Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      endokrynolog

    endokrynolog

    (105 wyników)
    • Witam, jestem nowa na forum, szukam pilnie dobrego endokrynologa w Warszawie. Czy możecie kogoś polecić?
    • Mam zdiagnozowane Hashimoto, jestem po kilku poronieniach. Szukam jakiegoś naprawdę dobrego endokrynologa z małopolski- Kraków, Nowy Sącz, Nowy Targ, Zakopane. Kogoś, kto naprawdę zna się na Hashimoto. Czy znacie prof. Tomasza Romera? Przyjmuje w Warszawie i w Zakopanem. Może ktoś inny? Pomóżcie dziewczyny :)
    • Czy możecie polecić mi endokrynologa dziecięcego w lublinie....!!!!!!!!!! Mam 3 latka leczonego na subkliniczną niedoczynność tarczycy??? Nie wiem tak naprawdę czy jest dobrze prowadzony...rozwija się dobrze, ale martwi mnie że lekarka (leczy go od 5 miesiąca życia) nie bada go. Raz na rok może. Teraz jak wziełam go na wizytę to była bardzo zdziwiona (uprzedzam że wziełam go po prawie 1,5roku) i nawet go nie zbadała, nie wiem czy tak powinno być. Bierze 12,5 Euthyroksu... (Tsh=2,77), a ...
    • Cześć, nie jestem pewna, czy to dobre miejsce na zamieszczenie takiego tematu, ale nie chciałam zaśmiecać tych z polecanymi i niepolecanymi endo. Mam 17 lat, ponad rok temu stwierdzono u mnie hashimoto, trafiłam do podobno dobrej endokrynolog dziecięcej. Dostałam lek i od tamtego czasu biorę 50ug. Zaraz po rozpoczęciu leczenia rozpoczęłam dietę dukana, schudłam z 75 do 62kg, później waga się zatrzymała i zaczęła powoli rosnąć, zmieniłam dietę na racjonalną, zaczęłam biegać, ale nie pomogł...
    • od pol roku mam zdjagnozowane hashimoto. biore tyroksyne, chodze do lekarza domowego. w koncu udalo mi sie umowic na wizyte u endokrynologa. jedyne co powiedziano to to, ze mam tego dnia nie brac tabletki. nie wiem czy isc na czczo i co wogole bedzie badal? bedzie pobieral krew i robil usg tarczycy? pani przez telefon nie miala czasu by cos wiecej powiedziec. mam nadzieje, ze trafie na dobrgo specjaliste, wczesniej chcialabym jednak wiedziec na co zwrocic uwage i co powinien badac? z gory dzi...
    • Czy ktoś mógłby polecić mi dobrego endokrynologa w Gdańsku?
    • Odbilam sie od kolejnej endokrynolog. Poinformowala mnie, ze mam dobre wyniki i nie musze byc leczona. Mam 43 lata, a problemy mam od 17 roku zycia, przez ostatnich 5 lat nasilone. Hashimoto mialam zdiagnozowane w 2007r kilka miesiecy po urodzeniu dziecka, wtedy TPO-AK bylo ponad 280, wszystko inne w normie, nie dostalam lekow. W 2010 roku mialam badania, wyniki w normie, nie dostalam lekow. O objawach moze napisze pozniej bo to dluga lista. Prosze o Wasza opinie o wynikach tych badan sa ...
    • Powiedział, że nie wie jak mnie leczyć! mam problemy prawdopodobnie z wchłanianiem hormonu w jelitach i mam zrobić badania pod kątem zespołu złego wchłaniania. Mam faktycznie alergię krzyżową, ale nie mam zaburzeń w stylu biegunki (raczej odwrotny problem) - żadnych objawów na uczulenie na gluten czy laktozę.. No to biorę dalej 300 euthyroxu żeby jakoś funkcjonować i zastanawiam się, co dalej. Gdzie i co badać? Łykam selen, żelazo i magnez.
    • Proszę o pomoc, poszukuję lekarza endokrynologa dobrze znającego Hashimoto, mieszkam w Szczecinie, proszę polecić mi kompetentną osobę będącą w stanie mi pomóc. Z góry bardzo dziękuję
    • Poszukuję dobrego ginekologa - endokrynologa. Mam stwierdzoną Hahi od 4 lat. Wyniki tarczycy dobre, ale chciałabym zajść w ciążę. Niestety stwierdzono ostatnio u mnie zespół policystycznych jajników i przepisano dodatkowe hormony, które spowodowały (po raz kolejny!) wypadanie włosów (efekt uboczny brania tego typu leków przez mój organizm). Chciałabym skontrolować poziom wszystkich hormonów u dobrego lekarza, który wreszcie wyleczy jajniki, będzie miał pod kontrolą hormony i który jedno...
