Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      firmy

firmy

(564 wyniki)
    • może ktoś poleci firmę organizującą przeprowadzki na terenie Polski? Tak z własnego doświadczenia.
    • przepraszam, że chaotycznie, ale mam pytanie. zmarł nagle mój brat, który prowadził jednoosobową firmę (kilka sklepów). Czy te sklepy powinny zostać natychmiast zamkniete i otworzone dopiero, kiedy zona zalozy firme na siebie, czy moga dzialac. bo konsultowalismy sie z roznymi ksiegowymi i maja zdania podzielone. 2 uwazaja, ze natychmaist zamknac, jedna, że nie. prosze o pomoc, dziewczyny... brat zmarl w piatek, a w sobote normalnie sklepy dzialaly, uwazam, ze to byl blad, a juz otwieranie ty...
    • która ma mnóstwo złych opinii w internecie? Wysłałam CV bez szukania opinii o firmie, czytałam tylko o samej firmie(myślałam, że nie zadzwonią:). Dziś zostałam zaproszona na rozmowę, więc pomyślałam, że jeszcze opinię przeczytam, a tu zong! Kilka stron na różnych portalach niepochlebnych opinii, a wśród nich wplecione kilka dobrych, ale te złe przeważają znacznie ilościowo. Mąż od razu powiedział, żebym dała sobie spokój, a ja ma mimo wszystko poczucie, że może coś tracę.
    • Drogie panie ja ostatnio chyba z powodu nadmiaru hormonów zrobiłam się jakoś mało "kumata" jeśli chodzi o dr. google bo nie potrafię znaleźć konkretnej informacji odnośnie urlopu macierzyńskiego dla kobiet prowadzących własną działalność na 2013 rok. Przez stronę ministerstwa szczerze nie potrafię przebrnąć - ilość projektów, ustaw o zmianę ustaw i innych pism mnie przerasta Moje pytanie jest takie: czy prawo odnośnie zasiłków dla prowadzących działalność w końcu zmienia się od 01.01.201...
    • Dużą firmę prowadzi osoba fizyczna, która umiera z dnia na dzień - osoba ta była rozwiedziona, miała małoletnie dzieci - co się dzieje z firmą, ktoś (na bieżąco)? może uregulować należności wobec dostawców, pracowników,itd ?
    • Mam działalność, załóżmy "zakład krawiecki Aneta Kowalczyk" i chciałabym ją rozwinąć, do czego przydałaby się jakaś bardziej nośna nazwa i teraz pytanie: czy mogę zacząć posługiwać się nazwą typu "Igła i nitka", na szyldzie, ulotce itp. Oczywiście w dokumentach obowiązuje pełna stara nazwa, na fakturze jest "zakład krawiecki...". Czy to wymaga już przerejestrowania w urzędzie, wymianę wszystkich dokumentów itd?
    • sprawa ciągnie się już 12 lat. w wydawnictwie de agostini kupowałam karty z motorami dla syna. za jedną przesyłkę nie zapłaciłam na czas,monitowali,odsetki urosły-zapłaciłam,na co mam dowód wpłaty. po ok. 3 latach zaczęły mi przychodzić pisma z firmy windykacyjnej,że mam niezapłacony dług.zażądali ode mnie oryginału potwierdzenia wpłaty na co roześmiałam się im w twarz,postraszyłam prokuratorem za nękanie-spokój był 2 lata. od tamtego czasu średnio 2 razy w roku dostaję kwieciste pisma od...
    • coraz więcej ludzi bierze ogrodników i firmy do założenia i pielęgnacji małych ogrodów przydomowych Ogród wielkości chustki do nosa, trawnik, parę iglaków, to chyba można samemu założyć i "pielęgnować". Nowobogactwo to czy jakaś moda? Przecież to nie potrzeba mega zdolności i wiedzy tajemnej, a nawet jeśli, to można doczytać choćby w necie. Czasu też nie zabiera zbyt wiele. I żaby jeszcze te ogrody założone przez firmy powalały z nóg ale gdzie tam. Wszędzie w ten sam wzorek zakładane...
    • Drogie E-mamy, ile w swoich firmach zatrudniacie kobiet w młodym wieku (tzw. rozrodczym), rzecz jasna mowa o pracy na etat, nie umowy o dzieło czy tymczasowej. Jak sobie radzicie z szeroko omawianymi na tym forum zwolnieniami ciężarnych, a potem chorobowymi na dziecko i macierzyńskimi? Warto poznać temat od drugiej strony, a na pewno jesteście empatycznymi osobami i Wasze firmy dość dobrze się mają, zatem zdradźcie sekret jak dobrze zarządzać firmą mając za pracowników kobiety ciężarne, mło...
    • Zainspirowana innym, watkiem zakładam odrębny. Podzielcie sie prosze informacje czy w Waszej firmie jest wydzielony kącik dla matki karmiącej, która mogłaby w tym miejscu dyskretnie ściągnąć mleko lub nakarmić niemowlaka. Jeśli tak to może coś więcej typu czy firma w PL i jak duża. Zanaczam, że chodzi o wydzielony kącik, nie żadną łazienke czy pokój biurowy, w którym owa mama pracuje. W mojej nie ma.
