marta02 28.03.06, 00:43 W ktorym z miast wedlug was mozna fajniej spedzic czas podczas wakacji? Ktore jest bardziej interesujace, ciekawsze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubissimo Re: Rzym vs Florencja 28.03.06, 11:38 Rzym! no chyba, ze chcesz traktowac Florencje jako baze wypadową i jezdzic po calej Toskanii, bo samo miasto po 5 dniach moze sie znudzic za to Rzym ma tyle atrakcji, ze nawet po miesiacu wakacji nie bedziesz mogla powiedziec, ze zobaczylas wszystko :) Odpowiedz Link
anna.99 Re: Rzym vs Florencja RZYM! RZYM! RZYM! 04.04.06, 21:29 RZYM! RZYM! RZYM! Wakacje mojego zycia to miesiac w Rzymie w czasach studenckich od polowy lipca do polowy sierpnia 1998. Tak mi sie spodobalo, ze oto jestem tu na stale! Rzym daje Ci niesamowity wybor: Rzym antyczny, Rzym chrzescijanski, Rzym barokowy, Sladami Caravaggio, sladami Michala Aniola, sam Watykan mozna zwiedzac 2 pelne dni (Muzea Watykanskie, kaplica Sykstynska, Bazylika Sw Piotra, Grob Jana Pawla II, Plac Sw Piotra, Zamek Sw Aniola, Ogrody Watykanskie,Wykopaliska pod Bazylika gdzie znajduje sie Grob Sw Piotra, dzielnica Borgo przy Watykanie) Slynne place i fontanny w dzien, w nocy przy swietle lamp to juz zupelnie inna scenografia, mozna oszlec z zachwytu. Mnostwo pieknych kosciolow, dzielnica zydowska, charakterystyczna dzielnica Trastevere (Zatybrze) z masa fajnych knajpek. Florencje obejdziesz w jeden dzien, w drugi muzea i ok. Polecam wypad do Florencji pociagiem Eurostar z Dworca Termini w okolo 1h i 30 min jestes we Florencji. Polecam rowniez wypad do Tivoli i Orvieto. Odpowiedz Link
marghe_72 Re: Rzym vs Florencja 05.04.06, 14:47 a ja bym nie umiała porównać wszystko zalezy od tego jak zamierzasz spędzać czas, co lubisz, co Cie interesuje Odpowiedz Link
dorrit Re: Rzym vs Florencja 05.04.06, 16:53 Rzym, z ktorego do Florencji w kazdej chwili mozesz dojechac pociagiem (ok. 2 godziny jazdy Eurostarem, pociagi sa b. czesto). Odpowiedz Link
anna.99 Re: Rzym vs Florencja 05.04.06, 21:08 W Rzymie nawet najwiekszy malkontent znajdzie cos dla siebie! Odpowiedz Link
misiek221 Re: Rzym vs Florencja 28.04.21, 13:42 Moim zdaniem Florencja (trek.zone/pl/wlochy/miejsca/417/florencja) bije na głowę Rzym. Stolica jest zbyt hałaśliwa. Odpowiedz Link
kasiek.hello Re: Rzym vs Florencja 18.12.21, 13:04 Hejka, ja też wybrałabym Rzym :D Dużo ciekawy miejsc, ja byłam na dwa tygodnie w Rzymie i ani jednego dnia się nie nudziłam :D Odpowiedz Link