Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      doba

doba

(18 wyników)
    • Mój tata miał wczoraj wieczorem operację ratującą życie. Stracił bardzo dużo krwi. Jeszcze przed operacją miał zdiagnozowany lekki udar, który z powodu wykrwawienia oraz pewnie znieczulenia pogłębił się. Ma zupełny niedowład prawej ręki i nogi. Chyba rozumie co się dzieje (rano odpowiedział na jakieś pytanie kiwnięciem głowy, godzinę temu - niewyraźnym "nie"). Przez chirurgów jego stan jest nadal określany jako krytyczny, priorytetowa jest kwestia ustabilizowania go. Jednak dziś był u nie...
    • sluchajcie, dostalam pare dni temu od kumpla link do portalu, na ktorym ludzie umawiaja sie konkretnie w celach erotycznych, zarejestrowalam sie pod fikcyjnym imieniem, podalam wymyslone dane i zero zdjec, ot tak z ciekawosci... i po tych paru dniach dostalam prawie setke wiadomosci, wiekszosc od facetow w stalych zwiazkach i zonatych:> przykladowy opis jednego z nich: "Mało usatysfakcjonowany seksualnym życiem małżeńskim młody mężczyzna chętnie pozna Panią lubiącą każdy rodzaj ...
    • Prosze nie brac przykladu z tego pana.... DOBRE! www.joemonster.org/art/11038/List_(bardzo)_motywacyjny_na_stanowisko_handlowca_w_spedycji
    • no i męcze sie potwornie.Kazdy mowi"nie mysl o tym".Latwo mowic. Wstalam rano, pierwsza mysl "kurcze,3 dzien bez szluga"i az mnie skręcilo.Potem kawke zaparzylam.No kawa bez szluga????stoi zimna na blacie.Nie moge wypic bo jej zapach tak mi sie kojarzy z papierochami.teraz zadzwonila przyjaciolka,ona tez mi sie kojarzy z paleniem.To chyba na wyspe bezludną musze wyjechac? Biore Kalms na uspokojenie i te tabletki paskudne Niquitin-gardlo mnie od nich boli. Boze,po co ja zaczynala...
    • matkę dzieciom, która ogólnie jest średnim pracownikiem, często sobie nie radzi i zawala projekty, czy singielkę mającą tylko siebie na utrzymaniu, która jest świetnym pracownikiem?
    • Słuchajcie, szlag mnie już trafia na siebie samą. Ile bym nie spała to mi mało. Fakt, wstaję do synka w nocy, ale na króciutko (parę łyków picia) i idę spać dalej. Zdarza mi się 10 godzin snu, tak, jestem wtedy wyspana, ale do diabła, no SZKODA MI CZASU na spanie. Marzę o tym, żeby nauczyć się spać 7 godzin na dobę. Gdybym kładła się spać o 23 i wstawała o 6 (no, 6:30) wyspana, to chyba umarłabym ze szczęścia. Mam plan, żeby - jak synek już nie będzie się budził w nocy - prze...
    • i wszelkich "ułatwiaczy" życia typu kaszki, mleka modyfikowane, słoiczki np. NIE ROZUMIEM miauczenia n.i.e.k.t.ó.r.y.c.h o straaaasznej pracy przy dziecku (najlpiej jednym). Nie piszę o sytuacjach ekstremalnych (zerowa pomoc partnera, albo wręcz przeszkadzanie ;)). Nie piszę o trudach wychowywania (tego się na wygody przełożyć nie da). Chodzi mi o to że coraz częściej spotykam matki zmeczone i sfrustrowane, oburzone perspektywą wyjazdu męża (bo sama z dzieckiem, więc w planach ma ...
    • Cześć, chciałam się z Wami podzielić swoimi przeżyciami z niecałej doby jaka spędziłam w szpitalu położniczym. Ale zacznę od początku. Od poniedziałkowego popołudnia jakoś zaczęłam czuć się źle, czułam ból w prawej części brzucha, jakby poza macicą. W nocy ból się bardzo nasilił, odczuwalny był przy każdym najmniejszym ruchu (moim ruchu, nie dzidziusia). We wtorek rano poszłam do internisty, która stwierdziła z przerażeniem, że to prawdopodobnie odzywa się wyrostek robaczkowy! Zleciła badani...
