doba

(66 wyników)
  • Mam wyznaczone cc w piatek rano, czyli coreczka urodzi sie przed 12 w piatek. Podobno 4 doby po cc trzymaja standardowo - to znaczy jak dlugo od piatku rano?
  • No właśnie bo czytam tak sobie to forum i jest straszna rozbieżność. Na szkole rodzenia przy Orłowskim mówią że 4 doba, ale jak jest naprawdę?? Poproszę o info na temat tego szpitala i innych (bo może być remont w Orłowskim). Pozdrawiam
  • troche poczytałam na różnych forach, ale będę wdzięczna za świeże relacje.... ponoć na początku roku był jakiś remont sal poporodowych, ? jak to teraz wygląda jak aktualne opinie ?
  • Czy któraś z Was miała tam cc, albo niedługo będzie mieć? Czy 3 doby to wystarczająco? czy trzeba być dłużej?
  • dziewczyny na 90 % bede miala planowana cesarke i chyba wybiore instytut.czy do szpitala trzeba miec wlasne "all inclusive",czy cos zapewniaja?kolezanka mowila,ze za jej czasow to sztucce ze soba zabierala.i jak wyglada mozliwosc wynajecia jedynki?i czy warto,skoro i tak najpierw na pooperacyjnej bede?tak sie pytam,bo strasznie duzo tego trzeba ze soba zabrac,a moze niepotrzebnie? dzieki za odpowiedz,pozdrawiam.
  • Cześć-interesuje mnie powyższy temat, ponieważ właśnie tak przyjdzie na świat moje drugie dziecię (pierwsze rodziłam sn). Trochę się boję no i jeszcze do tego mam wiele pytań: -jak długo dochodzi się do siebie po takim zabiegu? -kiedy i czy w ogóle przystawiają do piersi dziecko w pierwszej dobie? -w którym szpitalu jest najlepsza opieka? -kiedy można wstać i wykąpać się? -po ilu dniach wraca się do domu? -czy dziecko jest bezpieczne kiedy ciężarna dostaje znieczulenie? -czy m...
  • tydzień temu urodziłam tam synka. Wprawdzie byłam zdecydowana na szpital na Madalińskiego, ale akurat mieli infekcje na dziale noworodkowym i skierowano nas tutaj. moja opinia o tym szpitalu jest naprawdę mega pozytywna. sam poród wprawdzie bardzo mnie wymęczył, ale potem na sali poporodowej mogłam liczyć na pomoc lekarzy, położnych, pielęgniarek (całego personelu). ludzie (tzn. personel) naprawdę bardzo mili,życzliwi i pomocni, zarówno dla mnie jak i dla maleństwa. bardzo ważna...
  • Rodziłam na Ujastku w marcu i zdecydowanie odradzam ten szpital. sam poród ok ale potem dramat. Chwalicie pokoje 2osobowe z łazienkami ale niestety w pokojach jest wilgoć i grzyb! Doradca laktacyjny - beznadziejny. Cała pomoc opierała się na wpychaniu mojej piersi do buzi malucha a jak to nic nie dało pani zniknęła i nie pojawiła się nawet na moją prośbę. Po cc dziecko nie jest od razu przystawiane do piersi. Swojego maluszka zobaczyłam dopiero po kilku godzinach. Do tego wypisują ze sz...
  • Szykuję się do porodu na Żelaznej w kwietniu. Jestem ciekawa jak ostatnio bywało z obłożeniem, czy rodziły tylko te dziewczyny które miały tam gina i położną,(ja umawiam się tylko z położną) a może wcale nie jest trudno być przyjętą z ulicy???
  • Mam mieć cc i mam kilka pytań .Już wiem,ze jadę do szpitala dzień wcześniej ok 18-19.Następnego dnia jest cięcie.Zastanawiam się jak wygląda opieka po cc bo słyszałam różne opinie .Jedna to taka ,że dziecko przywożą z matka na salę pooperacyjną i tam opiekują się maleństwem rodzice (szczególnie mąż )i drugą ,że dziecko jedzie na oddział noworodkowy i tam spędza przynajmniej 8 godz (dopóki matka nie może wstać ) Jeszcze mam pytanie czy po cc zabierają dziecko na noc czy całą dobę jest się raz...
