doba

(14 wyniki)
  • moje dziewczynki skończyły wczoraj 3 miesiące i są cudowne bo od kilku przesypiają już calutką noc (śpią od 20 do 7 rano)! Nie chcę robić z tego problemu ale przez to spanie zlikwidowały sobie 2 posiłki i teraz jedzą już tylko 5 razy na dobę. I boję się, czy to w tym wieku nie za mało. Myślałam, żeby może dawać im jeść częsciej w ciągu dnia, ale wtedy jadlyby co 2-2,5 godziny. Poza tym przez to zaburzylby się im cały dzienny harmonogram. Co o tym myślicie? p.s. dodam jeszcze, że moja starsz...
  • Nie karmię piersią, jedynie ściągam i mieszam z mieszanką, ale już zgłupiałam- ile ml powinna wynosić jednorazowa porcja.Ja w 8 dobie przygotowuję 40 ml na jednego.Synek zjada i jest mu mało, a z córeczką nie jestem w stanie wymęczyć 20 ml, co mnie bardzo martwi.Pani dr mówiła żeby nie przekarmiać, ale co to znaczy w praktyce, zostawić dziecko z tymi 40ml.A co z córką, która nie chce.W szpitalu zabierali mi ją i tyle wiem o jej żywieniu.W szpitalu siostra, od której wykupowaliśm...
  • Witam jestem tutaj po raz pierwszy chociaż od dawna śledzę różne wątki na tym forum. Razem z mężem spodziewamy się bliźniaków. Na ostatnim badaniu usg lekarz powiedział, że prawdopodobnie poród odbędzie się poprzez cesarskie cięcie (ze względu na ułożenie dzieci). Od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie jak wygląda karmienie piersią po cesarce?czy od razu można karmić?wiem że po zabiegu trzeba leżeć w pierwszej dobie i co wtedy?czy dzieci są karmione sztucznie? kiedy zaczęłyście karmić p...
  • oczywiscie jeśli z dziećmi jest wszystko ok i nie ma żadnych dodatkowych problemów? a poza tym napiszcie dziewczyny jak u Was było z cesarką i jak samopoczucie po czy naprawdę tak bardzo boli? pocieszcie mnie troche bo najprawdopodobniej bedę miała cesarkę i nie mam pojecie czego się spodziewac,bo pierwsze dziecko rodziłam SN z góry dzieki
  • jak się czułyście po cc? Jak wyglądały Wasze pierwsze karmienia? Jak dawałyście sobie radę w szpitalu? Wiecie takie wszystkie pierwsze rzeczy które robi się przy dzieciątkach jak już was wywiozą na salę ogólną (może miałyście pojedynczą)? Pytam, bo niedługo mnie to czeka i nie wiem czego się spodziewać. Pozdrawiam Kinia
  • Jak w temacie.Proszę o info. Kiedy i jak to się dzieje?
  • Wiele osób na tym forum zastanawia się, czy wybrać cc, czy próbować rodzić naturalnie. Ja sama byłam do tej pory przekonana, że wybiorę cc (22 tydzień, ciąża bliźniacza), ale zastanawiam się, czy po porodzie jest szansa na to, aby w miarę sprawnie, bez niczyjej pomocy funkcjonować. Czy któraś z mam po cesarce mogłaby podzielić się doświadczeniem, ile tak naprawdę czasu trzeba, aby dojść do siebie po tej operacji, tzn., aby zagoiła się blizna i nie bolało, aby móc faktycznie w pełn...
  • wczoraj dałam mojej corce pierwszy raz kleik do mleczka - tylko 1 lyzeczke od herbaty, nie wiem ile dac aby bardziej sie najadala przed snem, ile wy dawalyscie swoim maluchom, nie chce z kolei aby konsystencja byla za ciezka i aby jej zoladek mogl to spokojnie strawic
  • Witam, Czy któraś z Was rodziła w szpitalu bielańskim? Ja ostatnio dowiedziałam się że niestety czeka mnie cc, i ciekawa jestem czy któraś z Was na forum tam rodziła? Jak wrażenia, co zabrać ze sobą (ogólnie szykowałam się na sn więc nie zwracałam uwagi na rady dot cc), jak opieka po porodzie? Czy warto brać pojedynczą salę, położną? I jak z karmieniem? Co w pierwszej dobie? Zabrać ze sobą do szpitala laktator?
  • Witam, dziewczyny od pewnego czasu nurtuje mnie pytanie - jak to jest po porodzie z bli xnakami już na sali. Jak wygląda karmienie 2 bączków, które nagle zaczynają naraz plakać a w sali są np. jeszcze 3 inne matki.Wydaje mi sie to b. strsujące. A jak z przewijaniem, pójściem do toalaety i innymi rzyziemnymi sprawami.Wiadomo usiąść wygodnie nie można, każdy ruch to ból (wspomnienia z poprzedniego porodu) aco w nocy? Chyba zaczełam sie nad tym wszystkimzastanawiać bo wszystkie moje ...
  • Wlasnie dowiedzialam sie, ze coreczka jednak nie przewrocila sie glowka do dolu i wyglada na to, ze za 2 tygodnie (zaczynamy 36) beda mnie ciac. Nie zachwyca mnie to, ale nie ma wyjscia, mala jest pierwsza. Jak dlugo dochodzi sie do siebie, co robic, zeby bylo jakos lepiej? Prosze tez o wszystkie praktyczne rady!
  • Drogie Mamy Bliźniacze. Jestem w 33 tyg. i już ledwie zipię. Wyczytałam już wszystkie możliwe (niestety nieliczne) artykuły w gazetach, rozdziały w książkach i strony w internecie poświęcone ciążom i porodom bliźniaczym. Czuję jednak niedosyt, szczególnie takich "ludzkich" informacji. Mam do Was w związku z tym ogromną prośbę. Czy mogłybyście napisać parę zdań o swoich "finiszach"? Jak przeżyłyście ostatnie miesiące ciąży (ile przytyłyście itp.), w którym tygodniu rodziłyście i jak wyglądały...
  • słyszałam różne opinie, że po miesiącu, że po trzech... jak jest naprawdę?
  • Witam, mam pytanie do mam ktore juz urodzily swoje pociechy, czy to prawda ze jesli malenstwa w chwili narodzin maja mniej niz 2kg to trafiaja do inkubatora? Ja jak lezalam w 19tc na patologii to slyszalam cos takiego tyle ze wszystko dotyczylo ciaz pojedynczych a nikt mi nic nie powiedzial jak to wyglada w przypadku blizniat. Bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam. Tunia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się