Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      endokrynolog

endokrynolog

(117 wyników)
    • Być może było już nie raz zadawane takie pytanie ale na forum udało mi się znaleźć jedynie jakieś bardzo stare wątki na ten temat - zapewne już dawno nie aktualne czy zna ktoś dr Kucharską? - mnie poleca ją dla dziecka moja endokrynolog (zresztą od was tu z polecanych lekarzy ją mam) - chciałabym do niej zapisać dziecko ale bardzo chętnie poczytam czy warto a może macie kogoś z Warszawy godnego polecenia nie ukrywam najchętniej na fundusz
    • Byłam dzis w wynikami TSH i FT4 u rodzinnego, ale poniewaz było duzo osób w kolejce nie dostałam sie, a lekarz tylko rzucił okiem na badania, wyjaśnił mi, ze troszke przekroczone poza norme i ze jak nast. razem przyjde to mi wypisze coś i "będę sobie to brała po tabletce dziennie". Byłam przekonana, ze z takimi sprawami to do endokrynologa się idzie(lek. rodzinny wypisuje skierowanie). Chce go poprosic o takie własnie skierowanie, ale czy może mi odmówić? Druga sprawa, jak sie zapatrujecie n...
    • stwórzmy bazę dobrych endokrynologów, tzn takich, o których z całą pewnością mozemy powiedzieć, ze zna sie na tym co robi. W tytule proszę wpisać nazwę miasta, w którym można skorzystac z usług takiego lekarza, a w tresci kilka słów na jego temat.
    • Witam, powiedzcie mi proszę czym mam się kierować w wyborze endokrynologa? Innymi słowy - co to znaczy 'dobry endokrynolog'? Czy jest jakaś żelazna zasada na podstawie której rozeznam się który endokrynolog jest 'dobry' , a który 'zły'? ( na przykład - czy każdy dobry endo musi być zdania, że TSH powinno być poniżej 2,0? Ja mam na wyniku napisane, że norma TSH jest w przedziale 0,4 - 5,4 ale już zdążyłem się zorientować , że górna granica jest mocno zawyżona) Opisałem swoj przyp...
    • tu wątek dlaczego: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,99736925,99736925,mam_hashi_a_moja_siostra_prosze_o_interpretacje.html a po krótce - moja siostra jest w ciąży, źle się czuje i ma wyniki które świadczą o Hashi (które ma mama i ja zidentyfikowane) a lekarze w Medicover nie widzą problemu a nawet przepisali jod! PROSZĘ o namiar na dobrego endokrynologa w Krakowie ważne by ważny był dla niego wynik nie tylko TSH ale i fT3 i fT4 i to przy każdej wizycie zwłaszcza na początku leczenia i by ...
    • Witam, pisze w nadzieji że pomożecie znaleźć mi dobrego endokrynologa dla mojego brata, ma bardzo dziwną i wstydliwą przypadłośc-lekarze z naszego miasta Torunia nie są w stanie mu pomóc, sami nie wiedzą co to jest , potrafią tylko wyrokować ze skończy sie to bezplodnością, prosze Was bardzo o opinie i adresy lekarzy z Polski godnych polecenia (miasto nie jest istotne, pojedziemy wszędzie), z góry bardzo dziękuję za pomoc.
    • Witam, jestem z Siedlec i tu dostanie sie w tym roku do endokrynologa nie jest już możliwe. Jak to wygląda w W-wie?? Gdzie możliwie w krótkim terminie zarejestrują mnie do lekarza?? Dziekuję
    • proszę o opnię w tej kwestii. Chofdziłam do pani szymborksiej ale juz nie przyjmuje....
    • witam! czy ktos z Was moglby polecic jakiegos endokrynologa w Poznaniu? najlepiej prywatnie, bo zalezy mi na wizycie najlepiej jeszcze w przyszlym tygodniu! pozdrawiam i prosze o info!
    • Mam prośbę o wskazanie dobregio endokrynologa w Warszawie. Byłam kilka dni temu na USG tarczycy i wyszedł jeden guzek lito-torbielowy 6 mm i poj. torbielka koloidowa. USG robiłam prywatnie a zależy mi na kontakcie do lekarza, który w razie gdyby wystąpiła konieczność skierowania mnie do szpitala na wycięcie może mnie tam skierować. Nie chciałabym robić takiej operacji prywatnie. Najlepiej gdyby od razu mógł mieć możliwość zrobienia biopsji. Bedę wdzięczna za pomoc. Pozdr. PAT
    • Witam ponownie, już pomogłyście mi bardziej zainteresować się tarczycą, więc znowu proszę Was o pomoc. Byłam już dwa razy u endokrynologa, za pierwszym Pani endokrynolog sprawdziła mi tylko szyję, przepisała mi Euthyrox 25 i kazała zrobić tylko TSH( na własną rękę zrobiłam resztę hormonów i przeciwciała), wyniki się nie poprawiły. Przy następnej wizycie (która trwała ok. 5 minut) powiedziałam jej, że przy niższej dawce miewałam kołatania serca i zawroty głowy, ale powiedziała ...
    • Czy ktoś może polecić jakiegoś dobrego endokrynologa z Trójmiasta. Najlepiej z Gdyni :) Dzięki za odpowiedź
    • Czy moze ktoś z Was polecić mi sensownego endokrynologa do którego mogę się zapisać mając skierowanie od lekarza I kontaktu? Próbowałam do dr Lewandowskiej z Szaserów ale tam w ogóle nie przyjmują nowych pacjentów:( Mam TSH poniżej normy.
    • Witam. Potrzebuję namiar, na najlepszego endokrynologa, jakiego znacie: z Poznania. Oczywiście prywatnie, bo w państwowej służbie zdrowia to se można w łeb strzelić. Z góry: dzięki.
    • Jestem po usunieciu tarczycy, rak brodawkowaty. Do tej pory leczylam sie tylko w CO w Gliwicach, ale na ostatnim wypisie mam wskazanie do konsultacji w poradni endokrynologicznej. Jak sadze, tam mam kontynuowac kontrolowanie poziomu hormonow etc (oprocz kontroli w CO co 6 miesiecy). Szukam wiec jakiegos dobrego endokrynologa w Krakowie. Prosze Was o pomoc. Gdzie sie leczycie i jestescie zadowolone/eni? Czy moglibyscie mi polecic swojego lekarza? Z gory dziekuje! H.
    • Dziewczyny, jutro idę zrobić badania, bo w piątek wybieram się do endo - prywatnie z resztą (wytrzeszcz oka, guzki na tarczycy). Nie chciałabym pójść do lekarza, zapłacić 70 zł i pocałować klamkę, bo mam tylko TSH. Ostatni raz (rok temu) miałam robione TSH, FT3 i FT4 (wszystko było w normie). Na TSH dostałam skierowanie od ogólnego, ale więcej wypisać mi nie mógł, bo nie ma uprawnień czy coś takiego (przynajmniej tak mówił). Więc co zrobić dodatkowo? Jakie przeciwciała? Wiem tylko, że ...
    • Dziekuje za pomoc.
    • Szukam dobrego specjalisty od tarczycy, który moze zrobic od razu w gabinecie na wizycie USG tarczycy. Jestem spoza warszawy i nie moge tak cały czas niestety przyjezdzac. Pozdrawiam i dziekuje :)
    • Witam, czy mógły mi ktoś polecić dobrego ginekologa - endokrynologa w Krakowie. Z góry serdecznie dziękuję. Iza.
    • W Warszawie, prywatny bo kwestia pilna . Mam miec operację bo mam kilka guzów i ucisk na tchawicę i chciałabym to skonsultować z innym lekarzem ale najbardziej uciązliwe jest to ze wcale nie mam sił. Poza tym (ogromnym moim zdaniem)osłabieniem mam tez dretwieniei sztywnienie rak i nóg, zawroty glowy.Dwa lata temu zakonczyłam leczenia nadczynności. Od państwowego endokrynologa dostałam skierowanie na TS4 tylko..Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się