  • Witam wszystkie przyszle mamusie.11 .01.2011r urodizłąm na Brochowie we Wroclawiu, kilka dni wczesniej bylam tez na patologii , zaliczylam 3 oddzialy wiec moge sie wypowiedziec i moze komus cos podpowiem ,uspokoje. Pozdrawiam
  • Hej hej! Tydzien temu miałam cięcie cesarskie w znieczuleniu podpajęczynówkowym. Zaraz po porodzie miałam obrzęki, które teraz (od 5-ej doby) jeszcze się nasiliły... Czy to normalne??? Czy któraś z Was miała taki problem??? Jeśli tak, to kiedy mogę liczyć na poprawę??? Mam nadzieję, że w końcu ustąpią...
  • jeśli po porodzie z dzieckiem będzie cos nie tak i będzie musiało zostać dłużej w szpitalu to czy mogą wypisać tylko matkę? tzn czy mogę odmówić wyjścia ze szpitala aż do czasu kiedy dziecko będzie mogło wyjść - czy mogą mnie "wyrzucić" bez dziecka? Właśnie dzwonił znajomy, że jego żonę chcą wypisać jutro ze szpitala ale dziecko ma zostać w nim jeszcze trochę. Podobno lekarz tłumaczy ze jej lepiej będzie w domu a dziecko może odwiedzać - czy mają prawo odmówić wyjścia?
  • Za 2 tygodnie mam mieć cc w szpitalu MSWiA na Wołoskiej. Słyszałam, że nie kąpie się tam noworodków każdego dnia, tylko... No właśnie, czy któraś z was, rodzących tam ostatnio, mogłaby powiedzieć, jak to naprawdę wygląda? Ponadto, jak wyglada sprawa opieki nad dzieckiem po cc, czy od razu po 12 godz same zajmujemy sie maluszkami, czy mozna oddać na trochę dziecko do położnych? Czy na salę pooperacyjna może wejść mąż? Czy można zapłacić za indywidualny dyżur pielęgniarki na noc? ...
  • Słyszałam, że w św. Zofii jest tyle rodzacych, że wypisują matki z dziećmi już po 2 dniach. Ja rodziłam tam 3 lata temu i było ok. Przed kolejnum porodem mam wątpliwości, czy ta "masówka" nie wpłynęła negatywnie na jakość świadczonych usług, co sugerują takie szybkie wypisy. Ciekawa jestem opinii kobiet, które ostatnio tam rodziły. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • lada dzien bede tam rodzic przez cc i proszę o "techniczne" informacje od dziewczyn, które przeszły tam poród drogą operacyjną: - czego sie spodziewać - jak wygląda opieka nad połoznica i dzieckiem - ile zostaje sie w szpitalu - na ile wczesniej trzeba przyjsc na IP - ile trwa operacja (nie pytam ile sie po niej dochodzi, bo to indywidualna sprawa) + wszystko o co nie spytałam, a co uznacie za istotne (jacy są lekarze, pielegniarki, połozne, badanie dziecka tuz po narodzinach, itd) j...
  • Prywatna Lecznica Ginekologiczno Położnicza, dr Hanny i Jerzego Rudźko, w Warszawie przy ul. Fieldorfa 5A. Poród naturalny 3400zł + 600zł znieczulenie + plus 600zł za każdą dobę pobytu(wystarczą podobno 2 doby) Poród przez cesarskie cięcie 4600zł (wliczone jest znieczulenie) + 600zł za każdą dobę pobytu (z rozmowy wynika że też 2 doby w zupełności wystarczą)
  • Wczoraj dowiedzialam sie ze musze miec cc, bo moja coreczka nie zdazyla sie przekrecic i juz tego nie zrobi bo ma malo miejsca. Mam pytanie czy ktoras miala cc w szpitalu sw. Zofii, ile dni lezy sie po cc, ile lezy sie na sali pooperacyjnej i czy bedzie mogla mnie odwiedzac rodzina, czy bede mogla miec dziecko przy sobie?
  • Witam, stoje przed dylematem wybrania szpitala... Mam wskazania do cc, chodze do lekarki prowadzacej ze Szpitala Sw Zofii i dowiedzialam sie, ze moge miec cc w tym wlasnie szpitalu. Do tej pory bylam prawie zdecydowana na cc w prywatnej klinice Iatros. Teraz juz mam metlik w glowie, bo nie wiem ktory szpital wybrac... Jezeli ktoras z was ostatnio miala robione cc na Zelaznej i moze napisac jak wygladal porod w tym szpitalu, bede bardzo wdzieczna. Dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się