doba

(10 wyników)
  • moja córeczka ma 10 m-cy. do picia w ciągu dnia podaję jej wodę lub herbatkę. robię jej rano 150ml a wypija ok.50-70ml na dobę. czy to nie za mało?? w porównaniu: syn (1 rok) szwagra wypija 3-5 butli na dzień.
  • za 4 dni musze wyjechac na caly dzien i cala noc, dziecko 5 mc skonczone zostanie z dziadkami. Je tylko piers i potrafi tez jesc sloiczki (marchew &jablko ,zupka jarzynowa, jabluszko),kaszka sinlac, kaszka bifidus. Probuje jej podawac melko modyfikowane nan ha 1 i bebilon comfort 2, ale zadnego nie chce tknac placze, jak tata daje tez placze. Co zrobic , nie mam tyle mleka swojego zeby jej dac. Czy moze cala dobe nie pic mleka? tzn to co napewno by zjadla to kaszka sinlac , bifidus te s...
  • ile razy karmicie piersia 7 miesieczne dzieci, i ile posilkow??
  • ile jedzą wasze pociechy posiłków mlecznych na dobę, czy dajecie same mleko czy dosypujecie kaszkę, ja daję dwa posiłki mleczne w tym oba to kaszka na śniadanko i kolację, mam wątpliwosci czy nie zamało tego mleczka,
  • Synek ma skazę białkową, więc je kaszki na wodzie, nie może też dostawać żadnych serków, jogurtów, mleka itd. Ostatnio trafiłam w książce na tabelę kaloryczną i okazało się, że 12- miesięczne dziecko powinno dostac około 1200 kcal. Jak policzyłam kaloryczność posiłków mojego synka, to niestety jest to sporo mniej (nie wiem ile kcal ma moje mleko)i rzeczywiście od jakiegoś czasu bardzo słabo przybiera na wadze. Może znacie jakieś stronki z tabelami kalorycznymi lub wiecie ile dzie...
  • Witam, jak często i jak długo ssają pierś Dzieciaczki w tym wieku ? Moja mała robi to 6 razy dziennie (plus w nocy, wtedy nie wiem jak długo i ile razy bo się "sama obsługuje") po około 2-4 minuty. Czy to nie jest troszke za mało?? Dostaje już posiłki stałe ( rano jabłko z marchwką, w południe kleik, po południu obiadek; ziemniaczki+mięsko albo zupka i na noc kaszka - każda porcja po około 100ml). Na wadze przybiera ładnie - około 800g do 1kg na miesiąc (słabo rosła przez pierwsz...
  • Witam! Mam pytanie, ile dajecie zupki, kaszki, deserku ze sloiczka? Kaszki - tak jak jest na opakowaniu porcja? a co z zupka? caly sloiczek - 130g? Nasza corka jak zje zupki 1/2 sloiczka, to po 2 godzinach jest glodna, wiec jej nie daje wiecej, bo malo cy by jadla w ciagu dnia : (. Ale teraz tak mysle, czy to nie jest za malo?? Ale gdyby byla glodna to marudzilaby?? Kiedys zjadla cala porcje kaszki (145g) i potem chciala jesc okolo godziny 15. Dlatego teraz boje sie jej dawac wi...
  • mój synek ma 7,5 miesiąca w siatce centylowej zawsze jest na teym nizszym poziomie.Jak widze na spacerku dzieci to sa takie pyzy to nie znaczy ze ja tez chciałabym miec takie pyzate dziecko .bo mój synek jest zywy i rozwija sie prawidłowo,ale..Ciagłe jeszcze daje mu piers choc juz mniej,dostaje tez dziennie pół słoiczka deserku,słoiczek cały obiadku i słoiczek kaszki na gęsto do tego na noc 150 mil mleczka ,którego czesto nie wypija i tu nastepne pytanie jak nie wypije wiecorem cy mozna...
  • ...a ja mam taki problem. Moja dwuletnia córeczka bardzo często miała zaparcia,odstawiłam wszelkie słodycze,ryże,banany i inne powodujące zaparcia pokarmy.Używałam syropu "debridat" który miał wspomagać prace jelit - i nic.Od jakiegos czasu zaczęłam podawac małej rano wodę z miodem i namoczoną wczesniej suszona śliwką-na szczęście stary sprawdzony sposób zadziałał. Odstawiłam jednocześnie BEBIKO-bo zdawało mi się ze ono tez trochę "zatyka" i po konsultacji z lekarką wprowadziłam m...
  • dziewczyny proszę poradźcie, bo już nie wiem co mam robić ! Moja córunia będzie miała 11 sierpnia 5 m-cy. Jest na mleku modyfikowanym bebilon pepti 2 (na "dwójce" od ok. tygodnia) i jak pediatra zalecił zaczęłam też wprowadzać jej zupki. Wczoraj dostała ok. dwie łyżeczki pierwszy raz i tu pojawia się problem. Zupkę dostała w porze obiadowej zamiast mleka, po zupce chciałam dopoić ją mlekiem (jak się zaleca), ale nie chciała, wypiła za to 80ml soczku i dopiła jeszcze herbatki. Późn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się