dorastanie

(3 wyniki)
  • Macie czasem poczucie, że dziecko nagle wykonuje jakiś skok rozwojowy i dorasta do tematu książki, rozmowy? Nagle przestaje przed czymś uciekać lub wręcz przeciwnie - coś zaczyna je pociągać? Mój 5,5latek dorósł do tematu wojny. Do tej pory nie wykazywał zainteresowania książkami o wojnie. Podczas czytania której z wojennych książek Literatury - dyskretnie się wycofywał. Wczoraj mieliśmy poważną rozmowę na ten temat (a zaczęło się od zabijania zwierząt w celu wyprodukowania wędliny - al...
  • Zainspirowała mnie książka ( jedna z wielu w tym temacie )znaleziona przypadkiem w amazonie :" The Period Book" www.amazon.ca/exec/obidos/ASIN/0802774784/qid%3D1139911287/sr%3D1-1/ref%3Ds/701-7259024-9621117 a także rozmowy z mamami starszych dziewczynek . Jak myślicie czy potrzebne są takie książki , czy coś ciekawego pojawiło się na naszym rynku księgarskim w temacie ? Chciałabym jakąś mądrze i ciekawie napisaną podarować córce .Macie pomysły ?
  • Tak ma brzmieć tytuł kolejnego tomu z serii p. Rowling. Pozwolę sobie zacytować fragment maila, który dostałam dziś od Wyd. Media Rodzina: [J.K. Rowling twierdzi, że duża część kluczowych fragmentów i scen części szóstej ma swoje pochodzenie albo też silne powiązanie z drugą częścią cyklu, czyli "Komnatą Tajemnic" i że tam właśnie znaleźćć możecie cenne informacje związane z zakończeniem serii. Obecnie czytelnicy spekulują, kim jest tytułowy Książę. Autorka zdradza: "Mogę Wam ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się