edziecko

(7 wyników)
  • Co Pani sądzi o BLW (baby-led weaning)? Właśnie czytam książkę po polsku "Bobas lubi wybór". Podczytuję też gazetowe forum. Młodsza córka karmiona piersią ma prawie pół roku. Zamierzamy spróbować :) Autorka jest m.in. doradcą laktacyjnym, podobno położne polecają tę książkę w Wlk. Brytanii. To chyba dobre przejście od piersi do jedzonka z rodziną? " target="_blank" rel="nofollow">www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,8115162,BLW___to_dieta__ktora_chroni_dziecko_przed_otyloscia.html
  • Pani Moniko czy jedzenie truskawek objete jest restrykcyjnym zakazem przez cały okres karmienia?co z tymi truskawkami jest wogle ze nie wolno ich jesc?a pomidory takie domowe?tez nic a nic?
  • Wczoraj wróciłam z moją Dzidzią do domku. Mała ma 5 dni a ja na swoim koncie wielki sukces - udało mi sie uruchomić laktacje i mała pociesznie ciągnie cyca każdego dnia z lepzą wprawą. Dla mnie to bardzo ważne, bo bardzo chciałam karmić i choć początki były trudne teraz jest ok (jak narazie) z uwagą przeglądam to forum, bo jestem zupełnie zielona i nawet nie wiem co mogę jeść a czego nie. Tak tylko chciałam sie pochwalić Pozdrowienia
  • Witam. Mój synek ma ponad 9 miesięcy. Od dawna mamy ustalony schemat karmienia, 3 razy pierś i 2 razy coś poza maminym mlekiem. 2 dni temu nakarmiłam synka przed spaniem wszystko było ok a w nocy obudziłam się z bólem piersi. Mały ładnie i efektywnie ssie na jedno karmienie obie piersi wiec nie ma mowy o nadmiarze. Pierś jest bolesna i tkliwa, ból nasila sie gdy jest pełna i podczas ssania kiedy synek opiera na niej dolna warge. Nie ma zadnych zgrubien i guzków, nie gorączkuję, ...
  • kiedys mialam zapalenie piersi, zaczela mnie bolec piers tylko z jednej strony.byla czerwona.przykladalam kapusta i przeszlo. teraz znow mnie boli tylko z innej strony. skad sie to robi??
  • Karmię moją prawie ośmiomiesięczną córeczke piersię, jeszcze 5 razy na dobę. Od soboty bolało mnie gardło, potem przesżło w katar, wczoraj zaczęła mnie boleć lewa pierś, jest troche zaczerwieniona w okolicy "15 po trzeciej". Od dzisiaj mam temperaturę 38,5, którą zbiłam Apapem. Lekarz rodzinny po "dobrej radzie" po co jeszcze karmię dziecko piersią przepisała mi Amotaks i zabroniła karmić bolącą piersią i zmniejszyć ilość karmień do dwóch.. pani Moniko co w takiej sytuacji zrobić? Na ra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się