Dodaj do ulubionych

pielęgniarka przed emeryturą

19.04.06, 01:51
Jestem pielęgniarką z 28 letnim stażem pracy. Czytając różne wypowiedzi na
temat płac tak się zastanawiam .Gdy podejmowalam pracę w tym samym czasie
podejmowało ją wielu lekarzy.Dziś po tylu latach wszyscy mają wysoki status
materialny, a ja jestem biedna jak mysz kościelna.Całe życie pracowalam
uczciwie, nigdy nie byłam za granicą, na wczasach.Jedno dziecko skończyło
studia drugie studiuje a ja ledwo wiąże koniec z końcem aby je utrzymać.Ktoś
powie że lekarze biorą dodatkowe dyżury-zgoda ale też bym chciała mieć taką
możliwość.Teraz pracuje w niepublicznymZOZ i wiem jakie są dochody,a my w
dalszym ciągu zarabiamy grosze.No i teraz żadna się nie poskarży bo Boss
powie nie podoba się to do widzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ulisses Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 08:24
      Szanowna Pani .Nie bez kozery pewien Pan profesor medycyny mawiał ,ze w Polsce
      nie ma pielegniarek tylko sa siostry miłosierdzia pracujace za wdowi grosz
      .Państwo komunistyczne PRL-u kształciło w szkołach pielegniarskich masowo takie
      siostry miłosierdzia .Zaznaczam ,ze pisze z całym szacunkiem do zawodu
      pielegniarki i w ogóle sredniego personelu medycznego .Obecne dyrektywy Unii w
      sposób zasadniczy okreslaja próg wykształcenia dla tzw.sredniego personelu i
      okazuje sie ,ze Pani pielegniarka ,radiographer X-Ray na Zachodzie legitymuja
      sie wyzszym wykształceniem medycznym w swojej specjalizacji a ich kompetencje
      zawodowe jakie zobaczyłem ,były wrecz nie do wiary.Gratyfikacja za prace
      pozwalajaca na godne zycie.Nie do pomyslenia wrecz jest ,zeby lekarz odniósł sie
      wulgarnie do pielegniarki czy podwazał jej kompetencje zawodowe .To grozi sprawa
      w sadzie a boss takiego lekarza sie pozbywa natychmiast .
      • Gość: zuza Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:37
        pielegniarka w niepublicznym tworze zarabia 850 zl jej czas pracy bos
        wykorzystuje maksymalnie . Na nauke brak sil ,czasu ifunduszow .Zapewniam ze
        nie jestesmy gorsze od kolezanek z innych panstw .zgadzam sie ze pielegniarki
        sa po chamsku traktowane przez lekarzy ale to juz kwestia kultury bo kto dzis
        liczy sie pielegniarkami ,ktorych zarobki sa nizsze od sklepowej sprzataczki
        czy stroza
        • Gość: toto Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:03
          no proszę,teraz dowiemy się jakie to pielęgniarki są biedne,a tak nawiasem
          mówiąc dlaczego pielęgniarka ma byc lepsza od sklepowej, która tak jak i ona
          zdała maturę ,czasem skończyła nawet studia,a teraz uczciwie pracuje.
          Następna grupa zawodowa ,która uważa ,że jest lepsza od innych?
          • slav_ Re: pielęgniarka przed emeryturą 19.04.06, 12:29
            Przepracuj jeden dyzur jak pielęgniarka to znajdzesz odpowiedź na swoje
            wszystkie pytania.
            • Gość: toto Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:44
              posiedź za kasą bez możliwości skorzystania z toalety i obsługuj wymądrzających
              sie klientów ( z uśmiechem), może zrozumiesz, dotego jakie wielkie pieniądze i
              napiwki.
              • slav_ Re: pielęgniarka przed emeryturą 19.04.06, 12:59
                Proszę mi wierzyć, to co wymieniasz nie wystarczy aby byc salową a co dopiero
                pielęgniarką.
