Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      ginekolodzy

ginekolodzy

(143 wyniki)
    • Przeprowadziłam się do innego miast. I w koncu pierwsza wizyta u ginekologa w nowym miasteczku. Dzwonie i rejestruję sie, nastawiam na termin za 2-3miesiące. Bo tak zawsze miałam. A tu pani do mnie czy moge przyjsc w poniedziałek albo dzisiaj o 16 jesli mi pasuje. Jestem miło zaskoczona oczywiście w przychodni publicznej do ginekologa.
    • Dziś mam ochotę na pisanie na e-mamie:) Tyle się mówi o zwolnieniach w ciąży, które są zasłużone bądz nie. I tak sie zastanwiam. Jeżeli taka pani ginekolog lub położna zajdzie w ciążę, zakładając iż ciąża przebiega dobrze, ale te osoby na co dzień zawodowo zajmują się ciążą, komplikacjami a nawet poronieniami i utratami ciąży i dziecka na pozniejszym etapie, to myślicie, że ze względów psychologicznych mają prawo do tego by pójść wcześniej na zwolnienie by się dodatkowo nie stresować? Normal...
    • Czy chodzilybyscie do ginekologa, ktory ma opinie swietnego fachowca, a jednoczesnie szepcze sie o nim, ze zdarza mu sie zachowywac wobec pacjentek "niestosownie"?... Porzucilam poprzedniego gina, szukam nastepcy. W ciemno poszlam na wizytę do nowego lekarza. Pan dr zrobil bardzo dobre wrazenie, aczkolwiek był az za miły i bezposredni, ale uznałam ze taki ma sposób bycia (pochodzenie zagraniczne, inna kultura i te sprawy). Zanim przeszlismy do rzeczy, czyli badan, czulam sie bardziej ja...
    • Złożyłam dziś wizytę w przychodni u lekarza, podobno ginekologa. Jego wiedza i kompetencja co nieco mi nie odpowiadały. W domu jak spojrzałam na skierowanie wydane przez niego na pieczątce pod imieniem i nazwiskiem widniało tylko "Lekarz", powiem szczerze, że taką piecżątkę widziałam po raz pierwszy bo nawet nie lek. med, czy jakiś inny stopień naukowy tylko właśnie lekarz. Mój M zadzwonił do naszej izby lekarskiej i jak się okazało facet nie ma żadnej specjalizacji, a za to w nieodległym mia...
    • Przed 2008 r do gina chodziłam co rok i myślałam, ze tak trzeba. Z każdą wizytą stówka bo przecież chodziłam po pracy wieczorową porą na umowioną godzinę, tak samo jak do dentysty czy okulisty. Konieczności tych badań nie podważałam, bo w każdej kobiecej gazecie, TV, internecie, na forach i gdzie tylko zajrzałam, trąbiono o konieczności regularnych badan. No i w 2008 wyjechałam do UK. Jakież bylo moje zdziwienie gdy odkryłam, że generalnie, do ginekologa się nie chodzi, nawet w ciąży. Nie ...
    • Do dziewczyn, które chodzą do gin-mężczyzny. Czy dysponuje on żeńską obstawą? Ja muszę przyznać, że od 6 lat mam fajnego ginekologa, ale zawsze strasznie mnie denerwowały asystujące mu panie. Nie wiem, czy to lekarki, czy jakieś praktykantki, ale siedziały w gabinecie, coś wypisywały, recepty - ale nie zorientowałam się sama, że chodzi po prostu o moje dobre samopoczucie:). Dopiero po przeczytaniu książki Gavande, takie fajne rozważania o medycynie, dowiedziałam się, że w obecności mężczy...
    • właśnie sie wczoraj dowiedziałam, ze ministerstwo znowu "uszczęśliwiło" kobiety. Od nowego roku tabletki antykoncepcyjne będzie miał prawo przepisać tylko ginekolog i to tylko w czasie wizyty. teraz mógł mi przepisać lekarz rodzinny. Znowu będzie wesoło. Pozytywny objaw - dostałam wczoraj paragon fiskalny za wizytę u pani doktor.
    • ja bardzo pozno, mialam chyba jakies 19 lat chyba i na wstpie dostalam opierdziel od lekarza, ze nie wpadlam na to by juz duzo wczesniej przyjsc. wtedy byla jakas akcja i zadarmo mozna bylo porobic rozne badania ginekologiczne wiec polecialysmy z przyjaciolka. gdyby nie to to bym chyba dlugo jeszcze czekala z pierwsza wizyta. tak sobie wlasnie mysle, ze to przeciez obowiazkiem mojej matki bylo isc ze mna na pierwsza wizyte gdy bylam duzo mlodsza. teraz mam jej za zle, ze to olala i nie wprowa...
    • No właśnie jak często chodzicie do ginekologa? Ja nie byłam 6lat i chyba pora się wybrać...
    • Witam Wszystkie Panie :) Wczoraj 21.11.2012 byłam na wizycie u ginekologa, który stwierdził ,że moja macica jest lekko rozpulchniona, pęcherzyk jest płaski i niema zarodka...ostatnią miesiączke miałam 19.10.2012r. ale była ona nieregularna ( zazwyczaj dostaję @ po 25 każdego miesiąca) lekarz stwierdził ,że to 4 tydzień ciąży, chociaż ja jestem innego zdania...W niedzielę 11.11 robiła test ciążowy i był negatywny, w środę 14.11 zrobiłam znów i wyszedł pozytywny, kreseczka była bladziutka, po ...
