znajomi biznesmeni przekazywali mi z rozbawieniem, że na spotkaniach wyborczych Czecha otrzymywali koperty z podziękowaniem za przybycie i "przypadkiem" już wypełniony formularz przelewu. Wystarczyło wpisac kwote :). Ale nie to chodzi - taka jest plityka i bez lobby, tudzież ich pieniędzy, Czech nie byłby poważnym kandydatem. Udało się - zwyciężył. Okiem marketingowca zauważam jednak straszne zagubienie tego człowieka. Ma poważ...
  • Kto wie prosze o odpowiedz. Na razie dojrzałam że plyty od Hanyska wykorzystuje Czech. To samo baner na osiedlu Gazoplastu. a reszta?
  • Czy ktoś dobitnie potrafi wskażać czy Czech zrobił cokolwiek dla pozyskania funduszy unijnych dla miasta?
  • Czytam właśnie Wasze wypowiedzi i dziwi mnie to z czego się cieszycie. Uważam, że należało przed wyborami wytłumaczyć tarnogórzanom w jaki sposób pozyskuje się środki finansowe z Uni Europejskiej, bo jeśli dobrze zaobserwowałam to był podstawowy zarzut w stronę pana Szczerby ( a myślę, że niewielu tarnogorzan starszego pokolenia ma na ten temat wystarczającą wiedzę, jeśli się mylę to z góry przepraszam). Czy ten zarzut był słuszny? Na to niech odpowie sobie każdy z nas według włas...
  • Właśnie się dowiedziałem z blogu pana burmistrza,że wypowieda wojnę kierowcom parkujacym w sposób nieprawidłowy w centrum miasta. Na poczatku tej wojny proponuję panu Czechowi rezygnację z podjeżdżania swoim samochodem pod ratusz,zwolnienie przez urzędnikow magistratu miejsc parkingowych na ulicy Górniczej oraz likwidację bezsensownego zakazu zatrzymywania przy ulicy Wajdy. Porządki należy zaczynać od siebie,potem egzekwować je od innych. 23.
  • biznes.onet.pl/0,732833,wiadomosci.html "Agenci CzechInvestu, czeskiego odpowiednika Państwowej Agencji Inwestycji Zagranicznych, próbują namówić inwestorów, którzy już ulokowali fabryki w Polsce, do przeniesienia się kilkadziesiąt kilometrów na południe, mówią przedstawiciele firm i PAIZ." Co prawda Czesi zaprzeczaja, ale pewnie tylko pro forma! Nasi dziennikarze sie oburzaja, ale nie ma czym! To sa prawa rynku i wygrywa ten, kto oferuje lepszy stosunek warunkow do c...
  • Kandydat Komitetu Wyborczego Inicjatywy Obywatelskiej Powiatu Tarnogórskiego - Arkadiusz Czech otrzymał w II turze wyborów 51 % poparcia. Kontrkandydat - Kazimierz Szczerba uzyskał poparcie wysokości 49 %. Gratuluje zwyciezcy! wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2TuraObwody.html?instytucja=241304-WBP
  • Panie Czech proszę odpowiedz na pytanie jaką przyszłość w przypadku wygranej w wyborach widzi pan dla Pałacu w Rybnej? Czytając ostatni Gwarek mam mieszane uczucia więc prosze rozwiać je przed wyborami?
  • Mój typ 4-2
  • od wtorku burmistrz czech bez wiekszosci w radzie nieudolnosc ibrak kompetencji to glowne cechy obecnego burmistrza a moze by tak REFERENDUM KTO ZA
  • Jakie postępy w konflikcie samorządowym, miały być rozmowy i co dalej ? co z konsekwencjami naruszenia prawa nie tylko przez Szczęsnego czy Węgielskiego ale również członków Zarządu Spółki Wodnej! Czyżby w TG byli równi i równiejsi wobec obowiązującego prawa i kupczyło by sie nim w zależności od tego po której stronie konfliktu dany radny stanął !!! barawo tarnogórska praworządność !!
  • kiedy burmistrz Czech powie laskawie mieszkancom ile wydal na tegoroczne Gwarki plotka mowi o 300 000 pl
  • Według wszystkich znaków na ziemi już tylko niespełna 80 dni i będziemy mieli wreszcie nowego i mam nadzieję zdecydowanie lepszego gospodarza tarnowskich Gór. mam nadzieję, że zasługujemy na kogoś kto potrafi nie tylko zawierać kompromisy, ale nie jest małostkowy.
  • Skandal normalnie. Czech będzie więc sam
  • No i po wyborach. Ciekawe kto powalczy w drugiej turze ?
  • no cóż przynam się, że nie brałem udziau w wyborach, bo żaden kandytat mi nie odpowiadał a zasada wyboru "mniejszego zła" jest mi obca. Nie mniej widzę, że p. Czech zaczął dobrze - od podzęikowań wyborcom i konkurentowi. www.tg.net.pl Zobaczymy jak będzie dalej
  • Tyle się mówiło dzisiaj o chcianych i nie chcianych prezentach. Panie w galeriach chwaliły się że można zwracać rzeczy do kilku dni itp. Wiem że to nie najważniejsze (kościół przede wszystkim;D), ale...macie jakieś specjalne życzenia co do podarunków które chcielibyście dostać? A może liczycie na dobry gust... mikołaja/dzieciątka? Gustujecie w sprzęcie rtv/agd, odzieży, kosmetykach, słodyczach, alkoholach, zwierzakach? Co chcieliby dostać tarnogórzanie? PS. Ponoć o23 chciałby zakneblow...
  • Mam nadzieję, że nie będzie powtórki z Hanyska, rozumu jednak burmistrz Czech ma wicej. Szkoda tylko, ze juz nie miasto bedzie najwazniejsze, jak za czasow pana Szczerby, tylko osmy cud swiata, ktorym jest pan Czech w swoim mniemaniu.
  • Czy ktoś wierzy w to, że mecz Dania-Szwecja był czysty ? Najbardziej podobała mi się ostatnia minuta meczu, gdy szwedzcy obroncy na luzie podawali sobie piłkę, a Duńczycy im nie przeszkadzali.
  • 11 Maja(piątek) godzina 18,00 otwarte spotkanie z Burmistrzem miasta Arkadiuszem Czechem w Galerii Inny Sląsk , organizator Stowarzyszenie Przymierze Śląskie. Spotkanie w ramach projektu "Masz głos, masz wybór" info o programie na stronie www.maszglos.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się