Forum eDziecko Eksperckie Dobry poród
ZMIEŃ
      ginekolodzy

ginekolodzy

(67 wyników)
    • Dzien dobry, jestem obecnie w 7 tygodniu II ciazy. Ciaza potwierdzonA testem i badaniem prywatnym bety w 5 i poczatku 6 tygodnia. Przyrost odpowiedni (ponad 100 % w ciagu 72 h). Jestem zarejestrowana do lekarza na za 2 tygodnie (11 grudnia). Bedzie to 1 dzien 9 tygodnia. Nie chce isc wczesniej bo nie widze potrzeby. Czy nie majac zadnych niepokojacych objawow moge odczekac te 2 tygodnie, czy lekarz pogrozi mi palcem za tak dlugie czekanie? Sporo kobiet z mego otoczenia szlo do lekarza od razu...
    • Właśnie wróciłam od mojego ginekologa. Zapytałam, kiedy mam przyjść na następną wizytę , a on stwierdził, że po porodzie. Według wszystkich kalkulatorów ciąży w internecie trwa właśnie 35 tc, natomiast on wpisał mi w kartę ciąży 36 tc. Myślałam, że od teraz wizyty powinny być co tydzień, a tu takie zaskoczenie! Liczyłam jeszcze na USG, mierzenie miednicy (mam obawy w związku z b. wąskimi biodrami), a tymczasem dostałam jedynie skierowanie na badanie krwi i moczu. Czytałam, że powinnam m...
    • Ratunku!Mam dzisiaj po raz pierwszy wizyte u ginekologa ide po tabletki antykoncepcyjne.Nie wiem jak mam sie zachować .Prosze o pomoc.
    • Chciałabym się spytać, kiedy mam iść do ginekologa, aby stwierdził ciążę. Chciałabym wiedziec jak najszybciej. Teraz jestem w 22-gim dc. Owulacje miała 14-16 dc. W jaki sposób sprawdzić by mieć pewność, czy się udało, w tak wczesnym stadium. Da się? Bardzo prosze Panią Doktor o opinię. Pozdrawiam Ola
    • tydzień temu zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie. tego samego dnia umówiłam się na wizytę u ginekologa, ale najbliższy termin podobno był za 3 tygodnie, czyli muszę czekać jeszcze 2 tygodnie na pierwsze badania. czy to ok? i czy przez ten czas powinnam na coś szczególnie zwrócić uwagę?
    • Witam, mam pytanie do pani Kasi odnośnie twardnienia brucha. Jestem obecnie w 30tc i od 25tc praktycznie caly czas leżę, skraca mi się syjka, jest lekko rozwarta. Ginekolog zalecił mi brać 3x1 magnez oraz 3x1 nospę (do 6 dziennie). Brzuch twardnieje mi kilkanaście razy na dzień, mniej więcej raz na godzinę, bywały dni że kilka razy na godzinę, pobolewa mnie też podbrzusze. Mam wrażenie że ani nospa ani magnez nie pomagają, rozmawiałam z ginekologiem, ale stwierdził że to wyst...
    • Tydzień temu bylam u ginekolog ktorej oświadzczylam że prawdopodobnie jestem w ciąży.Zrobiłam test który wyszedł dodatnio,i czuje się dobrze ale prawde mówiąc liczylam na to ze pani doktor mnie zbada(to moja druga ciąża).Poprzednio nie mialam zadnych komplikacji,ale czy ciąże powinno sie potwierdzać ginekologicznie czy to tylko wola lekarza?usłyszałam tylko że mam przyjść za 2tyg.bo"i tak nic nie wyjdzie na usg"bardzo prosze o odpowiedz,bo zastanawiam sie czy nie iść do innego lek...
    • Witam, Pani Kasiu, ponad 10 lat temu urodziłam córkę, lekarz podjął decyzję o potrodze sn pomimo mojego wielkiego strachu i położenia miednicowego. Po ponad 24 godzinach męczarni podjęto decyzję o cc. Przez kilka lat budziłam się w nocy z krzykiem, bo śnił mi się tamtem poród. Chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, ale nie zajdę w ciąże jeśli nie będę pewna,że urodzę przez cc. Nigdy nie zdecyduję się na poród sn. Znam zalety i wady obu porodów. I tu jest problem, do najbliżeszej...
    • Moje pytanie jest raczej niemdyczne, chciałabym Was i panią Kasię prosic o radę. Ginekolog do którego chodzę teraz (i poprzednią ciążę) jest świetnym specjalistą do prodwadzenia ciąż i jako ginekolog w ogóle, jestem z niego bardzo zadowolona. Kilka miesięcy temu kupił aparat do usg i zrobił...nie wiem: kurs czy specjalizację. Robi teraz usg sam, nie wysyła do innych, jak do niedawna. Raczej nie jest zadufanum w sobie lekarzem i podejrzewam, że w razie wątpliwości wysłałby mnie na usg do specj...
    • Zwracam się z pytaniem, które nie daje mi spokoju. Urodziłam synka 16 miesięcy temu. Blizna po nacięciu boli mnie do dziś. Była jednak na tyle znośna, że udało się postarać o kolejna ciążę, choć nie było to łatwe, Teraz kończę 4 miesiąc po kilku tygodniowej przerwie we współżyciu okazało się, że stan blizny chyba się pogorszył, bo ból uniemożliwia zbliżenie. Zaczęłam się bardzo obawiać, jak przebiegnie kolejny poród. Trudno wnikać w szczegóły, ale chodzi o samo wejście do pochwy, które...
