firmy

(206 wyników)
  • Czemu nigdzie nie ma nic napisane o tej firmie? Idę tam jutro na rozmowę a nic nie mogę znaleźć. Mieści się ona na Zemborzyckiej 4 Może ktoś coś wie???
  • ile można oczekiwać na takim stanowisku? praca.gazetapraca.pl/200,4001,,743464,,ASYSTENTKA++PREZESA.html
  • Od niedawna jestem asystentką biura mój szef chce by firma w kontakcie z klientami pokazywała wysoki standard. W związku z tym kupił porcelanę, specjalny elegancki zestaw do podawania wody - no i zaczęły się wymagania. Kiedy przychodzi klient nie wystarczy się spytać: "kawa, herbata, woda?" tylko teraz jaka kawa espresso czy cappucino. Dodatkowo mam się postarać o włoskie ciasteczka pakowane pojedynczo (najlepiej z jakimś włoskim napisem), mam mieć do dyspozycji różne rodzaje so...
  • od jakiegoś czasu spotykam się z tym w ogłoszeniach w punkcie zakres obowiązków. Kochane moje, a tak praktycznie o co chodzi? Sądziłam, że bycie uprzejmym, kultura osobista oraz schludny wygląd to pozytywne świadczenie o firmie. A co jeszcze???
  • Mam prośbę,nie wiem jak postąpić. Otóż od dwóch miesięcy mam nową pracę. W połowie maja kończy mi się okres próbny i wiem, że zostanie mi przedłużona umowa na stałe. Obecna kwota zarobków to 1200 zł netto, z zaznaczeniem Szefa przy podpisywaniu umowy, że to na razie bo umowa próbna. Rozumiałam więc, iż w momencie zmiany umowy dostanę podwyżkę. Teraz, przed podpisaniem umowy na stałe, Firma zapisała mnie na kurs asystencko-sekretarski, pokrywa jego koszta, no i mam problem. Czy wypada, ...
  • Czy dyrektor prosi Was abyście zadzwonili do jakieś firmy i połączyły go z prezesem lub dyrektorem- chociaż nie zna go? Chodzi mi o to, ze dyrektor chce porozmawiac o współpracy z jakąś firmą i ma od tego handlowców, ale niemal codziennie on lub handlowiec przychodzi do mnie z karteczką i nr telefonu żebym tam zadzwoniła, bo ,,przez sekretariat będzie lepiej wyglądało, bardziej profesjonalnie" ?
  • Wg mnie i wielu osób to archaiczny, śmieszny zwyczaj. Moi koledzy, którzy pracowali w zagranicznych bankach twierdzą również, że to polski, taki prl-owski zwyczaj, podobnie jak żarcie schabowego przez dyrektora na biurku, praktycznie na oryginale dokumentów urzędowych czy klientowskich! Pracowałam w Wielkiej Czwórce gdzie nawet zarabiający miliony partner nie "zamawiał" kawy u asystentki. W obecnej firmie niektórzy goście, w szczególności z zagranicy krępują się prosić o kawę czy herbat...
  • osobiście nie lubię dzwonić do lokalu i zamawiać jedzenia, szczególnie jeśli szef chce coś więcej, dla gości albo reszty pracowników, wtedy lista robi się długa i nie trudno o pomyłkę, za to przez internet idzie bardzo łatwo, wystarczy wybrać to co nas zainteresuje i żadnych telefonów, adres podaje się tylko za pierwszym razem, polecam taką formę zamawiania, obsługują chyba całą Polskę a zamawia się w lokalnych lokalach:P, www.netkellner.pl bardzo łatwo korzysta się z prom...
  • Jestem nowa w zawodzie pracy szukam z doskoku przeszło już ponad miesiąc. Mam pytanie do jakich firm samej mogę wysłać CV jako recepcjonistka/sekretarka/asystentka. Wiadomo jak szukasz pracy w gastronomii możesz w ciemno wysłać do wszystkich hoteli, jak jesteś nauczycielem angielskiego to do szkół językowych a w tym zawodzie jak jest???? czy to w ogóle ma sens? może głupie pytanie ale zawsze warto zapytać pozdr dzięki za info
  • Dziewczyny, mam do Was pytanie. Możecie podzielić się informacją, gddzie zamawiacie gadżety reklamowe dla swojej firmy. Szukam jakiejś sensownej/elastycznej agencji reklamowej, która nie każe klientom czekać zbyt długo na realizację zamówienia a przy tym ma przyjazne ceny. Będę wdzięczna za podpowiedzi. Pozdrawiam
  • Znacie firmy zaopatrujące z okolic Warszawy? My zamawiamy wodę w a.pl, zaczniemy zamawiać chyba też artykuły biurowe i spożywcze, bo mają sporą ofertę i cenowo korzystną. Znacie jakieś inne?