            • Gość: ania Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:45
              lekarze i pielęgniarki zawsze mają źle -nikt inny
              • Gość: zeberka Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.lub.net.pl 19.04.06, 12:48
                aniu puknij sie w swoje smarkate czólko. Może cię to otrzezwi i zrozumiesz, ze
                TAKŻE pielęgniarki i lekarze mają źle. Jak ekspedientce jest źle w sklepie, to
                przeciez może wziąc przykład z górników- co jej stoi na przeszkodzie, aby tak
                zrobić? Może tez zostac pielęgniarką i bedzie miała lepiej. Tylko że teraz
                pielęgniarki kształca sie na studiach, a to juz mocna przeszkoda.
                • Gość: ania Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:05
                  dziękuję za komplement( smarkate..)napewno pielegniara przed emeryturą
                  skonczyła studia.Gratuluję.
                  • Gość: mell Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:07
                    zanim byla mowa o strajku lekarzy,wszyscy mowili,że to dla dobra wszystkich
                    pracownikow służby zdrowia.a co się okazało?w naszym malutkim
                    szpitaliku,lekarze dostali podwyżke,i to piękna.ale o tym to jakoś tak
                    niepiorecznie było im mówić,bo przeciez ''mieli walczyc ''dla i za
                    wszystkich.nam wypominaja tzw.premie,które biora się z tad,ze zlikwidowano
                    fundusz socjalny,i ten 1procent dodaja nam do poborow,i to jest ta wielka
                    PREMIA.a to co mówią o małych pieniądzach lekarzy ,to nie taka znowu mala
                    gaża.Dlaczego wieczorami,sa takie kolejki pod gabinetami szpitalnymi,mimo że
                    jest po godzinach?i dlaczego tak szybko sprzet szpitalny się psuje?
                    bo "dorabiaja "sobie biedaki.
                  • mamadarka Re: pielęgniarka przed emeryturą 19.04.06, 17:36
                    Studia (np. zaoczne) dla pielęgniarek sa dostepne w Polsce od ponad 30 lat i
                    dzisiaj raczej rzadkoscią jest to, aby pielęgniarka nie miała mgr przed
                    nazwiskiem.
                    A obecnie jest kształcenie na poziomie licencjackim, czyli tez wyższym.
                    Tak więc "pielęgniara" przed emeryturą jak najbardziej może mieć wyższe
                    wykształcenie.
                    Gratuluję.
                    • Gość: ewa Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 18:01
                      sklepowa ,tez często ma wykształcenie wyższe i co z tego?
                      Czy naprawdę pielęgniarki uważaja ,że są wiecej warte od innych,
                      gratuluję skromności (ale ty nie wieszo o czym piszę).
                      nawiasem mówiąc w moim ośrodku nie znam pielęgniarki , która ma magistra.
                      • mamadarka Re: pielęgniarka przed emeryturą 19.04.06, 19:58
                        A ja nie znam sklepowej z wyższym wykształceniem.
                        • Gość: tina Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:35
                          mgr farmacji to co konik polny po zawodówce jak sklepowa .Tez mi status sklypowa
                          wijska a co
              • Gość: pielegniarka Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:56
                Kochana dobrze nie maja,za ciężką i odpowiedzialną pracę powinni być
                odpowiednio wynagradzani,gwożdzi nie wbijają przeciez.
          • dorotab79 Re: pielęgniarka przed emeryturą 20.04.06, 16:48
            Barania łąko! Jak można porównać pracę pielęgniarki przy ciężko chorych
            pacjętach,ciężko przy umierających do przewalania towaru w sklepie.Sama pracuję
            w zozie ale w administracji i też zarabiam grosze! Pomimo wszystko uważam,że
            pielęgniarka powinna zarabiać więcej conajmniej o 100 proc.
    • magosiaa Re: pielęgniarka przed emeryturą 19.04.06, 19:31
      Czy nie zauważyłaś, że zakres odpowiedzialności sklepowej i pielęgniarki jednak
      się rózni? Po drugie każda pielęgniarka może zostać sklepową, jednak w drugą
      stronę to niestety nie działa. Gdybym ja sprzedała ci pietruszkę nawet byś tego
      nie zauważyła, natomiast gdyby w szpitalu zaczęła opiekować się tobą sklepowa
      to może dostrzegłabyś tą subtelną różnicę w wykształceniu.
      • Gość: ania Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:55
        tu nie chodzi o wykształcenie tylko o pieniądze ,.

• mamadarka Re: pielęgniarka przed emeryturą 19.04.06, 19:57
          Akurat!
          czyzby Twoim zdaniem wykształcenie nie mialo prawa wpływac na zarobki???
