-
Mam okrągłą otyłą buzię. Włosy noszę zwykle związane w kok, ale zamarzyła mi się porządna zmiana fryzury. Jednocześnie niezbyt lubię mieć włosy na karku, plecach, ramionach, twarzy...
Włosy mam puszyste (puchate wręcz), bardzo podatne na układanie i jeszcze podatniejsze na rozwalanie się fryzury :) Takie ni to proste, ni to kręcone.
To moja buzia (wybaczcie to białe;)
A to włosy. Teraz są krótsze o jakieś 15cm
Doradzcie mi jakas fryzurę i może jednoczesnie fryzjera.
-
Dziewczyny.. jestem załamana... wczoraj poszłam do fryzjera, podobno
rewelacyjny spec od metamorfoz, chciałam mieć coś nowego ciekawego na głowie,
więc pozostawiłam mu dowolność... i to był mój błąd. efekt jest taki, że mam
fryzurę jak Matylda z Leona Zawodowca - bardzo krótki pochylony do przodu bob
z grzywką. Nie dość, że same się nie układają, to jeszcze przez to, że takie
krótkie są (zawsze miałam włosy co najmniej do ramion) to nie umiem ich
kompletnie ułożyć. Zakręcić? nie, bo ten...
-
Ostatnio postanowiłam zmienić długoletnią fryzurę. Z włosów dosyć długich, sporo za ramiona, zrobiłam sobie bardzo krótkiego boba, do brody w każdym razie nie sięgają, z lekko wycieniowanym karkiem. Idąc do fryzjera byłam bardzo pozytywnie nastawiona, wydawało mi się, że optycznie się poprawię, nabiorę klasy, elegancji, włosy będą wyglądały na zdrowsze, bardziej zadbane. Do tego same praktyczne korzyści, szybsze mycie, krótsze suszenie, łatwiejsza stylizacja. Rozpuszczam włosy u fryzjera, wyc...
-
lula.pl/lula/1,95647,7052977,Niewolnice_wlosow__czyli_pietno__nie_tylko__czarnych.html
no i co wy na to ?
-
Dziewczyny, znacie jakiegoś dobrego fryzjera w Łodzi, który zrobi mi na głowie dokadnie to, co chcę, a nie własne wizje artystyczne? Bo mam dość precyzyjną wizję tego, co chciałabym mieć na głowie, ale nie wiem, czy będe dobrze wyglądać, a zamierzam ściąć włosy na krótko, więc rozumiecie, nie będzie możliwości poprawek ;)
-
Czy jest na sali jakaś fryzjerka? Bo zaczyna mnie dręczyć pewien
problem włosowy...
Otóż zawsze wydawało mi się, że jak mam gęste i grube włosy, to
dobrze. Przecież we wszystkich reklamach, na wszystkich kosmetykach
do włosów o tym pełno.
Od pewnego czasu jednak, co nie wejdę do fryzjera, to słyszę, że mam
za dużo włosów i trzeba je przerzedzić. Zawsze wydawało mi się, że
moja koleżanka, która nie może końskiego ogona sobie zrobić, bo nie
daje rady gumki dwa razy wokół kitki obw...
-
Wymyslilam sobie loczki na Sylwestra, ot, dla urozmaicenia, i nawet kupilam walki, ale pojecia nie mam, czym to utrwalic. Zamierzam umyc i zakrecic wlosy rano, przez pol dnia powinny sie zloczkowac, ale bez niczego na pewno blyskawicznie oklapna. Sa dlugie, dosc geste, gladkie i zupelnie proste. Myslalam, zeby na wilgotne wlosy nalozyc pianke, a pozniej, juz po zdjeciu walkow spryskac lakierem - dobrze? Tylko jakie kupic, mozecie cos polecic? Na co dzien zupelnie nie uzywam srodkow do styliza...
-
Czy ktoras z was (albo ktos z rodziny, znajomych) miala operacje na odstajace
uszy? Zrobie sobie operacje na nie, tylko czas jest blizej nieokreslony
(fajnie by bylo w ciagu najblizszych lat). Mam juz dosc chodzenia w opasce do
pracy (musze miec spiete wlosy), bola mnie te glupie uszy, a na pewno jej nie
zdejme podczas pracy. Mam dosyc ciaglego chodzenia z rozpuszczonymi wlosami,
ktore sa cienkie i ledwo, ledwo sa w stanie je przykryc. Moja rodzina tego
oczywiscie nie rozumie, ale zarow...