    • Czy zdecydowałybyście się na pracę w firmie, która w większości ma bardzo złe opinie w internecie?
    • Przez przypadek ostatnio miałam okazje wypróbować bazę pod makijaż Revlon, PhotoReady Perfecting Primer (na ręce niestety). Moja skóra w tym miejscu zrobiła się prawie aksamitna ;) w pierwszej chwili chciałam zakupić - ale powstrzymałam się. Czytałam opinie na internecie i teraz się zastanawiam. Piszą, że jest świetna ale bardzo króciutko... Tzn. po max 2h nie ma już efektu. Moja 30-to kilku letnia cera nie chce być coraz lepsza :D Więc doradźcie czy używacie takiej bazy? Czy poprawia wyglą...
    • zauwazylam, ze wiele forum prowadzi firmy, czesto zajmujace sie bardzo ciekawymi i niespotykanymi (dla mnie!) rzeczami - na przyklad zakladaniem ogrodow, czy organizowaniem imprez i wycieczek... ja jestem zupelnie nie-przedsiebiorcza, nawet trudno mi sobie wyobrazic CO rozne firmy moga robic i oferowac... jeszcze handel jakos ogarniam, popularne uslugi (tlumaczenia? krawiectwo?) tez, ale CO JESZCZE robicie??? :) zdaje sobie sprawe, ze to jest moj deficyt, moj brak wyobrazni, wiec chetni...
    • Dawno się nie odzywałam. Brak czasu. Jednak mam potrzebę aby Was ostrzec przed firmą kurierską UPS. Są niesolidni. A mianowicie: zamówiłam w pewnej firmie coś tam na prezent, owa firma wysłała 15.12.2010 paczkę, paczka doszła na drugi dzień do firmy UPS, czyli 16.12.2010 r, i jak dotychczas kurier nie dał rady jej dostarczyć a zaznaczam, iż jest już 24.12. Więc na dostarczenie tej przesyłki mieli 9 dni i zaznaczam, iż jeden dzień był taki, że faktycznie trudno się jeździło, ale to był jeden d...
    • I jak wam robi takie spedzanie ze soba 24/24? czy prowadzi was to do frustracji, ze wszedzie maz? czy raczej sobie cenicie..?:). Ja sobie nie wyobrazam, chociaz On chciałby:)
    • odkąd mój syn skończył rok wróciłam do pracy. od tego momentu zatrudniona byłam w 3 różnych firmach i żadna z nich nie była przyjazna mamie. szukam pracy ciągle- pracuję tam, gdzie mnie wzięli, ale chcę czegoś lepszego. więc szukam i szukam i znaleść nie mogę. jestem wykształcona, ze względów zdrowotnych nie mogę pracować w zawodzie, ale jednak tę maturę i wyższe mam. i co z tego? napiszcie proszę, czy spotkałyście z firmami, które szły matkom na rękę. bo ja jakoś znaleźć nie mogę. ostatnio...
    • tak się zastanawiam nad założeniem własnej firmy (mąż prowadzi swoją, ja pracuję i pomagam w jego) jakbyście mogły, miały kasę- jaką byście branżę wybrały, gdzie widzicie nisze? od razu zaznaczę- ja sobie niszę wypatrzyłam, więc wątek jest taki trochę informacyjny- mam nadzieję, że ta nisza się potwierdzi w waszych wypowiedziach :) a w ogóle może kogoś natchnie............
    • Jak myślicie, czy mając roczne dziecko można otwierać własną firmę? Czy to jest dobry moment? Pytam głównie tych, które takową prowadzą. Interesuje mnie, czy możliwe jest pogodzenie rozkręcania własnej działalności z opieką nad maluchem (opieką ze wspomaganiem innych osób;-) Czy może jedno drugie wyklucza? Przymierzam się do takiego kroku za jakiś czas. Z doświadczenia ze starszym dzieckiem wiem, że jak się jest mamą malucha, to jest się super zorganizowaną, ale pomimo tego tej własnej...
    • Z ciekawości pytam. Nie jeźdzę na wycieczki zorganizowane, wolę z hotelem negocjować sama, sama kupic bilet na samolot, sama sobie opłacić ubezpieczenie i nie zdawać się na żadne biura. Obserwuję to co dzieje się wokół Sky Club i zastanawiam się: czy sprawdzacie firmy, z którymi jeździcie na wakacje, przed podpisaniem umowy? O Triadzie mówiło się źle od lat. Wiadomo było, że firma ma długi, problemy z płynnością finansową. Że jest fatalnie zarządzana. Była wpisana na listę dłużników. Po...
    • W jaki sposób przeciętna e-mama prowadziłaby własną firmę (nie jednoosobową, ale zatrudniającą co najmniej kilka osób)? Sądząc po postach chętnie zatrudniałaby młode matki, kobiety ciężarne oraz młode kobiety, które być może zaraz zajdą w ciążę. Nie krzywiłaby się gdyby trzy na pięć pracownic zaszły w ciążę i od drugiego miesiąca były na zwolnieniu, bo wszak wiadomo w ciąży można się różnie czuć i płaciłyby (co nie dziwne przy prowadzeniu działalności gospodarczej) bez gadania z własnej kie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się