          • Gość: uwe Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:38
            w kapitalizmie znam faceta ,który jest prezesem duzej firmy zarabia ok. 300tys.
            miesiecznie i jest po podstawówce-wszystko na ten temat.
            • aelithe Re: pielęgniarka przed emeryturą 19.04.06, 21:19
              Powiedzmy raczej w postkomunizmie.
              Bo polski system gospodarczy trudno nazwać kapitalizmem. Zbyt dużo zalezy od
              urzędników, którzy jeszcze do niedawna dla widzi mi się niszczyli prężne firmy -
              vide sprawa KLuski.
            • tricolour Uwe sie wysilił... 19.04.06, 21:23
              ... i znalazł JEDNEGO faceta po podstawówce, który jest prezesem. Na tej
              podstawie chce snuć wniosek, że KAZDY tylko po podstawówce może zostać prezesem.

Uwe ma mały rozumek...
              • Gość: uwe Re: do Trico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:19
                Ja nie mam podstawówki i nie jestem tym owym prezesem .Mam jedynie studia
                politechniczne na wydziale elektroniki i chcę przedstawic duzemu rozumowi jak
                mozna majac troche weny kombinatora i cwaniaka dojsc do duzych pieniedzy i
                prawde powiedziawsz nikogo to nie dziwi ze ów jegomosc legitymuje sie podstawówka .
                W Europie mamy wiele takich przykładów od pucybuta do miliardera.Nie koniecznie
                zerkajac w strone USA
    • magosiaa Re: pielęgniarka przed emeryturą 19.04.06, 21:34
      Czy to takie trudne Aniu do zrozumienia, że z powodów, które podałam
      pielęgniarka powinna zarabiać więcej od sklepowej?
      • Gość: optymistka Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: 83.238.168.* 20.04.06, 08:47
        Niestety ludzie jeszcze nie widzą związku między wykształeceniem, wiedzą,
        zakresem odpowiedzialności a wynagrodzeniem. Nie rozumieją, że (jak to napisał
        Jacek Żakowski) praca kwalifikowana musi kosztować.
        • Gość: yoola Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:10
          Droga optymistko !
          Gdzie Ty zyjesz na ksiezycu .Pielegniarka zawsze bedzie w tym kraju postrzegana
          przez lekarzy jako słuzalcza pomoc jakas tam kwalifikowana i prosze nie mieć
          złudzeń,że sytuacja finansowa pielegniarki nie zmieni sie na lepsze.
          Znam przypadek dyskutujacej pielegniarki z lekarzem .Lekarz chirurg jak sie
          wkurzył to z siostrzyczki pióra sie posypały .Generalnie w medycunie
          pielegniarka ma tyle do gadania co Zyd w za okupacji.
          • Gość: optymistka Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: 83.238.168.* 20.04.06, 09:24
            Ja nie wiem jakie relacje panują między lekarzami a pielęgniarkami. Nie mam
            takiej wiedzy. Pisałam o niezrozumieniu tematu wśród zwyczajnych ludzi, którzy
            często takiej zależności nie widzą.
          • Gość: pielegniarka Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:53
            Wiecie co-zostawcie lekarzy w spokoju i leczenie tez ,do nich to
            nalezy.Pielegniarstwo jako zawod zajmuje sie czyms innym rownie waznym.Sytuacja
            zawodowa pielegniarek zalezy od samych pielegniarek ,nikt nie wplynie na
            prestiz tego zawodu jak same pielegniarki ,ich wyksztalcenie i sposob myslenia.
            • Gość: adgar Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:25
              Z Twojej wypowidzi wynika ,ze Pani pielegniarka zajmuje sie tak skomplikowanym
              leczeniem ,ze musi mieć nie wiadomo co w głowie .Mam siostre pigułe i jejpraca
              to mierzenie cisnienia ,papierki pacjenta ,swój lokiec dla kulawego pacjenta i
              ewentualnie zastrzyk ,który w dzisiejszych czasach przecietny Polak robi bez
              zmruzenia oka .Jej kolezanka ppojechała do Włoch i jest tam niczym po prostu
              pomoc włoskiej piguły ityle .Czy nie macie za duzo mniemanaia o sobie kim Wy to
              nie jestescie ?
