liwia_augusta 29.03.09, 17:05 Czy ktoś był ? Jakie wrażenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tierralatina Re: Dominikana 29.03.09, 17:28 Tu znajdziesz sporo o Dominikanie: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33151 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Dominikana IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 16:07 Dominikana = wspomnienie na całe życie. Co roku gdzieś jeżdżę, ale Dominikany jak na razie nic nie przebiło ;) Dla mnie bajka, ale oczywiście kwestia gustu . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natalia2009 Re: Dominikana 26.05.09, 19:28 Cześć Mat!!! W tym roku we wrześniu/październiku wybieram się na Dominikanę. Zastanawiam się tylko, czy nadal aktualne są informacje z forum dotyczące zwiedzania samochodem/taxi/autobusami. Ludzie pisali o problemach z policją i prowokowanymi stłuczkami ale są to info z 2003-2006. Chcielibyśmy zwiedzać D. na własną rękę i zastanawiam się, czy jest to bezpieczne. Będę wdzieczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam! Natalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dent Re: Dominikana IP: *.ip.netia.com.pl 07.06.09, 21:16 Co do poprzedniego postu-Meksyk lepszy ale do samego leżenia i plaż Punta Cana lepsza. Co do zwiedzania samemu.Po meksyku jeździliśmy sami i było super.\Po Dominikanie bym się bał.Dużo większa dzicz na drogach. Zresztą na Dominikanie jest nieporównywalnie mniej do zwiedzania ale super się wypoczywa. Wiosną byliśmy w Meksyku ale w lipcu jedziemy odpocząć do Punta Cana. Odpowiedz Link Zgłoś
lagatta.1 [...] 22.02.10, 11:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia2 Re: Dominikana IP: *.up.wroc.pl 22.02.10, 12:27 Dominikana to świetne miejsce na wypoczynek, pływanie w cudownie cieplym morzu, nurkowanie z rurką, plażowanie. Zwiedzać to tam nie ma za bardzo co. Warto wybrać się chyb tylko do Santo Domingo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dch26 Re: Dominikana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.10, 08:41 Wbrew temu co piszesz, będąc w Punta Cana jest co zwiedzać...wystarczy skontaktować się z Marcinem z Villapolonia, który jest na miejscu, organizuje wycieczki, które są dużo tańsze i przede wszystkim jest bardzo pomocny na miejscu. Pozdrawiam D. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Dominikana 13.03.10, 19:33 Gość portalu: dch26 napisał(a): > Wbrew temu co piszesz, będąc w Punta Cana jest co zwiedzać...wystarczy > skontaktować się z Marcinem z Villapolonia, który jest na miejscu, organizuje wycieczki, które są dużo tańsze i przede wszystkim jest bardzo pomocny na miejscu. > Pozdrawiam > D. jakos nie zauwazylam zeby te wycieczki byly tansze, na stronie TUI jest taniej niz w villapolonia... Odpowiedz Link Zgłoś
whitediamond Re: Dominikana 25.08.10, 09:38 to nie jest najlepszy czas na dominikane najlepiej koniec listopada do konca marca Dominikana = jak na razie na 1 miejscu w moim prywatnym osobistym rankingu ;) powodzenia p.s ja bym nie zwiedzala na wlasna reke bo to co tam sie wyprawia na drogach mnie przyprawialo o stan przedzawalowy (ale to moje prywatne zdanie) Odpowiedz Link Zgłoś
noira Re: Dominikana 15.03.10, 15:05 Wrażenia oczywiście znakomite. Zauważyłam, że dopiero odwiedzając Dominikanę, a konkretnie Punta Cana raz na zawsze rozwiałam szereg mitów związanych z tym krajem. Jest to znakomite miejsce, wprost bajeczne i nie trzeba wierzyć w bajki, że ludzie na dominikanie są zacofani, bo tak wcale nie jest. Miałam szczęście, bo trafiłam do znakomitego hotelu, znalazłam sobie ofertę Bon Voyage, pooglądałam zdjęcia na stronie i stwierdziłam, że pojadę. Nie żałuję, bo było znakomicie, mieszkałam w przepięknym hotelu, zrelaksowałam się, wreszcie odpoczęłam, a co najważniejsze poznałam znakomitą, całkiem odmienną od naszej kulturę i to było w tej wycieczce najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdakingaklara Re: Dominikana IP: *.uznam.net.pl 18.03.10, 10:47 My bylismy na wakacjach w okolicy Puerto Plata - Cabarete. Wrazenia nie zapomniana. Jedne z najlepszych wakacji i zalowalismy ze wykupilismy tylko tydzien wczasow:(( Najbardziej chwalilsmy sobie wycieczki jakies nam organizowanam.in. przejazd przez Dominikane quadami, wspinaczki na 7 wodospospadów, splyw pontonem w rzece gorskiej - rafting. Wycieczki dosc tanie okolo 20 doloarow od osoby. Hotel meilismy wypas na maksa, piekne bundalowce, w przepiekna roslinosc az dech zapieralo a jedzenie nie do przejedzenia. Generalnie my bylismy zadowoleni na maksa i chcemy jeszcze tam wrocic z nasz corcia no i napewno juz na 2 tyg albo dluzej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamasynkowa Re: Dominikana 08.04.10, 14:36 Witam! Wybieramy sie wlasnie za 2 tyg do punta cana do hotelu Barcelo Dominikana, chcialam sie zapytac o te tanie wycieczki-czy braliscie w hotelu u swojego rezydenta czy jakies miejscowe propozycje? Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Dominikana IP: *.chello.pl 19.04.10, 16:20 natalia My pożyczaliśmy samochód i jeździliśmy na własną rękę. To nie jest bezpieczny kraj i ja tam nie czułam się komfortowo. Hotele są obstawione ochroną, na stacjach benzynowych ochrona z bronią ot takie klimaty. My byliśmy 4 lata temu. Punta Cana jest przepiękne. Hotele wypasione z super obsługą i najczęściej własnym zespołem artystycznym. Wynajęcie samochodu jest drogie. Około 70$ dzień. My pożyczyliśmy w hotelu i naprawdę nie ma sensu szukać i jeździć bo tam jest niewiele wypożyczalni i ceny są podobne. Jak już mieliśmy samochód to jeździliśmy i czegoś innego szukaliśmy. Drogi są straszne. Póki jeszcze głównymi jeździsz to jest ok ale wybraliśmy się wzdłuż wybrzeża i potem w góry i owszem asfalt był ale dziury tak wielkie, że jechaliśmy z 20 km na godzinę. Dobrze, że wymieniliśmy samochód na mały terenowy to jakoś daliśmy radę ale twarde zawieszenie miał :) Co do zasad ruchu to panują dowolne :P Ale mój mąż dobrze jeździ i umie się wczuć więc szybko zaczął trącić i zachowywać się jak miejscowi. Dla przykładu sytuacja - ciężarówka chce się włączyć do ruch a tu długi ciąg samochodów i nikt nie puszcza więc podjechał i delikatnie puknął w busika aby go puścił. W Santo Domingo zdarzyło nam się zaparkować i pójść zwiedzać dom Kolumba. Jak wracaliśmy podszedł do nas nieznajomy i powiedział, abyśmy sobie szli stamtąd bo tu jest niebezpiecznie dla nas. Takie sytuacje, że zaczynasz się zastanawiać nad wszystkim. Idziesz przez miasto i wloką się za tobą jakieś wyrostki a Ty myślisz, że zaraz w łeb dostaniesz. Jedno z moich przemyśleń z tego okresu to zabieranie brzydkich, podniszczonych ciuchów i nie afiszowanie się ze sprzętem. Ot wyglądać jak ubogi turysta :/ Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaks Re: Dominikana 12.06.10, 13:17 Czy ktoś był z Dreamtours.pl na Dominikanie? Mój mąż tam kupił nam wycieczke na tydzień i jestem ciekawa czy warto z nimi latać? Odpowiedz Link Zgłoś
frequentflyer Re: Dominikana 24.08.10, 15:26 powierzyłbyś swoje pieniądze firmie postępującej tak nieetycznie jak ta twoja? ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: Dominikana 24.08.10, 18:41 właśnie wysłałem stos próśb o skasowanie pochodzących od tego gostka takich samych wypowiedzi reklamujących biuro podróży. Ręce po prostu opadają. Żeby ten człowiek choć wniósł coś istotnego do dyskusji. Nawet wielich liter nie chce się mu używać. Zbyt trudne, co? Nie dziwię ci się frequentlyer, że podobnie, jak ja coraz rzadziej zaglądasz na to forum (bo chyba sie nie mylę?) Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garias Re: Dominikana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 16:40 Generalnie jest super. Ale jak lubisz lezec na plazy do gory brzuchem to i w Jastarni bedzie fajnie. Dominikana oferuje nie tylko super plaze, hotele i piekne morze. To takze zwiedzenie, poznawanie ludzi i miejsc. Polecam zajrzec troche na dominikana.com.pl ew. na inne portale gdzie sa nie tylko kolorowe obrazki ale cos jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś