Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      dorastanie

dorastanie

(11 wyników)
    • Poszukuje krzewu, ktory kwitnie dośc dlugo i jest przy tym dośc wysoki tzn. chcialabym aby dorosl tak do 180cm. Bardzo podoba mi sie pięciornik krzewiasty ale jest trochę niski. czy może orientujecie się, czy ktoras z jego odmian dorasta chociaz do 150 cm? A jakie sa inne wasze propozycje? Będe wdzięczna za wszelkie wskazowki.
    • Witam mam 2 daleko posadzone derenie w tej chwili mają silnie czerwone łodygi i nie rosną za bardzo pionowo tylko się rozchodzą po ziemi 1. jaka to odmiana derenia, i do jakich rozmiarów dorasta (wys-szer) 2. czy mogę je posadzić metr od siebie odwiązać do jakiegoś pręta aby rosły do góry, bo chciałbym aby służyły mi za żywopłot.
    • Czy ktoś z Was może się orientuje czy dostępne są karłowe odmiany sośnicy japońskiej?Bo ta jedna dorasta do 30 metrów, a to dla mnie trochę za wysoki iglak...a bardzo ładny :-)...Z góry wielkie dzięki za pomoc
    • potrzebuję czegoś co dość szybko dorośnie do około 2 metrów... czy są może jakieś odmiany takich wysokich traw? macie jakieś doświadczenia z bambusem?
    • Moi drodzy, Jako totalny laik w kwestii roślin i ogrodów bardzo proszę o radę. Pytanie jest proste: jaka odmiana iglaków byłaby najlepsza na zasadzenie zielonego zywopłotu alby odgrodzić się od wścibskich sąsiadów. Szukam roślin, które: - szybko rosną, - rozrastają się bardziej na boki niż wzwyż, -osiagają max 3 m wysokości. Będę wdzięczna za poradę
    • Chcialabym kupic tuje, ktora: -rosnie dosc szybko -ma piekny stozkowaty ksztalt -rosnie max do 3-5m -rosnie od samej ziemi. Czy mozecie mi podpowiedziec jakie drzewko spelnia moje wymogi?
    • Czy występują krzewy ozdobne nie wymagające cięcia, dorastające do 2-3 m, mające ładny pokrój? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
    • fotoforum.gazeta.pl/72,2,638,97300089,97300089.html Czy ktoś rozpozna co to za krzew, rosnie bujnie ma białoróżowe kwiaty, kwitnie teraz, jest u sasiada a ja chciałabym go rozsadzic i nie wiem jak. Jak go sie prowadzi i obcina bo krzewisko potężne? będe wdzieczna za informacje.
    • ognik(4)

Czy ktoś z Państwa wie jak szybko rośnie ognik i czy nadaje się na żywopłot Pozdrawiam Zuzanna
    • Na jaką szerość rozrasta się krzaczek jałowca łuskowatego?
    • Potrzebuję posadzić żywopłot, który by mi szybko urósł (do wys. 2,5 -3 m). Pas ziemi jest wąski - max. 40-50 cm szerokości. Musi byc to więc tuja niewymagająca strzyżenia (żeby nie przelazła do sąsiadów) także i w późniejszym wieku. Zastanawiam się nad odmiana Malonyana i Smaragd. O ile szmaragdów jest wszędzie pełno, o tyle Malonyana spotyka się raczej rzadko. Ale może ktoś miał do czynienia z tą Malonyana i mógłby mi powiedzieć jaki sa tu przeciętne przyrosty roczne, zakładają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się