              • joannaa10 Re: pielęgniarka przed emeryturą 20.04.06, 14:52
                Wierz mi że zrobienie technicznie 'głupiego zastrzyku'to żaden problem i
                każdy może to zrobić ale w zastrzyku podaje się lek i już nie każdy może
                ocenić co może się po podaniu wydarzyć.Wierz mi ,że w swojej praktyce zawodowej
                miałam już różne przypadki i niekoniecznie miałam przy sobie lekarza/jastem
                pielęgniarką środowiskową i większość mojej pracy jest w domu pacjenta/.A
                warunki jakie zastajemyw środowiskach są czasami bardzo trudne i do tego
                ciężko chory a czasem umierający pacjent,i rodzina która nie potrafi czasem
                sobie z tą sytuacją poradzić.Specyfika pracy na różnych stanowiskach jest inna
                i swoją drogą zazdroszczę Twojej siostrze że ma tak lekko, ale może to tylko
                Twoje wrażenie.
              • Gość: pielegniarka Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:09
                Pielegniarka zajmuje sie pielegniarstwem.W glowie ma i owszem wiedze zdobytą w
                liceum i na studiach.Co do reszty wypowiedzi Twojej to -bzdura.
    • kingusi Re: pielęgniarka przed emeryturą 20.04.06, 16:21
      Jasne Aniu pielęgniarka: instrumetariuszka czy anestezjologiczna, pielegniarka
      pracująca na kardiologii, ortopedii, chirurgii czy internie, ma takie
      kwalifikacje jak sklepowa sprzedająca mięso! Dziewczynko idź się pouczyć jeszcze
      , za mało chlebka jeszce w życiu zjadłaś skoro takie głupoty piszesz.
      Jeśli sklepowa ma wyższe wykształcenie to znaczy , że jest skrajnie mało
      przedsiebiorcza(mówiąc delikatnie) skoro kończąc jakiś kierunek studiów pozwala
      się zdegradować, a może jest taki kierunk studiów jak handel marchewką????
      • Gość: Ania Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:51
        może nie wiesz ,że jest bezrobocie i częśc z nas (poza personelem medycznym)
        podejmie każdą pracę byle móc się utrzymać,nawet na zarobki nie narzekamy -bo
        lepiej marnie zarabiać niż nie zarabiać wogóle.No ale cóż personel
        medyczny ,wam zawsze mało.
        • slav_ Re: pielęgniarka przed emeryturą 20.04.06, 20:29
          >...podejmie każdą pracę

Pracy pielęgniarki nie podejmiesz. Tu tkwi róznica.
          • Gość: ania Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:31
            ani też wielu innych prac (pilot , prawnik,fryzjer itd...)
            • slav_ Re: pielęgniarka przed emeryturą 20.04.06, 20:47
              Piloci i prawnicy zarabiaja dobrze - stosownie do kwalifikacji.
              Dobry fryzjer - też.
              Dobra pielegniarka - mimo kwalifikacji nie "leżących na ulicy" - nie.
              A o zarobkach stosownych do kwalifikcji mówimy.
              • Gość: ania Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:55
                no jasne-jak ktoś nie jest wykształcony to nie ma prawa żyć ,a właściwie
                powinien umrzeć jak najprędzej bo dzis tylko wykształceni mają
                prawo "istnieć".naturalna selekcja -ktoś juz to wymyślił.
                • slav_ Re: pielęgniarka przed emeryturą 21.04.06, 00:27
                  To oczywiście nieprawda.
                  Jednak zasada że ludzie ktorzy posiadają kwalifikacje "specyficzne" i trudne do
                  zastąpienia (np. pielęgniarka) lub wymagające długiego kształcenia (prawnik,
                  lekarz) ewentualanie rzadkie z odpowidnimi predyspozycjami(pilot) powninni
                  zarabiac więcej jest zdrowa.
                  W Polsce ta zasada (przynajmnie w odnisieniu do zawodow medycznych) jest psuta
                  przez zniekształacnie relacji płacowych przez Państwo - pracodawcę (i
                  prawodawcę) monopolistę - efekty widzimy. Państwo zapewnia funkcjonowanie
                  opieki zdrowotnej obecnie praktycznie wyłącznie kosztem wyzysku tej grupy
                  pracowników.
