Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      dorastanie

dorastanie

(4 wyniki)
    • Jak przeżywacie własne mamine emocje, gdy widzicie jak dziecko dorasta? Czy cieszycie się z przechodzenia Waszych pociech do kolejnych etapów rozwoju, czy jest Wam żal, że niemowlaczek przestaje być niemowlaczkiem, gdy mowa staje sie coraz bardziej dorosła, gdy dziecko staje się coraz bardziej samodzielne i w coraz więcej sprawach niezależne? Ja zawsze mam mieszane uczucia.
    • Drogie Mamy,czy wy tez boicie się dorastania swoich pociech? Juz tlumacze o co chodzi:) Starszy syn kończy już edukację przedszkolna i niedługo zacznie szkolną,a młodszy dopiero ja rozpocznie. Boje się,że w momencie jak młodszy pójdzie do przedszkola,przestanie być juz moim słodkim,kochanym słoneczkiem,a stanie sie "przedszkolnym potworkiem"-odreagowywanie w domu grzecznego zachowania w przedszkolu,nauka brzydkich wyrazów i głupawych odzywek itd. Ci co maja dzieci w przedszkolu,to wie...
    • Tak, chcialam wam sie pochwalic. Do tej pory moj maluch byl malym 2,7 miesiecznym samolubkiem. A dzisiaj podal kolezance swoja ulubiona Mysie, jestem z niego TAKA dumna... Moj maluch dorasta...
    • Proszę poradźcie mi cos bo już nie mam sił. Moją 17-miesięczną pociechę uczę załatwiać się na nocniczek. Zaczęłyśmy kiedy miała rok ale do tej pory żadnych postępów. Mała robi siku jak ją sadzam na nocnik, ale sama nigdy nie powie, że chce. Staram się ją wysadzac na czas ale to nie zawsze jest możliwe ponieważ raz zrobi siku a raz nie zrobi a za 5 minut nasikane jest na dywan. Nawet jak zrobi siku to za 5 minut majtki mokre. Już nie nadążam, chyba musiałaby na tym nocniku cały cza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się