    • Tak z czystej ciekawości: idąc do ginekologa golicie się na łyse kolano czy jesteście zarośnięte niczym dżungla czy coś pośrodku? Albo jeszcze coś innego? I czy w ogóle są jakieś niepisane prawa co do ilości owłosienia łonowego podczas wizyty? Bo mi raz się zadażyło być ogoloną na zero, ale czułam sie skrępowana mając wszystko jak na tacy. Innym razem byłam zarośnięta niczym dżungla i też mi jakoś tak nieestetycznie się wydawało (wiem że to idiotycznie brzmi ;) ale takie były moje odczucia...
    • Dziewczyny, polećcie dobrego ginekologa w Warszawie najchętniej po prawej stronie Wisły. Przekopuje internet, znanylekarz itp. ale im więcej opinii czytam, tym bardziej wydają się do siebie podobne. Szykuję się do ciąży, parę miesięcy starań za mną, chciałabym to skonsultować. A ze mieszkam tu od niedawna, to nie znam lekarzy. Z góry dzięki.
    • Tak sie zastanawiam... Jak to jest byc ginekologiem? To znaczy w jaki sposob taki lekarz patrzy na kobiety prywatnie? Co z jego pociagiem do plci przeciwnej? Nie zanika jak sie tak napatrzy? Albo wrecz przeciwnie - czy np. nie czuje go do pacjentek? A jak czuja sie zony ginekologow, wiedzac, ze ich maz oglada codzien tyle kobiet od spodu?? Tak sie zastanawiam ostatnio :-)
    • to pewnie nadaje sie na inne forum, ale nie wiem za bardzo jakie a musze sie tym moim szokiem podzielic. Bylam kilka dni temu na wizycie kontrolnej i poprosilam o zrobienie USG piersi (na tym zalezalo mi szczegolnie) i uslyszalam na to odpowiedz pana doktora, ze on nie umie robic USG! Ze nie ma nawet do tego odpowiedniej koncowki przy aparacie usg, ze to robia specjalisci. Zatkalo mnie. Wyslal mnie do jakiegos innego gabinetu, gdzie robia to radiolodzy (oczywiscie tez prywtnie). Dodam, ...
    • Ja wolę Ginekologa, jakoś tak mam, że szybciej mi wizyta u niego zleci. Dentystę mam spoko, bezbolesnego, ale nie przepadam:)) A u Was jak? ;)))
    • dziewczyny z kim zostaja wasze dzieci jak idziecie do dentysty albo ginekologa pytam bo w wątku o kolejnej tragedi pisałyście że mąż daleko babcia jedna z drugą też na sąsiadów nie ma co liczyć jakos nie moge sobie wyobrazić was na fotelu dentystycznym czy ginekologicznym a obok wasza pociecha cichutko maluje
    • mnie już szlag trafił dziś i muszę się poradzić. ehh mam świetną panią dr, jest miła, sumienna i do jej pracy nie mam nic do zarzucenia. pracuje w prywatnym gabinecie i chodzi mi o rejestrację. terminy są na 1,5mies do przodu. jeszcze jestem w stanie to przeboleć, bo dr naprawdę rewelacyjna, ale... no właśnie: zanim ktoś w rejestracji się łaskawie pofatyguje do odebrania telefonu, trzeba dzwonić tydzień. Wygląda to w ten sposób, że dzwonię: zajęte, za 5 min zajęte, za 5 min jest sygnał,...
    • Tak sie zastanawiam, czy chodzicie na badania kontrolne do laryngologa, dermatologa, okulisty?? No chyba nie tylko wmawia sie kobietom, ze do ginekologa trzeba chodzic regularnie.
    • Dzień dobry wszystkim. Przeglądając posty z forum e-dziecka napotykam wciąż pytania o dobrych lekarzy pediatrów, specjalistów, ginekologów a także opinie na temat szpitali. Sama ostatnio niestety bezskutecznie szukałam dobrego pediatry, dlatego może warto byłoby stworzyć ranking, nie po to aby robić reklamę czy krytykować kogoś bezpodstawnie, ale po to by młodym mamym łatwiej było wybrać, oszczędzić dziecku nietrafnych diagnoz i w związku tym niepotrzebnego cierpienia, a jeśli cho...
    • Ostatnio przeżyłam szok. Poszłam jako osoba towarzysząca z bliską mi dziewczyną z rodziny do ginekologa, bo ona się bała. To była jej pierwsza wizyta. Dziewczyna, tfu, przepraszam, KOBIETA, ma 34 lata. Nie piszę tego żeby się śmiać, tylko myślałam, że w "dzisiejszych" czasach to już inaczej wygląda. Kuzynka jest normalną, inteligentną dziewczyną, do tej pory nie była, bo po prostu (?) się bała i wstydziła, a że wszystko wydawało się być w porządku, to po prostu nigdy nie poszła na...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się