    • Poszukuję prywatnego dobrego lekarza z Warszawy - poniżej historia, dlaczego. Rzućcie okiem na wyniki, jeśli znajdziecie czas. Od prawie 2 miesięcy biorę Eltroxin 50. Wcześniej był Euthyrox 75 i Letrox 50 - po obu dostawałam wysypki. Euthyrox 75 dostałam od endo z Białegostoku, potem musiałam pójść do endo z Warszawy i ta dała mi tylko Letrox 50 (nie mam bladego pojęcia, dlaczego zmniejszyła mi dawkę). Dostałam skierowanie na badania kontrolne, wiec postanowiłam, że zaczekam ze zmian...
    • Obserwuję bazę endokrynologów i dziwię sie, dlaczego tak powoli rozbudowuje się. Dlaczego nie chcemy pomagać tym, którzy dopiero zaczynają swoje zmagania z chorobami tarczycy, wskazując, do kogo warto lub nie warto iść? Widzę to choćby na przykładzie Trójmiasta, skąd jestem. Endokrynologów ponad 30, a na liście nazwiska 3 (moja endo jest, oczywiście) - a co z resztą? Również dobrzy - to ich polecajcie, bo do tych kilku polecanych i tak bardzo trudno się dostać, mają tylu pacjent...
    • Pisałam już dziewczynki kilka razy na tym forum o mojej chorobie, a dziś jestem załamana po wizycie u lekarza i chciałam byście mnie wsparły i pokierowały ewentualnie co dalej, bo ja już nie mam sił do tych lekarzy. Niedośc,że 100 zł zapłaciłam, to nic si enie dowiedziałam konkretnego. Lekarz wciaz twierdzi,że jestem zmęczona i dlatego xle sie czuje, a zmeczenie wynika z czego innego niz niedoczynność, bo ja jej prawie w ogóle nie mam przecież. Nawet nie pamietałam jaką dawkę oststanio brałam...
    • Jestem już po pierwszej wizycie u endokrynologa. Pani doktor była bardzo miła i dużo mi wytłumaczyła:) Otóż potwierdziła, że mam hashimoto, tyle że choroba przebiega łagodnie i jest w okresie wyrównania hormonalnego. Przypomnę swoje wyniki: TSH 1,95 ulU/ml norma 0,27-4,20 FT4 1,40 ng/dl norma 0,93-1,70 Anty TG 16,65 lU/ml norma 0,0-115,0 Anty TPO 332,2 lU/ml norma 00-34,00 Mam teraz brać selen w ilości 100 ug dziennie na te przeciwciała, a za 3 miesiące powtórzyć TSH. Pani do...
    • Poszukuje dobrego ENDOKRYNOLOGA DZIECIECEGO!!!
    • Witam, staram się o ciąże moje ostatnie wyniki to: TSH 1,48uUl/ml norma 0,25-5,00 FT4 12,37 pmol/l norma 9-20 FT3 3,83 pmol/l norma 4-8,3 ATG 498,4IU/ml norma 1-115 TPO 9,21 IU/ml norma 0-34 czy powinnam udać się do endoktynologa czy ginekolog endokrynolog też wie coś o tarczycy? U jakich specjalistów Wy się leczycie?
    • Witam, czy ktoś mógłby polecić DOBREGO endokrynologa w którejś z tych dwóch przychodni (CM LIM i LuxMed? Przy okazji, czy ktoś zna dr. Waśniewską która przyjmuje w CM LIM (do niej jest najwcześniej wolny termin na wizytę)?
    • Bo jak mi tak gin będzie kazał latac od siebie do endokrynologa to chyba zwarjuję, no i dziecko mi się jakieś ruchliwe urodzi... A tak w ogóle to jestem przykładem długich oczekiwań (mam hashi)na upragnione 2 kreski..........Już nie wierzyłam, odpuściłam a tu taka siurpryza!!!! Pozdrawiam!!!
    • Witajcie! Mam hashimoto, jestem osobą bardzo otyłą poszukuje dobrego lekarza (najlepiej państwowego), który ustawi mi dobrze leki i pomoże w walce z otyłością, ponieważ sama już nie daje sobie rady. Stosuje diety a waga jak stoi tak stoi w miejscu.
    • Od roku leczę hashi,u niby dobrego lekarza. jednak po tym co ostatnio dzieje sie z moim organizmem ( głęboka anemia,sennośc, bóle mięśni , szum w uszach) chciałabym trafić do lekarza który nie tylko obejrzy usg, spojrzy na tsh ale posłucha moich spostrzeżeń co do mojego organizmu, sprawdzi poziom żelaza czy jeszcze czegoś a przynajmniej powiąże pewne sygnały które od kilku miesięcy daje mój organizm. Mieszkam w Olsztynie, ale lekarz może być z warszawy czy tez z Gdańska, jest mi...

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się