doba

(23 wyniki)
  • pierwszy raz miałam podane zarodki 3 dniowe ( do tej pory 5- dniowe)bawiam sie o ich jakośc to 6B i 6C, czy to okreopne słąbizny jak na 3 dobę??Komus się udało z taką "klasą"?
  • Mam pytanie do kobiet, którym udało się zajść w ciążę dzieki ivf lub icsi. Jakiej jakości zarodki podano Wam w szczęśliwym cyklu i w której dobie po punkcji? Potrzebuję trochę dobrych wiadomości, bo mój optymizm nieco opadł.
  • kobiety bardzo prosze o odpowiedz czu ktoras z was miala transfer w trzeciej dobie??i z jakim rezultatem??to dla mnie wazne bo jutro mam 2 dzien od punkcji i nie wiem kiedy zabierac kruszynki??Z gory dziekuje za odpowiedz.
  • witam, proszę o pomoc jestem w 6 dobie i mam krwawienia lekarz kazał brac 3*1 duphaston i lezec ...ale krwawie nadal (plamię zywą krwią) czy któras miała cos takiego/ czy to juz po ...:(
  • Nie wytrzymałam, zrobiłam test. Dziś jest 8 doba po inseminacji... ale była tylko jedna, bardzo wyraźna kreska..niestety... Mam jeszcze cichą nadzieję, że to poprostu za wcześnie. Nigdy jeszcze nie przeżyłam takiego napięcia.
  • tak jak w temacie..jestem 9 dni po transferze ( 2 podejście ISCI) i w 8 dniu dostałam plamienia..plamię i dzisiaj..czy to nie za wcześnie??? test miałam zrobić ok 10-12 dni po..nawet nie zdążyłam :( może komuś się tak zdażyło i wszystko ułożyło się dobrze..może mała iskierka nadziei pozostała....
  • Dziewczyny dziś dowiedziałam się że mam 2 zarodki klasy 2A i jeden 3B czy to dobrze, bo nie wiem dokładnie co oznaczają litery czy jeszcze się podzielą do jutra, bo o 13.00 mam transfer, czy któraś też takie miała i doczekała się swojego cudu, proszę dajcie znać, z góry wielkie dzięki!!!!
  • Witam dziewczyny jeżeli macie jakieś doświadczenia odnośnie napięcia przedmiesiączkowego to please!!! wpisujcie : mi zaczyna się dobę po owulacji i trwa tak 7-8 dni a najlepsze to jest to że przed @ nic nie boli..... Miewacie bóle krzyża, podbrzusza, mdłości.?????
  • Ja miałam 2-komórkowy zarodek (podobno ładny,nie przetrwał..) I tak się zastanawiam, ilu komórkowy powinien być zarodek żeby miał większe szanse na przetrwanie? Czytałam, że powinno być 4-8 komórek w zarodku a nie 2. Czy doktor za wcześnie podał mi ten zarodek? Czy nie powinien poczekać aż podzieli się na większą ilość komórek?
  • Witam, dawno mnie tu nie bylo...ale jestem pozdrawiam wszystkie dziewczyny i wszystki maluchy i wszyskieprzyszle maluchy :))) Dziewczyny, moze wyda Wam sie moje pytanie smieszne, ale czy mozna sprawdzic w dobe po przytulaniu czy cos z tego wyszlo??? Bo staramy sie z mezem prawie od roku i w pazdzierniku zobaczylam upragniona kreche ale po tygodniu poronilam, opowiadalam Wam, pamietacie? Teraz wyliczylam soebie dni plodne, (po laparo mam cykle regularne prawie (30 - 33 dni)i wstala...
  • Witajcie. W ubiegły piątek miałam punkcję. Pobrano mi 5 oocytów. Cztery komórki się zapłodniły i zaczęły dzielic, natomiast piąta uległa degeneracji. Niestety w trzeciej dobie zaczęły się fragmentacje i moje zarodki stanęły. Tak więc nie zrobiono mi transferu, bo nie było już co podac. Nie wiadomo, co było przyczyną. Czynnik męski odpada, bo nasienie męża zostało przebadane i było bardzo dobre. Gin proponuje spróbowac za pół roku, ale ja się obawiam, że znów wszystko się powtórzy...
