Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      dorastanie

dorastanie

(4 wyniki)
    • Hej Ja jestem mamą 10 letniej Marty. Jest miłą fajną dziewczynką, do czasu, aż jakiś diabełek się w niej nie odewie . Wtedy albo płacze, albo pyskuje, jak opętana, albo chodzi nadąsana od samego rana. Mam ostatnio wrażenie, że hormony zaczynają szaleć. Wiecie, zawsze zastanawiałam się, jak będzie przebiegało dojrzewanie mojej pierworodnej. Ostatnio mam wrażenie, że conajmniej burzliwie . Nie jest to jeszcze negowanie wszelkich autorytetów, ale ostatnio coraz częściej próbuje przef...
    • Zwracam sie do was z nietypowym problemem. Mam kłopot z młodszym bratem, ostatnio coraz częściej zaczyna odwiedzać strony o tematyce erotyczne. Dostęp do internetu ma 24h/7dni wiec to nie problem. Mały ma osobny komputer i zawsze czyści internet explorera więc rodzic sie nie dowiedzą. Z jednej stron go rozumiem jego ciekawość bo sam przez to przechodziłem, ale nie powinien tego robić. Sam nie wiem jak powinienem postąpić. Na razie jest to chyba tylko erotyka ale boje się ze zabrnie dale...
    • Witam, aktualnie za pare dni bede musiała sie przeprowadzić do miejszego mieszkanka na jakis czas bede maial ta tylko 2 pokoje i teraz moj problem mam 13,5 letniego chłopca i dziewczynke 7 lat czy mogą razem spać w jednym pokoju i na jednej wersalce ? Co otym sodzicie jezeli ktos jest za moze niech napisze dlacego a jak przeciw to dlaczego bo ja juz sama nie wiem a to mi napewno ulatwi decyzje !
    • Kochani, co sądzicie na temat współczesnych bajek? Moje dziecko zachwyca się, np. bajką Aparatka. A ja widzę jak się zmienia pod wpływem tego filmu. Niby nie ma w nim nic złego (oglądałam kilka odcinków), ale widzę zmianę jaka w niej zachodzi (ma 12 lat). Poza tym w innych bajkach przeraża mnie słownictwo: "wal się", "zlej go", "dokop mu", "kretynie" itd itd Jak nasze dzieci mają być dobrze wychowane? Niby mam kontrolę nad tym co ogląda, ale przecież czasami zdarza się, że bajka w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się