Gość: ika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 15:28 Co mogę zrobić z pestkami, które wydłubię z dyni? podsmażyć jakoś na patelni? Pewnie wiecie :) Powiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hair Re: pytanie o pestki dyni IP: *.acn.waw.pl 29.08.03, 15:35 takie pestki nalezy przede wszystkim wysuszyc, ulozyc na scierce i pozostawic na kilka dni w przeciwnym wypadku (kiedy np lekko wilgotne wsadzisz do torebki albo pudelka) zaplesnieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: pytanie o pestki dyni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 15:40 Dziękuję! jak miło, taki szybki odzew :) A jak wyschna, mozna już chrupać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hair Re: pytanie o pestki dyni IP: *.acn.waw.pl 29.08.03, 17:07 takie wysuszone nadaja sie juz do jedzenia smacznego zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: pytanie o pestki dyni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 17:31 dziekuję!!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: pytanie o pestki dyni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 02:25 pieknie sie susza i juz wygladaja smakowicie :))) a dynia dzis poszla do zupki warzywnej, miam mniam, i troche na surowo, a jutro wykorzystam przepis Brumbaka, jablka juz czekaja :) Pierwszy raz w zyciu kupilam dynie! wczesniej pare razy po kawaleczku w wege- sklepie, zeby zrobic dziecku przecier, jak byl maluszkiem calkowitym... ale zeby tyle, i z pestkami- ale fajnie! dzieki Wam przeżywam nowe kulinarne przygody! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: pytanie o pestki dyni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 23:24 dziekuje, doku! myslalam,ze wystarczy kilka dni. leza sobie grzecznie na sciereczce i w takim razie poleza dluzej :). a miąższ jest pyszny. czy jecie dynie na surowo tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Moja babcia nie pozwalała jeść tak szybko IP: *.chello.pl 30.08.03, 15:41 Mówiła, że za wcześnie są niezdrowe. Suszyły się przynajmniej kilka tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
puma002 Re: Moja babcia nie pozwalała jeść tak szybko 14.09.03, 12:59 Dlaczego za wcześnie są niezdrowe? Ja zjadam pestki dyni "na mokro", takie zupełnie świeże... Zapraszam na forum o ziołach: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12345 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja1972 Re: pytanie o pestki dyni IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 14.09.03, 18:52 ja miksuje pestki z dyni(ale oblupane juz)z jogurtem,albo mlekiem sojowym i owocami.Dodaje tez inne ziarna i zazeram sie tym. Odpowiedz Link Zgłoś