Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      genialny

genialny

(6 wyników)
    • Kilka lat temu, uczęszczając na zajęcia w szkole rodzenia miałam okazję poznać teorię mówiącą o tym, jak wychowywać dziecko, aby rozwinęło wszystkie swoje zdolności. Co robić aby nie przegapić tych ważnych momentów świadczących o nadzwyczajności naszej pociechy. Porady Pani Psycholog (niestety nie pamiętam nazwiska) wzięłam głęboko do serca i starałam się wprowadzać je w życie - moje dziecko jest nadzwyczaj uzdolnione, błyskawicznie się uczy (a zapewniam nie ma tego po mnie), i je...
    • Witam Mam problem z moim 4,5 letnim dzieckiem. Sama już nie wiem co o nim myśleć. Z jednej strony mały dość szybko się rozwijał i w wieku 1,5 roku: - zaczął mówić pełnymi zdaniami -liczył ze zrozumieniem w zakresie 10 -znał podstawowe kształty (np. koło, trójkąt) i wszędzie je wskazywał -znał kilkanaście kolorów -słuchał uważnie całkiem długich książeczek (np. Frankilin, Bob budowniczy) W wieku 2,5 roku znał na pamięć ponad 100 dziecięcych wierszyków i ogromniaste fragmenty książek...
    • Czy wczesne czytanie i pisanie sa wystarczajaca oznaka? Czy sprawne rozwiazywanie puzzle w wieku 3 lat? No i gdzie sie zaczyna geniusz a koncza wysokie zdolnosci poparte pracowitoscia?
    • mam 7 letniego synka,który jest wybitnie uzdolniony ale mamy z nim wielkie problemy wychowawcze.opinia psychologa brzmi w skrócie:"zdolności i wiedza w zakresie 4 klasy szkoły podstawowej ,zachowanie dziecka 2 letniego" jest pod opieką psyhologa w poradni ale to nic nie pomaga:( w szkole np siedzi pod ławką i wyje ,niedocierają do niego polecenia nauczycielki ,nie pracuje na lekcji i przeszkadza notorycznie nauczycielce i dzieciom. co robić??? gdzie jeszcze szukać pomocy???
    • Piszę referat o ROZWIJANIU twórczej aktywności dzieci. Łatwiejszy byłby oczywiście o tłamszeniu tej aktywności w świecie ludzi dorosłych, ale cóż... Drogie mamusie(i tatusiowie, oczywiście) podrzućcie mi kilka cudnych przykładów na to, jak Wasze genialne maluchy, z Waszą pomocą, radzą sobie ze swoimi talentami, indywidualnością, pomysłowością itd. Bardzo będę zobowiązana, bo teoria teorią, ale tego co niesie życie, najlepszy autor powieściowy nie wymyśli.
    • Poruszałam już ten temat na innym forum, ale piszę jeszcze raz, bo zaniepokoił mnie pewien wątek tu poruszony. Chodzi o matki, które niezmiernie chwalą bezoperacyjną metodę leczenia stulejki, polegajacą na kilkakrotnym w ciągu dnia masowaniu członka dziecka przez matkę. Rozumiem matki, które chcą uniknąć operacji dziecka, ale nie wiem, czy akurat w tym wypadku lekarstwo nie jest gorsze od choroby. Jak by nie patrzeć trzy razy dziennie matki masturbują swoich małych synków - czy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna