Forum Kultura Muzyka Strawberry Fields
ZMIEŃ
      genialny

genialny

(8 wyników)
    • John Coltrane + Pilsner Urquell - nic dodać nic ująć....:)))) pozdr
    • nie wiem czy taki watek byl. Jezeli tak- przepraszam za zdublowanie Jezeli nie- to kto wg Was? Gary Moore. (tak tylko podalam... ;) )
    • www.thebeatleshate.com/index_eng.html Proszę o komentarze. Mnie się podoba. Przeciwwaga dla słodkiego (choć genialnego) "Love".
    • Które wersje albumów RS są Waszym zdaniem lepsze: England's Newest Hitmakers czy The Rolling Stones ? 12x5/Rolling Stones Now czy Rolling Stones no 2 ? Out of Our Heads US czy Out of Our Heads UK ? Between the Buttons US czy Between the Buttons UK ? Aftermath US czy Aftermath UK ?
    • Ja wiem, że poza mną może jeszcze ze 3 osoby na tym forum zastrzygą uszami na ten album, bo w koncu komu by się chciało słuchać jakiegoś Meksykańca z laptopem, ale hak Wam w smak bo nie wiecie co tracicie :P Po genialnym debiutanckim "Martes", pozostawiającej pewien niedosyt "Utopii" i ładnej, ale będącej swego rodzaju powtórką z rozrywki "Remembranzy", Fernando Corona, w którego (przyznaję) trochę zwątpiłem, obudził się i zdecydował się uczynić krok do przodu ze swoją muzyką...
    • Ale nie ten z piosenki Emersona, Lake and Palmera tylko z filmu Andersona. Do obejrzenia w piątek, jakby kogoś to interesowało, w Warszawie. Bo film, JAK WIADOMO, genialny, a bilety tanie: www.filmweb.pl/ILUZJON+%22Szcz%C4%99%C5%9Bliwy+cz%C5%82owiek%22+na+Wiosennym+Pokazie,News,id=50891 no i świetna muzyka Alana Price'a byłego już wówczas członka The Animals.
    • (to znaczy bez perkusji i gitary basowej) Ktore sie Wam najbardziej podobaja ? Moje typy: 1. Beacause, the Beatles : genialna kompozycja i jeszcze bardziej genialny wokal. Jedna z moich 5 all time tego zespolu (obok Hey Jude, Strawberry Fields, Something, Julia ). Jest to jeden z nielicznych utworow Bitelsow, ktory jest dla mnie nie do przebrniecia na gitarze, spiewajac. Taka ma szczegolna i trudna (ja dla mnie) harmonie. 2. Mercedes Benz, Janis Joplin : "Modlitwa" a capella...
    • czyli słuchając "Collaborations" wciąz zastanawiam się, czy znajdę kiedyś druga taka popową wokalistkę (oprócz Bjork), która nigdy i nigdzie nie skalała sie nagraniem słabego numeru. Kobieta jest po prostu niesamowita, z obłędna swoboda porusza się w tych duetach pomiędzy tak róznymi gatunkami jak world music, regge czy depresyjne elektro i w każdym ma coś do pokazania, do namalowania głosem. Częśc numerów, jak współpracę z Bomb the Bass (swojego czasu jedna z moich naj Ep-ek w d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się