  • Witam Szef poprosił mnie o zorganizowanie imprezy integracyjnej dla pracowników naszej firmy. Niestety nie posiadam w tym doświadczenia i kompletnie nie wiem, jak się za to zabrać. Pomyślałam o integracji na świeżym powietrzu, konkursach itp., tym bardziej że impreza ma się odbyć w maju.... Co myślicie? Macie jakieś ciekawe pomysły? Proszę o pomoc!
  • Hej, od kilku miesięcy pracuję jako asystentka zastępując dziewczynę na macierzyńskim. Praca nie jest zbyt skomplikowana, ale bardzo potrzebna. Polubiłam ją, kasa jak za to co robię, uważam że jest ok. Ale dziś wpadła do biura ta dziewczyna na macierzyńskim i uświadomiłam sobie, że ona przecież wróci do pracy... A ja bardzo długo szukałam pracy w tej dziurze i to co przeżywałam będąc bezrobotną to istny koszmar. Powiedzcie mi, czy znacie przypadki że osoby na zastępstwie były zatrudniane na...
  • Dziewczyny! Od kilku miesięcy szukam pracy w Warszawie... i nic! Mam dobre kwalifikacje i niezłych kilka lat doświadczenia więc troszkę denerwuje mnie ten ponury fakt... Mam dziwne wrażenie że polegam na polu zarobków, ale czy to możliwe żeby duże firmy (powyżej 200os) oferowały asystentce zarządu płacę poniżej 6000 brutto?
  • Witam wszystkich serdecznie, Jestem nowa na forum, jak również rozpoczynam pracę jako asystentka zarządu. Nie mam w tym temacie dużego doświadczenia, a firma w której zaczynam pracę dopiero się rozwija. Prezes stwierdził, że jak sobie zorganizuję pracę sekretariatu to moja sprawa :) mam więc pole do popisu, ale zero doświadczenia :( Może moje pytania wydają się wam banalne ale ja mam z tym niemały problem :( Pierwsza rzecz dziennik korespondencji proszę o kilka słów jak zacząć prowadzić bo...
  • Witajcie, obecnie poszukuję pracy jako Asystentka i w związku z tym chodzę na spotkania do różnych firm. Spotykam się z tym, że padają pytania o powiedzenie co oznacza dana ikonka w jakimś programie od tak z głowy. Jestem bardzo zdziwiona bo nie sądzę,żeby wszyscy wszystko tak dokładnie pamiętali. Nie lepiej dać kandydatowi zadania do wykonania i na tej podstawie ocenić jego zdolności komputerowe? Myślę,że osoby pracujące w biurach szczególnie z doświadczeniem znają obsługę komputera w dobry...
  • Tak się zastanawiam....czy asystentka musi być młoda? Czy np przekraczając 40-stkę już nie wypada być asystentką? Czy jest szansa by pracować w tym zawodzie do emerytury?
  • Mam spokojna, stabilna prace jako recepcjonistka, w niewielkiej firmie. Wlasciwie zadnej mozliwosci rozwoju. Praca bywa nudna, ale znajduje tez kilka pozytywnych dla mnie aspektow. Biorac pod uwage ,ze brak mi jakichkolwiek kwalifikacji, a rynek pracy bardzo kuleje, nie narzekam, albo inaczej, staram sie nie narzekac. Po seri wydarzen, dostalam propozycje na stanowisko asystentki szefa. Poczatkowo bylam nastawiona bardzo entuzjastycznie, ale po przeanalizowaniu sprawy, stwierdzilam ze nieko...
  • Witajcie dziewczyny, Moja firma postanowiła przekazać odbiór papierowej korespondencji w ręce outsourcingu. Mamy sporo oddziałów i sporo korespondencji. Ucieszył mnie ten pomysł. Sama wyszukałam firmy i sprawdziłam ich oferty. Rozmawiałam z ogromna ilościa prezesów i dyrektorów, w końcu trafiłam na mała firme outsourcingową i bardzo miłą panią. Nie wiem czy moge podac nazwę firmy, ale pani zawsze odbiera telefon i chetnie współpracuje. Widac, że bardzo jej zalezy na współpracy. Szefowie sa z...
  • Mam 28lat. Do tej pory pracowałam jako Specjalista ds. sprzedaży. W jednym miejscu pracy, ponieważ firma byała mała, wykonywałam prace aystenckie. Miałam centrale tel, zajmowałam się obiegiem korespondencji, pisaniem pism, umawianiem spotkań, wyjazdów, a do tego normalne stanowisko sprzedażowe. Teraz jestem na wychowawczym, szukam pracy. Po przemyśleniu tego, co do tej pory robiłam, uznałam, ze chciałabym pracować jako asystentka. Wysłałam Trochę CV, ale niestety bez odzewu. Odzywają się tylk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się