    • Witam. Podczas ostatniej wizyty u ginekologa (który jest też położnikiem) wspomniałam temat nacinania i ochrony krocza. Sama jeszcze w ciąży nie jestem ale ten temat jakoś wypłynął. No i pan doktor powiedział mi, że on osobiście jest za nacięciem bo mimo, że krocze można ochronić to w takich przypadkach pacjentka jest narażona na pęknięcia wewnętrzne, które on uważa za o wiele gorsze itp itd. Kompletnie nie wiem o co mu może chodzić, nie spotkałam się jeszcze z takim stanowiskiem. Cz...
    • Witam, to 8 doba po porodzie, od 3 dni mam temperaturę 37,3 i ból w cewce moczowej i trudności z oddawaniem moczu, wcześniej było ok. Nie wiem do kogo mam się z tym zgłosić: do ginekologa prowadzącego ciążę, do internisty czy na IP do szpitala, w którym rodziłam. Druga rzecz to nacięte krocze - ile jeszcze może się goić? Na początku było ładnie, ale od 4 dni jest nabrzmiałe i trochę bolesne, położna zdejmująca szwy nic nie pomogła, przemywam je kilkanaście razy dziennie tantum rosa i...
    • Możecie się śmiać, ale mowia "kto pyta nie bladzi". Jestem młodym mężczyzną i nie znam sie na tych sprawach.. Otóż zastanawiamy sie razem z Ukochana czy mozliwe jest, aby przy porodzie była lekarka, a nie lekarz, bo o ile położną jest zawsze kobieta, tak lekarzem jest chyba facet... To jest wlasnie to pytanie - czy moga byc same kobiety z personelu medycznego? Czy musi byc zawsze obecny facet? Zawsze w telewizji widzialem faceta lekarza. Czy zawsze tak byc musi? Slyszalem opinie, ze jest tak ...
    • pisalam juz wczesniej ze boli mnie brzucg=h po oddaniu moczu, odp byla ze mozliwe zapalenie pecherza( jestem w 12 tyg ciazy). moj ginekolog nic takiego nie stwierdzil, a mnie caly czas boli..przejmowac sie?? a moze jest jakis domowy sposob na takie dolegliwosci...z gory dzikuje za rady
    • Właściwie nie wiem czy to pytanie może być zadane na tym forum, ale zapytam. W trakcie porodu doszło u mnie do pęknięcia szyjki macicy, lekarz zdejmując szwy po porodzie nic na ten tamet nie powiedział, okazało się dopiero podczas wizyty kontrolnej, ale nie usłyszałam żadnych konkretów. Proszę o radę czy mozna "z tym żyć"? Dziękuję za odpowiedź. więc nie wiem czy to miejsce nie zostało zszyte czy sie nie zrosło. Proszę o odpowiedź czy można to tak zostawić?
    • witam jestem jusz osiem tygodni po porodzie(cesarka), karmie moje dziecko piersia. Mam pytanie odnosnie odchodow w pologu,.krwawienie ustapilo dwa tygodnie wczesniej,biore tabletki antykoncepcyje od 2 tyg ,4 dni temu podczas oddawania moczu poczulam bol,mialam podobne obiawy podczas infekcji pecherza w zeszlym roku,od dwuch dni jest jusz lepiej(przemywalam sie rumiankiem ) a dzisiaj zauwarzylam krew na bieliznie,,czy to moze byc jeszcze krew z pologu czy infekcja,.wiem ze w srodk...
    • Witam Panią, jestem po przebytej operacji serca (wrodzona wada)jakieś 10 lat temu (mam 31 lat).Pamiętam jak profesor, który mnie operował, powiedział,że nie mam szans na poród sn i zyłam sobie w takim przeświadczeniu.Jestem w 34tc, właśnie ginekolog powiedział mi,że nie widzi wskazań do cc.Zapisałam się jednak do kardiologa, chce mieć opinię specjalisty.Przyznam,że bardzo bym chciała urodzić sn, nawet ta wiadomość mnie ucieszyła:)jednak mam pewne obawy, czy dam radę, czy w czasie porod...
    • witam, chciałabym rozwiać swoje wątpliwości bo już sama teraz jestem zdezorientowana.chodzi o wadę wzroku..ostatnio dowiedziałam sie, że znajoma mojej szwagierki miała od razu wskazanie od lekarza do cięcia cesarskiego ze względu na wadę wzroku -krótkowzroczność i minus 2.(rodziła 2 lata temu) jak lekarz ją zobaczył w okularach od razu dał to wskazanie. to ja mam pytanie ja mam minus 4 wzrok pogarsza mi się co jakiś czas niestety...kiedyś miałam wysokie ciśnienie w oczach, całe szczęś...
    • Mam pytanie dot. tego przyrządu. Jestem po 2 porodach naturalnych (2 miesiące po drugim) i cały czas odczuwam "luz" w pochwie. Staram się wykonywać ćwiczenia kegla. Natknęłam się na kilka wątków o Kolpexin, poleca Pani je w takich sytuacjach. Próbuję znaleźć coś więcej na ten temat, ale niestety na wszystkie pytania nie mam odpowiedzi. Przede wszystkim, kolpexin polecany jest przy nietrzymaniu moczu - czy można go używać kiedy tego problemu nie ma? Dalej - są różne rozmiary kol...
    • Serce(7)

Witam serdecznie Czy mając wade serca w postaci wypadania płatka zastawki mitralnej jest ona przeciwskazaniem do porodu sn? Czy o rodzaju porodu decyduje kardiolog czy ginekolog? Dziękuję za odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się