    • ...ale na szczęście urodziłam 5 tygodni temu i mam już to z głowy ;-) A tak z zupełnie innej beczki. Czy wcześniaki mają to do siebie, że jedzą 20 godzin na dobę? Przecież ja mam wrażenie, że nie robię nic innego tylko się przewracam z boku na bok z wywalonym cycem. Młody opuszczał szpital z wagą 3170 a dziś go ważyłam i ma już 5 kilo! Kiedy dorośnie będzie jak znalazł do kładzenia podkładów kolejowych... :]
    • po uderzeniu da sie jeszcze uratowac?(jaki to moze byc koszt?)Na ekranie sa tylko kolorowe paski,nic nie da sie przelaczyc,ani ustawic.dzieki za odp.
    • Witam. Tak od ponad 8 miesięcy siedzę w domu, najpierw zwolnienie , teraz macierzyński i w związku z tym postanowiliśmy z mężem , że gdzieś pojedziemy. Najpierw były w planie góry, ale mnie naszło aby pozwiedzać Warszawę ( a przy okazji chciałam kogoś odwiedzić, bez robienia mu kłopotu- bardzo mi na tym zależy). Niestety z racji odległości musimy jechać na kilka dni, a właściwie na weekend ( moj mąż zapracowany). Dlatego mam prośbę do emam z tego rejonu. Szukam kwatery na dwie noc...
    • Dziewczyny mam prośbę może o głupotkę ale... Napiszcie dwa słowa do mojej koleżanki, 2 dni temu urodziła córeczkę i oczywiście mają problem z karmieniem, jakieś zatkane kanaliki, mała się zasysa i zasypia a Asia płacze z bólu... Szpital nie jest z tych popierających karmienie na całego więc mogą chcieć jej mała dokarmiać (choć po co to nie wiem bo to dopiero 2 doba!) i musi być asertywna żeby się bronić Wiem, że to było, nie tyle chodzi mi o porady co o wsparcie Asi w karmieniu...
    • To chyba niewlasciwy watek,ale moze ktos wie.Za co moze zatrzymac policja na 2dni?informuja tylko zone,ze taki i taki do jutra zatrzymany(wracal z drugiego konca Polski) i nic wiecej nie moga pow.Udalo sie tylko dowiedziec,ze caly i zdrowy?za predkosc i inne wykroczenia-mandat,punkty i jazda dalej.Tak mysle,ze przy zatrzymaniu,proby wreczenia lapowki?Prosze tylko powazne odp.
    • Mam pytanie do internautek. Jestem dopiero w drugim miesiącu ciąży ale już trawi mnie ciekawość co do dziecka które ma się urodzić. Moje pytanie brzmi: Jak często należy karmić, przewijać dziecko w szpitalu? Czy zawsze kiedy płacze, ile razy w dzień w nocy? Dziękuję za odpowiedzi.
    • Witajcie Wszystko wskazuje na to, że będę mieć planowaną cesarkę na Żelaznej (położenie miednicowe dzidziusia). Mam pytanie do mam, które rodziły w ten sposób na Żelaznej - czy dziecko tak jak przy porodzie naturalnym jest kładzione na mamie, przystawiane do piersi, czy podczas pierwszych 24 h (słyszałam, że nie można się wówczas podnosić) jest możliwość karmienia piersią. Prosze także o opis waszych porodów. Z góry dziekuję.
    • wyświetla mi się: należy zarejestrować podany w opcjach email w bramce ERA. czyli co???gdzie go zarejestrować??zadzwonić???
    • posiada namiary na jakas ciekawa kwatere na Slowacji blisko granicy Wegierskiej?
    • Szukam doświadczonych mam, ktore przeszły cesarskie cięcie z przyczyn medycznych. Zależy mi na osobach z Łodzi. Jak czuł się dzidziuś, ile czasu zabiero powrót do sił, od kiedy pojawia się pokarm itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się