Dodaj do ulubionych

The Beatles - Hate

28.12.06, 14:09
www.thebeatleshate.com/index_eng.html
Proszę o komentarze. Mnie się podoba. Przeciwwaga dla słodkiego (choć
genialnego) "Love".
Obserwuj wątek
    • internetauta Re: The Beatles - Hate 28.12.06, 17:27
      Ciekawe.
      Podziw dla twórców. Genialne, jeżeli chodzi o szatę graficzną, łudzące
      podobieństwa i ciekawe parodie tytułów. Natomiast parodie same w sobie... nudzą.
      Jako ciekawostkę raz można posłuchać, bo kilka utworów ma interesujące fragmenty.
      Pomysł mi się bardzo podoba.

Natomiast czy LOVE jest aż tak genialne... 'Teraz Rock' dał jej ostatnio jedną
      gwiazdkę. To już przesada.
      • ihopeyouwilllikeme Re: The Beatles - Hate 28.12.06, 17:56
        > Natomiast czy LOVE jest aż tak genialne...

Jeżeli genialna można nazwać umiejętność korzystania z nożyczek i kleju.
        • nierymek Re: The Beatles - Hate 28.12.06, 19:18
          można.
          www.oncotton.co.uk/peter/text/link.html
          dosłownie i metaforycznie.
          • cze67 Re: The Beatles - Hate 29.12.06, 09:43
            Genialny link.
            • ihopeyouwilllikeme Re: The Beatles - Hate 29.12.06, 09:56
              No to mnie zabiłeś :) Niestety, niczego stamtąd Love mi nie przypomina..
              • gripweed Re: The Beatles - Hate 29.12.06, 14:42
                Bluźniercza dekonstrukcja bitlesowskich idyllicznych marzeń o wolności i
                miłości z naszą post-rzeczywistością trwałej wojny, ogłupionego konsumpcyjnego
                społeczeństwa i życia w komercyjnej iluzji. Boli wykorzystanie tak czytelnych
                symboli jak utwory Beatlesów, ale dzięki temu wyraźniejsze jest przesłanie tego
                albumu. Wzorem słoweńców z Laibach, Max & Mortiz przerabiają oryginały,
                dopasowując je do swojej wizji zniewolonego świata, sterowanego za pomocą
                mediów i oszalałego od propagandy religii, polityki i chciwości.
                Jakże gorzko brzmią słowa "Living is easy with eyes closed". Świat nie jest ani
                taki jak w "Love", ani taki jak w "Hate", ale jest każdym z tych światów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka