doba

(15 wyników)
  • Ja właśnie policzyłam że odkąd skończyła 4 miesiące śpi ok 15-15,5 h na dobę. Wcześniej chyba mniej było... Do 13 to prawie jej nie ma ;) Może się teraz jakoś mocno rozwija? Mogę spokojnie wrócić na 1/2 etatu do pracy i nawet nie zauważy ;)
  • czy nie za mało cyca dostaje na dobę? Kurcze nie wiem, pomocy dziewczyny :)
  • hej Dziewczyny, w sumie piszę tego posta abyście nie puszczały dzieci na wysoki zjeżdzalnie- bo moze sie skonczyc jak u nas, czyli,ze wylądowalismy w szpitalu , szczesliwie nic sie nie stało, ale jak sobie pomyslę , co mogło... to spać nie mogę w nocy. Obcy chłopiec w wieku Tymka zepchnął go ( specjalnie) z takiej wysokiej zjęzdzalni, Tymek spadł z wysokości okolo 2, 5 metra na plecy a potem jeszcze odbił na głowę, strasznie sie przestraszyłam, ale najgorsze były te panikarskie matki,ktore k...
  • Interesuje mnie ile sie jest w szpitalu po cesarce,i jak dlugo lezy zaraz po urodzeniu cc. Jak sie nie rozpocznie akcja porodowa to w poniedz. mam byc w szpitalu,polozenie posladkowe. Pierwsze dziecko rodzilam naturalnie. Poradzcie cos.
  • Czesc, jestem wrzesniowka i ze wzgledu na polozenie posladkowe dzidziusia w poniedzialek mam planowane cc. Wtedy bede w 37W5D, ale na wczorajszym USG wyszlo, ze mlody wazy juz 3700 g., glowke ma 40W1D, wiec moj gin zdecydowal, ze tniemy w poniedzialek, tym bardziej, ze do szpitala mam 90 km, wiec nie bedziemy czekac na skurcze (a dotychczas nawet skurczy przepowiadajacych nie mialam, szyjka zamknieta na amen - to moj pierwszy porod). Dlatego zwracam sie do Was z kilkoma pytaniami...
  • Jak czytam posty o trudnych urlopach, wyjazdach, to mi lżej (sorki, ale naprawde), bo i my zaliczylismy koszmarek, a juz myslalam ze to z nami coś nie tak. Tyle ze my planowalismy pojechac do Żywca na 4 dni!, w tym czasie lekko oderwać się od codziennosci i zaliczyc wesele mojego brata w Bielsku. I tak jak we środe wyjechalismy, tak w piątek ok. polnocy juz wrocilismy do domu. I choć Żywiec to dosyc urocze miasteczko, tak poki co nie mam ochoty tam wracac. Po pierwsze lało cały ...
  • to nasze pierwsze tak poważne rozstanie (od piątku do niedzieli 08-07) - nigdy wcześniej sam nie wyjeżdżał,a teraz moja teściowa zabrała go na tydzień "na wieś" do swojej siostry. Spodziewałam się kłopotów, ale na razie jest Ok - przynajmniej u małego..bo ze mną to troszkę gorzej ;) od wczoraj nie mogę sobie miejsca znaleźć, dziś dzwoniłam do Wojtusia ale nie miał czasu ze mną rozmawiać bo pielił z ciocią grządki!a przed chwilą zastałam naszą suczkę na łóżku u starszaka i tak mnie to ro...
  • Dzisiaj rano podalam pierwszy raz smoczka Filipkowi. Wcześniej się bałam o technikę ssania ( Mikołajowi smoczek podany wcześnie zupelnie rozregulował ssanie i choc udało się karmic 18 miesięcy to dużo nas to kosztowało), ale po spacerach na zimnie i deszczu (odbieramy codziennie starszaka z przedszkola) z wyjącą syreną w wózku zlamałam się. Będę podawac tylko do zasypiania i na spacery, bo jak się budzi na spacerach to pomaga tylko wyjęcie z wózka i karmienie - co późną jesienią i zimą ...
  • wypisali nas ze szpitala jak mala miala 18 dwa dni pozniej zajechalismy zeby tylko zmierzyc i miala juz 21 do tego waga jej nie rosnie lekarka powiedziala zeby podjechac jeszcze w piatek i jak dalej biliburina bedzie wysoka to poloza mala na odzial, biora krew i beda naswietlac kurcze srednio mi sie usmiecha lezenie kilka dni na oddziale bo maz wykorzysta juz urlop i ze starszakiem nie bedzie mial kto siedziec.... ech na czym polega takie naswietlanie? dlugo to trwa? raz dz...
  • Dziewczyny mam kolezanke ktora wczoraj urodzila coreczke oczywiscie przez cc, i nie ma pojecia o dzieciach bo nigdy zadnym sie nie zajmowała i co 5 min do mnie dzwoni bo jest troche przerazona karmieniem . Generalnie chodzi o to jak to jest z pokarmem po cc bo polozne dokarmiaja jej makucha i młoda nie jest głodna wiec nie ssie a powiedzialy jej zeby miedzy karmieniami jej nie przystawiała bo zacznie piers traktowac jak smoczek . Mi natomiast sie wydaje ze skoro dali jej juz dzi...
  • moja prawie 3 tyg. córeczka od wczoraj od ok. 22 nie robiła wcale kupiki, czy powinnam sie niepokoić?
  • Hej! Nie chwaliłam sie jeszcze, ale 6 lipca urodziłam przez cc synka Oskara. ;) Mały jest kochany i ogólnie wygląda całkiem spoko, ale jak sie okazuje, przybiera za mało na wadze. Przy urodzeniu ważył 3540 g, a teraz waży cos ponad 3600. Nadrobił spadek wagi w 2 dobie i cos tam przytył, ale podobno to za mało. :( Karmie go piersią i odciagam tez mleko do butelek. Z butli zjada ok. 80-90 ml mleka, a z piersi je ok. 10-20 minut... różnie to bywa. Ogólnie to je co 2-3 godziny, a w nocy ...
  • moja mala konczy dzis 6 dobe, karmie ja odciaganym pkarmem, zjada ok 120ml, czy to nie jest za duzo? w szpitalu powiedziano mi, ze w 5 dobie ok. 50, w 6- 60, i tak narasta do ok 120 i na tym pozomie trwa do ok miesiaca. myszka robi kupe przy kazdym lub zaraz po kazdym karmiemiu.
  • Pępek(8)

Mój synek jest z 1.07, czy powinien mu odpaść, mam wrażenie żę pod spodem jest klejąća maź, zużyłam prawie całą butelkę spirytusu i nic, nie wiem czy nie zbiera mu się tam ropa, może ktoś mi coś poradzi, lekarz oglądał we wtorek ( chyba zbyt pobieżnie)i nic nie zauważył
  • Dziewczyny, byłam dziś na spotkaniu z połozną w Szpitalu miejskim i mam kilka cennych informacji, jeśli któraś jest zainteresowana - chętnie podzielę się wiadomościami i własnymi spostrzeżeniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się