  • Witajcie ja dzis troche z innej beczki bo zaczelo mnie zastanawiac czy to ogolna zasada czy indywidualny przypadek decyduje o dniu transferu po zaplodnieniu? pytalam o to mojego lekarza czy moge miec podane blastoc.przy nastepnym transferze(5doba)a on stwierdzil ze to nie koniecznie dziala na korzysc (ja mialam podane w 2 dobe i sie nie zagniezdzily)jakie sa wasze doswiadczenia?myslalam ze im bardziej sie rozwina w inkubacji tym wieksze szanse?!? pa pa
  • Dziewczyny, moja ginka zleciła mi badanie Bhcg- 3,5 doby od owulacji (owu w niedzielę wieczorem, badanie Bhcg w czwartek rano). Mam wyraźny ból owulacyjny więc wiem. Wynik bety 0,00. Jutro mam wizytę u endokrynologa i nie wiem, czy mogę powiedzieć, że na 100% nie jestem w ciąży? Od kiedy zarodek (??) wytwarza tą betę? pozdro J.
  • Hej dziewczyny, jakie macie doświadczenie z lekiem duphaston, miałam po nim dostać okres a tu nic....
  • witam... dlugo czekalam na HSG, ale caly czas byly jakies problemy ze sprzetem... wiec zaproponowano mi histeroskopie... co to jest??? co moze wykryc??? i na ile moze zdiagnozowac problemy z zajsciem w ciaze??? jesli cos wiecie w tym temacie - blagam o info. za kazde bede bardzo wdzieczna....
  • Mój mąż ma słabe plemniki i związku z tym mam prosbę potrzebuje rady jak mój maż ma ją brać . Jedni mówią że dwa razy dziennie ale żeby był efekt to dawka musi być ok 1000mg na dobę do tego bierze jeszcze Clo 2 razy dziennie, witamine E , folik i salfazin. Mam nadzieje że albo w koncu im sie poprawi albo otruję mojego meża :)))) Prosze dajcie znać
  • Dziewczyny, wściekł mnie gin jak cholera. Czy wy też uważacie ,że w 10 d.c. pęcherzyk 10 mm to za małoo?Ale ja zawsze mam owylację (jeżeli w ogóle występuje) ok 16,17 d.c. Urosną??? Któraś miała podobnie. Mi parę m-cy wcześnie jak dzielnie to wszystko obserwowałam to rosłu po 4 mm na dobę. Tylko, że się torbiel zrobiła. Także chyba jest szansa, co nie?
  • Mam pytanko mój gin powiedział mi dzisiaj na wizycie ze prawdopodobnie punkcje będe mniała w przyszłym tygodniu w sobote albo w niedziele a poilu dniach po punkcji będe mniała transfer pomocy to mój pierwszy raz i jezcze za bardzo sie nie orientuje z góryu dziękuje Magda
  • Dziewczynki, jak właściwie rozpoznać te cykle bezowulacyjne? Czy zawsze towarzyszy im płaski wykres temperatury? Co ze śluzem? Czy test owulacyjny wykryje taki cykl? Nie miałam jeszcze badań wszystkich hormonów, co mnie jednak czeka w styczniu. Cykle regularne. Wykres prawidłowy. Faza lutealna 14 dni, jak w zegarku. A mąż i ja czekamy i czekamy.,.
  • Od 5 do 9 dnia cyklu bralam clo. W 10 dniu cyklu jeden pecherzyk miał 10 mm. wiem, że to malo. Czy ma szanse jeszcze urosnąć? Cykle mam nieregularne: 28- 32 dni; ostatnio musiałam @ wywoływać bo wogóle nie przyszła i niestety nie byłoa to ciąża

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się