                • Gość: ta z wyższym do Ani IP: *.lodz.msk.pl 21.04.06, 14:11
                  Gość portalu: ania napisał(a):

> no jasne-jak ktoś nie jest wykształcony to nie ma prawa żyć ,a właściwie
                  > powinien umrzeć jak najprędzej bo dzis tylko wykształceni mają
                  > prawo "istnieć".naturalna selekcja -ktoś juz to wymyślił.

a kto ci bronił się kształcić???? a może zbyt duzo to kosztuje co??albo jesteś
                  zbyt mało ambitna???
                  wyobraź sobie, że jeśli ktoś sie kształci to inwestuje w siebie nie tylko czas
                  ale i pieniądze i albo cieżko pracuje na swoje studia(zaoczne czy wieczorowe)
                  albo bardzo cieżko pracują na to jego rodzice. Jeśli się kształci to po to żeby
                  być w życiu kimś i zyć na odpowiednim poziomie i aby to co w siebie
                  zainwestował choć po części się zwróciło w przyszłości gdy będzie miał na
                  utrzymaniu rodzinę, nikt nie kształci też swoich dzieci po to żeby biede
                  klepały, bo jakieś Ani sie tak podoba i już. Jak będziesz miała własne dzieci to
                  zrozumiesz, no chyba, że twoim największym życiowym marzeniem jest córka
                  sklepowa albo syn hydraulik, bo im się tez nalezy.
                  Reasumując, wkładając kase w swoje kształcenie(bo kształcenie w Polsce nie jest
                  bezpłatne nawet dzienne gdy łożą na młodzież rodzice zaharowując sie na śmierć)
                  kazdy młody człowiek ma nadzieję, miec adekwatną do wykształcenia pracę i
                  płace, kumasz panienko? Jak nie to musisz iść do psychiatry, bo ja bardziej
                  łopatologicznie nie umiem ci tego wyłożyć.
                  Jesli jesteś sklepową po podstawówce to wyłącznie twój wybór, zawsze możesz
                  rozpocząc studia żeby przekonać się jak prosto jest zdobyć wykształcenie,
                  zobaczymy wtedy jak się zmieni ten twój zacofany aktualnie punkt widzenia.
              • Gość: xyz Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:15
                Aż wyć się chce jak słyszę o porównaniu pielęgniarki ze sklepową.Jasne,dokopcie
                pielęgniarką bo nic nie robią i tylko kawe piją....Tylko proszę powiedzieć
                czemu tak chętnie upychacie swoich schorowanych bliskich do szpitali? Skoro
                uważacie,że zastrzyk może zrobić każdy to i opiekować się chorym geroatrycznym
                np.też moze opiekować się rodzina.To pielęgniarka musi zmieniać mu
                pampersy,dziwigać zmieniając pozycję żeby nie dostał odleżyn,poić,pilnować,żeby
                nie wypadł z łóżka,bo często brak zabezpieczeń.A często nawet żądacie WY
                rodziny,zeby prac mu ,ze tak brzydko powiem "gacie".I to tylko dlatego,ze mam
                średnie wykształcenie,że pan czy pani czuje się kimś lepszym,bo skończyliście
                studia?
                Proszę niech państwo umożliwi mi studiowanie,niech to nie kosztuje krocie,niech
                udostępni mi książki a przede wszystkim niech szpital pozwoli mi brać udział w
                zajęciach.Dyskutujecie o rzeczach o których nie macie pojęcia(mówię tu o
                osobach pokroju Ani)a porównanie pielęgniarki ze sprzedawcą może wyrzec tylko
                osoba,która w życiu nie miała nic do czynienia ze szpitalem,chorobą.Ludzie
                przede wszystkim więcej kultury!!!
                W końcu nie mozemy być krajem samej inteligencji:)
            • Gość: ela Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.wroclaw.czk.pl / *.e-wro.net.pl 20.04.06, 21:18
              ale sprzeawcą może byc kazdy kto skończył podstawówkę i umie liczyć-
              • Gość: xyz Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:25
                Liczyć nie musi umieć,przecież są kasy fiskalne:)
                A pielęgniarka dawkę leku musi umieć przeliczyć,żeby podać.
