Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      dorastanie

dorastanie

(5 wyników)
    • wczoraj w tv pewien psychiatra wypowiedział te słowa.Poparte badaniami ,to efekt stosowania używek przez potencjalnych rodziców,potem przez coraz młodsze dzieci,to efekt złej diety,siedzenia przed komputerem,gier komputerowych wypaczających myślenie,braku obecności rodziców w procesie wychowania dzieci,etc...
    • Wychowauję sama 17-letniego syna. Od pewnego czasu zauważyłam zmiany w jego zachowaniu. Zrobił się arogancki i nieposłuszny.Nigdy nie miałam z nim problemów, ale teraz obawiam się, ze chyba nadszedł ten czas. Na domiar wszystkiego okazuje się, ze jego zachowanie w szkole jest podobne do zachowania w domu. Pyskuje nauczycielom i nie zawsze jest miły. Obawiam się, ze mogę stracić z nim kontakt. Nie ukrywam, ze i mnie czasami "puszczają" nerwy wobec niego. Wiem, ze powinnam opanować ...
    • wyobrazmy sobie totalnego idiote, mam na mysli czlowieka niedorozwinietego, niezdolnego do jakichkolwiek logicznych dzialan, siedzacego calymi dniami w kacie ze slina na brodzie, i wyobrazmy sobie swinie, stworzenie nieslychanie inteligentne i udowadniajace ta inteligencje w badaniach prowadzonych przez legendarnych amerykanskich i rosyjskich naukowcow oraz w swinskim zyciu codziennym, dlaczego swinia jest gorsza? gdzie tkwi przewaga idioty nad swinia? dlaczego swinie mozna zabic ...
    • Mam ponad 40 lat. Czasami nie mogę dojść do porozumienia z własnymi córkami. Już sama nie wiem, może za dużo od nich wymagam?! Obie mają ukończone 20 lat (24 i 21). Gdy miały kilka lat do ich stałych obowiązków należała dbałość o posprzątanie zabawek po skończonej zabawie. Od 5 klasy szkoły podst. miały niekiedy (1 raz na tydzień) umyć naczynia, czasem wyjść do sklepu (lekkie zakupy)i pozamiatać. Zawsze pilnowałam natomiast aby sprzątały po sobie (biurko, ubrania po przyjściu ze s...
    • a moze Alibaby :) ? Macie pod spodem watek, ktory osobiscie uznaje za ciekawy. Zapraszam. PS A swoje ambicje pozwole sobie realizowac gdzies indziej :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się