doba

(12 wyniki)
  • Chcę przestawić syna całkowicie na BP(aktualnie jeszcze jedno karmienie piersią)Zastanawiam się ile ml powinno wypić dziecko w ciągu doby?Wiadomo,że jogurtu czy serka mu nie dam więc tym mlekiem trzeba zastąpić nabiał.Dwa posiłki mleczne wystarczą? Syn ma 11 miesięcy
  • Podczytuje i uczestnicze w Forum juz około roku - dzieki Wam zmieniłam podejście do wielu spraw, nauczyłam sie wiele o alergii, diecie, pielęgnacji maluchów. poza tym na tym forum po raz pierwszy poczytałam o pasozytach i zrobiłam badania u Kamirskiej... Wasze rady i doświadczenia to kopalnia wiedzy i wsparcie... a teraz do rzeczy;-) mam małego alergika z totlanie zniszczonymi jelitami, candidą i podejrzewam (pomimo ujemnych wyników) ze jeszcze z czym tam...ok 10 mcy temu (pomi...
  • Tydzień temu odstawiłam mojego Antka od piersi. Mały pije Nutramigen, ale mam kłopot z ustaleniem, ile powinien go dostawać na dobę, bo wydaje mi się, że jest stale głodny. Wiem, że już o tym było i że kazde dziecko jest inne, ale prosze o radę. Mały dostaje: 4-5 rano: 210 ml Nutry 9 rano: kaszka ryżowa na 1 miarce Nutry z owocami ze słoiczka 12-13: zupka, którą sama gotuję 16: 210 ml Nutry 20: 210 ml Nutry zagęszczone kleikiem 23-24: 210 ml Nutry Antek jest spory, ma 8 m-cy i waży ...
  • od wczoraj mój 10-cio miesięczny synek dostaje antybiotyk- Amoksiklav(oskrzela) ;dziś zauważyłam, że wokół odbytu pojawiły się krostki i okropne zaczewienienienie- czym to potraktować? nie wygląda to dobrze (sudocremem czy znacie coś lepszego?) czy jest to powód do niepokoju i konsultacji z lekarzem? wiecie moze, w której dobie po podaniu antybiotyku powinna być poprawa? bo ja mam wrażenie, że teraz to juz nie walczymy z oskrzelami, ale z płucami- tak mu w środku gra; dzięk...
  • Podaję synkowi (8m-cy)zioła bo podejrzewam robaki, ale badania jeszcze ich nie potwierdziły. Od 2 dni utrzymuje się u niego cały czas wysoka temp. powyżej 38 i wzmożony wysyp na całym ciele swędzących krostek. Nie ma żadnych innych objawów, więc podejrzewam te ziołą. Nie wiem, co robić?Dzwoniłam do pediatry kazał podać coś na obniżenie gorączki.Dałam właśnie panadol i nie podałam dziś rano ziół. Nie wiem, czy dobrze robię? ale wystraszyłam się takiej reakcji... Prosze poradzcie co ...
  • Jakie objawy daje candida przewodu pokarmowego? U swojego dziecka obserwuję m.in to że się nadmiernie poci ałą dobę, ma często odparzoną pupę wkoło odbytu i warg , brzydki zapach z ust i kwaśne odbijanie. Do tego dochodzą wysypki na twarzy i bóle brzuszka od czasu do czasu. Czy to wskazuje na objawy grzybicy czy np stwierdzona wcześniej )ale nie leczona)włosogłówka i owsica? I druga rzecz jak skutecznie wyleczyć candidę? My braliśmy czopki Eksmyken ok 1,5 tyg i po tygodniu jak ...
  • Czy ktos wie jak stosowac fenistil w kroplach dla dziecka 1r4mies bo na ulotce napisane ze jednorazowo 10-15 kropli.Czy moge podawac 2 razy dzinnie czy tylko raz?prosze o podpowiedzi jak stosowałyscie fenistil u swoich dzieci
  • ZENTEL(9)

mam pytanie do mam które stosowały go u swoich dzieci jakie wywołuje reakcje organizmu i czy podac go dwa dni po ustąpieniu objawów biegunkowych? z góry dziękuję P.S. czy ktos wie jaki on ma smak? - tylko prosze się nie śmiać;) ale co do lekarstw to strasznie się musze namęczyć żeby jej podać.....
  • Zastanawiam się nad wysłaniem do badania kupki mojego syna - do dr K. Plamy jak były, tak są. W związku z tym mam kilka pytań: 1. czy wkłąd do lodówki turystycznej można kupić w markecie? 2. ile taki wkład wytrzyma? 3. jaką firma kurierską najlepiej nadać przesyłkę? 4. czy doba podróży - to nie za wiele dla "materiału" do badań?
  • W czwartej dobie stosowania balsamu córka dostała gorączkę 38,5 stopnia. Następnego dnia po gorączce nie było śladu. W szóstej dobie zaczęła kaszleć, kaszel jest suchy i szczekliwy i jest coraz gorszy. Przypomina mi kaszel z czasów gdy musiała brać sterydy rozszerzające oskrzela. Od roku nie musiała brać berodualu. Czy możliwe, ze to reakcja na balsam?
  • mój synek ma wysypkę od około miesiąca. wczoraj zauważyłam,że wysypka wychodzi czerwona i mnóstwo czerwonych kropek po kąpieli!!! kąpie małego co drugi dzień. pierwszego dnia po kąpieli czerwone jak diabli, drugiego dnia są krostki ale już blade zupełnie. i po kąpieli bach...znowu. używam płynu do kąpieli nivea i mydełka bambino. Ale powiedzcie, czy to możliwe,żeby mały miał uczulenie tylko na buzi, którą w sumie najmniej się moczy? może wszystko robi się czerwone po prosru od cie...
  • mały ma rumień po Bactrimie, Ma obsypane praktycznie całe ciałko.poradźcie coś.daje mu calcium i clemastine.jak długo zanika taka wysypka???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się