felgi

(41 wyników)
  • zmieniacie felgi al.. na zwykle? jesli nie to jakich srodkow uzywacie aby sie nie niszczyly?? bede zmieniac opony na zimowe niebawem i zastanawiam sie nad zmienieniem felg.
  • Doradźcie co robić. Umyłem porządnie samochód, a felgi są w opłakanym stanie. Moje auto ma tylko trzy lata, a felgi są w stanie opłakanym. Nawet nie wiem czy można je jakoś uratować. Malować? Samemu? Zlecić? A jeżeli tak to jaką farbą? POMOCY
  • wjechałem autem w nieoznkowaną dziurę - niczego nie uszkodziłem (oglądałem auto na kanale) poza tym, że skrzywiły się felgi i zeszło powietrze. Felgi naprawion( wyprostowano), czuć jednak delikatne drgannia na kierownicy przy predkości od ok 60 km/h. \Czy może lepiej je przełożyć na tył?, a moze jest coś jeszcze uszkodzone np. lekko skrzywiony drążek, niby nic nie ściąga, nie bije, ale kierownica jest delikatnie skręcona w lewo. Czy może być uszkodzona opn i tego nie widać?
  • Proszę o opinie o ile się większa spalanie przy aluminiowych felgach z szerokimi oponami ?
  • kto mi doradzi, od jakiego samochodu będa jescze pasowac felgi do CC obdzwonilam dizs dużo miejsc i nigdzie nie maja felg do Fiata CC, a ja dzis sobie ładnie jedna załatwiłąm na dziurze:(. juz brakuje mi pomysłów gdzie jescze pytac
  • BMW 525 2.5L 93r. gaz silnik Vanos Po wjechaniu w dziurę (polskie drogi... :( ) zagięła się felga na rancie przy oponie. Czy można ją po prostu wyklepać, czy lepiej - ze względów bezpieczeństwa - kupić nową ?
  • witam moim problem jest grzanie sie felgi - jak sprawdam poziom nagrzania prawej i lewej to jest bardzo wyraźna różnica. byłem już u dwóch mechanikjów i mówia ze wszystko oki...ale jak oki skoro sie grzeje.mam pytanie czy grozi mi pekniecie opony w czasie jazdy?no i czy ktoś ma jakis pomysł co to moze byc klocki?łożysko,zwichrowanie felgi. dzieki
  • felgi(25)

W jakim celu wymienia się felgi na aluminiowe?
  • Czy ktoś wie, czy do felg z Chevroleta Aveo można znależć jakieś zamienniki. W szczególności czy pasować będą felgi Od Daewoo (np z Nubiry). Oznaczenie felg według instrukcji z Aveo 5,5Jx14.
  • Czy bezwzglednie konieczna jest wymiana alu felg zima na polskich drogach na felgi stalowe. Kupilem niedawno samochod z alu felgami i kazdy mi mowi ze trzeba je zmienic na felgi stalowe. Czy moze sa jakies srodki zabezpieczajace alu felgi na zime???
  • Witam Noszę się z zamiarem kupna felg aluminiowych i Nie wiem czy zostać przy rozmiarze felg 15-sto calowych czy może kupić felgi 17-sto calowe, Jakie są złe strony założenia felg 17-sto calowych i co się z tym wiąże ? Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
  • od pewnego czasu podczas jazdy rozgrzewaja mi się przednie felgi w Fiacie CC. W sumie nic takiego ale usterka się pogłębia pomimo odkręcenia kół a nawet wymiany klocków hamulcowych...
  • ... na felgi alu 16" do Renault Megane ?. chodzi mi o właściwy rozmiar koła. Spotykałem się z (moim zdaniem) dużą rozbieżnością, nawet do 8-miu cm, co do całkowitej średnicy koła. Więc sam nie wiem co byłoby najlepsze (optymalne)?
  • Przez pomyłkę kupiłem, do Mitsubishi Space Star 1.8 GDI , opony o rozmiarze 175 65 zamiast zalecanych 185 60. Czy zakłóci to pomiar prędkość jazdy ? Czy może wpłynąć na zużycie paliwa ? Czy pogorszy bezpieczeństwo jazdy ? .....
  • No właśnie jak to wreszcie jest, felgi aluminiowe nadają się na zimę? czy to przerost formy nad treścią?
  • Witam. Nie mogę znaleźć przyczyny drżenia kierownicy. Zaczyna drżeć już od około 90-100 km/h, przy ok. 120 km/h przestaje. Nie jest to drżenie bardzo intensywne - jest takie jak przy niewyważeniu kół. Dziwne jest to, że tego stanu nie zmieniła zmiana opon i felg z letnich na zimowe ani staranne wyważenie nowych kół. Najpierw na aluminiowych felgach robiłem cuda na kiju żeby się tego pozbyć (wyważanie, doważanie na samochodzie, prostowanie felg) ale nic to nie dało. Całe zawieszen...
  • Mam mały problem, który mie strasznie męczy- w zeszłym roku, po zmianie opony letnie zaczala sie taka sytuacja- opony ( z przodu ) nie trzymaly cisnienia (z 2,1 spadalo do 1,6-1,5)- trzeba bylo dopompowywac czasami nawet dwa razy w tygodniu- odwiedziłem paru wulkanizatorów, przebic i nieszelnosci na styku opony i felgi niestwierdzili. Po zmianie na zimowki- uspokoilo sie- moze z 4 razy musialem dopompowac... W tym roku zmienilem na letnie i sytuacja znow ta sama- dopompowywanie... ...
  • Witam Mam mały problem przy hamowaniu z prędkości 40 - 60 km/h o większej nie wspomnę. Jak wciskam hamulec to pedał pulsuje i nie daje się wcisnąć do końca tak jak przy mniejszej prędkości (nie hamuje normalnie). Klocki hamulcowe wymieniane byly ok 8 miesięcy temu. A na przeglądzie który był 2 tygodnie temu nie przyczepili się do hamulców - siła hamowania każdej strony była w normie. Czy ktoś pomoże mi to zdjagnozować? Z góry dzięki
  • Prosze o pomoc jak w temacie. Chce załozyc zimowki 155/70 czy bedzie roznic w porownaniu z 165/65?
  • Mam pytanie. Czy zaleca sie zmniejszanie felgi przy zmianie kol na zimowe? (oczywiscie mowa tez o oponach zimowych) Wiem, ze moga byc problemy z rozmiarem zacisku hamulcowego, ale jesli producent wypuszcza na rynek ten sam samochod z dwoma roznymi o jeden cal rozmiarami felg i opon to zakladalbym ze mozna pokusic sie o mniejsze felgi. Slyszalem, ze mozna przez zmiane rozmiaru razem z typem opony uzyskac duzo lepsza przyczepnosc w skrajnych warunkach sniegowych (kolo przekopuje sie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się