czechy

(99 wyników)
  • Witam,znalazlam nocleg w Czechach okolo 50zl za noc czy to dobra cena i czy ktos tam byl: wlasnietu.pl/noclegi/bedrichov_v_jizerskych_horach/penzion/6092.html#opis zaproponujcie ciekawy nocleg tylko w gorach?
  • Czy opis przy autostradzie D1 na odcinku Bohumin - Brno "droga częściowo płatna" oznacza, że mogę dojechać bez winiet do stacji shella, zaraz za wjazdem z Chałupek? Cena winiety 10-cio dniowej w Czechach to 310 koron, to około 35 PLN, PZMOT chce 64 PLN. Tylko czy na wjeździe na stację shella nie będzie czekała policja z mandacikiem za przejechanie 2 km autostrady bez opłaty?
  • witam chciałam wybrać sie z dziecmi 3 lata i 7 lat do Czech ale nie mam za bardzo pomysłu gdzie pojechać. Może ktoś był i coś fajnego widział? bea
  • Jadę samochodem do 3,5 tony do Czech. Czy tygodniową winietę lepiej kupić w PZMot. czy po przekroczeniu granicy w Czechach? Jeżeli w Czechach to gdzie to można zrobić? Pozdrawiam.
  • jw. Jadę pierwszy raz do Czech Planuję wycieczkę objazdową własnym autem po najciekawszych miastach, zabytkach. Nie wiem gdzie nocować, co zobaczyć. Pomożecie?
  • Napiszcie proszę, czy w Czechach są blisko granicy z Polską (Zwardoń) baseny termalne.Aby długo nie jechać. A w Słowacji gdzie najbliżej? Baseny maja być czynne teraz,dobrze by było aby był basen z ciepłą wodą na powietrzu, na zewnątrz kompleksu( podobnie jak w Popradzie) Dzięki za wszelki info
  • Witam, szukam jakiegoś miłego i taniego noclegu dla rodziny 2 + 3 w Czechach południowych (w drodze do Włoch) może ktoś coś podpowie. Pozdrawiam.
  • Witajcie, wybieram się autem do Czech, planuję spędzić 2/3 dni w Pradze a pozostały czas chciałabym wykorzystać na poznanie innych miast/ urokliwych wiosek w Czechach. Czy móglibyście podać waszą top listę obowiązkowych miejsc wartych zobaczenia u naszych sąsiadów? Będę wdzięczna :) Pozdrawiam
  • Witam. W najbliższym czasie mam zamiar wybrać się na małą wycieczkę po 3 w/w państwach. W związku z tym, że jest to pierwsza tego typu moja wycieczka mam parę pytań: 1. Czy przejazd koleją przez granicę tych państw bez paszportu będzie niosło ze sobą jakieś problemy? 2. Słyszałem kiedyś o tanim sposobie przejazdu koleją przez granicę. Kupuje się bilet do granicy, a potem na samej granicy kupuje się bilet do miejsca docelowego. Ktoś mógłby mi przybliżyć ten sposób? Bilet kupu...
  • Czy wymagany jest zapasowy komplet zarówek i jak to jest z zestawem naprawczym gdy kupilo sie auto bez zapasówki
  • Witam, Wybieram się ze znajomymi samochodem na jednodniową wycieczkę do Ostrawy. Jedziemy łącznie w 4 osoby, w związku z wieloma informacjami w internecie, które nawzajem się wykluczają chciałbym zasięgnąć Waszej porady co do następujących spraw: - czy posiadanie kamizelki odblaskowej jest obowiązkowe ? Jeśli tak, ile takich kamizelek powinno się znaleźć w samochodzie ? Będziemy poruszać się samochodem zarejestrowanym na pięć osób, zaś pasażerów (wraz z kierowcą) będzie czworo. Cz...
  • Mażą mi się święta w pięknej górskiej okolicy Czech. Wyjazd na 3 dni z wyżywieniem i wigilią. Jeżeli znacie jakieś kwatery godne polecenia podzielcie się wiedzą i doświadczeniem. Z góry bardzo dziekuję.
  • który z tych krajów jest wizualnie i kulturowo najbardziej podobny do polski? a które z tych państw warto spenetrowac dokładnie jako pierwsze (czyli najciekawsze)? a jesli chodzi o prowincje to w którym z tych krajów jest najgorszy wizerunek (czy widac wczesniejszy ustrój)? Dzieki za odpowiedzi
  • Mam pytanie dot. Czech. Wybieram sie do części wschodniej po raz pierwszy. Plan weekendowego wypadu opracowany, ale przydałoby sie go wzbogacić o jakiś wypoczynek:) Czy w Czechach są kąpieliska termalne tak jak na Słowacji czy Węgrzech?? Jeśli są - to gdzie?? Jakie??
  • Chcemy się wybrać z rodzinką do Czech na ferie i szukamy jakiegoś noclegu .Może ktoś poleci jakiś sprawdzony pensjonat lub apartament ,domek.Chcemy pojeździć na nartach i pozwiedzać,
  • Zastanawiam się nad wyjazdem na 2-4 dni do Czech lub Słowacji w lipcu-sierpniu. Proszę o opinie, gdzie ciekawiej, taniej(bez dojazdu do 500zł), gdzie można się bardziej dogadać po polsku/ angielsku/ niemiecku. Nie chodzi mi o zwiedzanie zamków, ruin itp. tylko o wypoczynek, zasmakowanie tamtejszych potraw, połażenie po sklepach. Najlepiej żeby to nie była wsina ale większe miasto, niekoniecznie stolice. Dodam, że jestem studentką.
  • Witam. Szukam, jakiegoś fajnego miejsca w Czechach na letnie wakacje. Ostatnio byłem w Czeskim Raju (Turnov) i chodzi mi o coś podobnego, czyli aby były górki a także dużo ścieżek rowerowych i rozwinięta baza turystyczna... Możecie coś polecić? Dzięki marek
  • Chodzi o sensownie opisane atrakcje kraju, a nie o zaplanowanie za mnie trasy wycieczki. Z tym sobie sam poradzę, jak będę miał pogląd, CO chcę zobaczyć ;) Może ktoś coś polecić? O Pascalu nawet nie chcę słyszeć, na Lonely planet mnie nie stać. Jakieś inne pomysły? ;) aA Rd
  • Witam Czy ciągle wymaga sie zielonej karty w Czechach. Czytalem na kilku forach ze policja tego wymaga ale jestesmy w Unii wiec chyba nie jest potrzebna i wystarczy nasze OC. Prosba o pomoc
  • Oto jak wygląda urlop: wycieczka do Pragi - mogłem się o tym przekonać sam na własnej skórze. Przyjazd do tej stolicy to nie małe wyzwanie dla podróżującego, Po około 7 godzinach jazdy docieramy do stolicy. Wjazd na teren Pragi to kilkadziesiąt klaksonów od miejscowych kierowców, a to że za wolno jadę, a to że zwalniam przy znakach drogowych wskazujących w jakim kierunku mam jechać. To nic. Zabierając się za szukanie noclegu jeżdżę po obrzeżach miasta, odwiedziłem prawie tuzin hotelów,...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się