                • Gość: ania Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:26
                  skromnością to pielęgniarki nigdy nie grzeszyły,przecież nie robicie łaski,
                  za darmo nie pracujecie,troszkę pokory moje"panie",nie podoba sie to sie
                  zwolnijcie.
                  punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
                  • Gość: xyz Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:13
                    > skromnością to pielęgniarki nigdy nie grzeszyły,przecież nie robicie łaski,

Jasne,że łaski nie robimy,bo wyobraż sobie moja pani,ze te które jeszcze
                    zostały w zawodzie pracują,bo mają powołanie,ale Ty pewnie nie wiesz,co to
                    powołanie i nie powołuj się na skromność,bo Tobie to poprostu brak kultury.

> za darmo nie pracujecie,troszkę pokory moje"panie",nie podoba sie to sie
                    > zwolnijcie.
                    Za darmo może nie ,ale prawie za darmo,ale nie zwolnimy się bo przecież musi
                    być ktoś w tym kraju,co będzie wysłuchiwał takie paniusie jak Ty wielka
                    intelektualistko.Jak zachorujesz to może to zrozumieszm,ale jest jeden warunek
                    musisz zachorować sama,osobiście.
                    A tak wogóle to bardzo mi Ciebie żal,ja chociaż mam pracę którą bardzo kocham i
                    nawet więcej niż pieniądze są dla mnie warte dobre opinie od pacjentów.Z ludźmi
                    niestety trzeba umieć żyć,ale to w duzej mierze zależy od wychowania.
                    Pozdrawiam serdecznie i życze dalszego zadufania w sobie.W końcu to też jakis
                    sposób na życie.
    • magosiaa Re: pielęgniarka przed emeryturą 20.04.06, 23:32
      Aniu, pielęgniarki robią wielką łaskę, że pracują za takie nędzne grosze i
      raczej nie radź, żeby się zwolniły bo możesz trafić do szpitala bez
      pielęgniarek i zapewniam cię, szybko zmienisz swój punkt widzenia zależny wtedy
      od punktu leżenia, czego ci jednak nie życzę.
      I żeby była jasność, nie uważam, że panie sprzedawczynie nie zasługują na
      godną pensję, która pozwoli im normalnie żyć. Uważam tyko, że pielęgniarka
      powinna zarabiać lepiej od pani sklepowej.
    • Gość: gość Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.veranet.pl 20.04.06, 23:49
      Poziom tej dyskusji jest żenująco niski.Przekrzykujecie się jak przekupki.Nie
      to jest ważne gdzie kto pracuje i ile zarabia, ale jaki jest prestiż zawodu
      jaki wykonuje.U nas niestety pielęgniarki mało znaczą. Nie wiem co jest tego
      powodem, może zarobki, a może same się nie szanują.Bardzo dużo wody jeszcze
      upłynie nim to się zmieni.Sama jestem pielęgniarką, ale już na emeryturze znam
      ten problem od środka.W tym chorym kraju jeszcze długo nie będzie dobrze.Tą
      służbę zdrowia trzeba zreformować gruntownie jeszcze raz, pieniądze dla
      pielęgniarek muszą być razem z gażą za leczenie pacjenta.Nie umiemy walczyć o
      swoje.Jest to zawód ciężki i odpowiedzialny i za tym powinny iść odpowiednie
      pieniądze.Joanno nie sądzę abyś doczekała się lepszych czasów, może następne
      pokolenie kiedy zabraknie personelu?
      • Gość: ania Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 07:57
        "uderz w stół a nożyce sie odezwą"-dokładnie o to mi chodziło
        Pozdrawiam.
        • Gość: pielegniarka Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 08:03
          Sama nie wiesz juz o co Ci chodzilo i jaki mialas cel.
    • Gość: Lena Re: pielęgniarka przed emeryturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 08:09
      takie starsze Panie pielegniarki przed emerytura jeszcze pracuja w polskiej
      słuzbie zdrowia ? Tylko na filmach jest deczko inaczej-młode zgrabne ,zerkajace
      na lewo i prawo .Pacjent zawsze w srodku.
    • dr_ewa999 Re: pielęgniarka przed emeryturą 09.05.06, 23:52
      Najwyższy czas to zmienić.....wspólnie razem....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka