ginekolodzy

(59 wyników)
  • Właśnie wracam od ginekologa- jestem rok po porodzie, karmię piersią. Nie mam miesiączki. Lekarz stwierdził, że to zespół "kogośtam" - z wrażenie zapomniałam, chodzi o to, że można karmić długo, ale miesiesiaczka powinna już dawno wystąpić! Choroba ta daje objawy podobne do kilmakterium, leczy się hormonalnie - wywołując miesiączkę. Lekarz tenże kazał mi się zastanowić, czy chcę dalej karmić piersią, on zaleca odstawić dziecko i leczyć się hormonalnie (odstawić, bo hormony dzie...
  • Pani ginekogog dzisiaj nacisnela na piersi i powiedziala ze mam malo mleka, a córka do przed wczoraj bo wtedy byla wazona dobrze przybierala na wadze. Ale może juz od dziś nie bedzie dobrze przybierac na wadze jak mam malo mleka?
  • Witam, od paru dni mam krwistobrunatne upławy. Karmię od samego początku tylko piersią, jestem 3 miesiące po porodzie. Na badaniu po połogu ginekolog nie stwierdził żadnych nieprawidłowości. Czy to może być początek okresu? Dziękuję za jakąś informację, pozdrawiam Karolina
  • Pani Moniko od kilku dni zauważyłam zmiany na sutkach. Są jakby bardziej czerwone po karmieniu i szczypią podczas. A potem pojawia się biały nalot. Myślę że mam pleśniawki ale pewności nie mam. Zastanawiam się czy internista mógłby mi pomóc bo do ginekologa chodziłam prywatnie i obecnie brak kasy. Proszę o radę.
  • do jakiego lekarza idzie się przy problemach z piersiami? lekarz rodzinny, ginekolog, doradca laktacyjny? chodzi mi o lekarza, który rozpozna np. zapalenie piersi, grzybicę etc. i przepisze odpowiednie leki. mam wątpliwości czy lekarz rodzinny bądź ginekolog zna się na tym, natomiast doradca laktacyjny chyba nie może przepisywać leków?
  • witam. karmiłam córeczkę przez 8 miesięcy. 2 miesiące temu sama zrezygnowała z piersi. a ja jeszcze nie dostałam okresu. czy powinnam iść do ginekologa? czy któraś z was tak miała? bardzo proszę o odp.
  • Dziewczyny poradźcie, odstawiłam córę po 17 m-cznym karmieniu. Nie karmię już od dwóch tygodni wcale. Lewa pierś - rzadziej używana- miękka, prawa też jako tako miękka, ale mam w niej kilka bolesnych miejsc, w tym jednego wielkiego guza. Pierś jest drożna, ale nie ma sensu ściąganie mleka, bo ściąga się pięknie, ale guz nie maleje. Nowe mleko się już raczej nie produkuje, bo od kilku dni jest bez zmian. Co ja mam z tym zrobić? Liczyć, że się rozejdzie, wchłonie? Czerwone nie jest, gorą...
  • Moją ośmiomiesięczną córeczkę karmię piersią. Obecnie jestem w ósmym tygodniu ciąży i ginekolog kazał małą odstawić od piersi. Zalecenie to nie jest poparte moimi wynikami, czy złym samopoczuciem. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Sama chciałabym kontynuować karmienie i wiem, że jest to możliwe. Martwi mnie tylko fakt, że moje maleństwo niewiele je poza moim mlekiem. Bardzo małą porcję obiadku, deserki owocowe i bezmleczne kaszki(mlecznych zupełnie nie toleruje). Przybier...
  • Witam, w przyszłym tygodniu idę na operację przepukliny (powikłanie po cc). Ginekolog ostrzegał, że musze najpierw zakończyc karmienie, bo inaczej rana będzie źle się goić itp. Chirurg z kolei zapowiedział, że dostanę jakis lek na zatrzymanie laktacji już w szpitalu. Moje pytanie zatem brzmi: Czy to karmienie musi zakończyć się na dobre, czy też mogę zabrac laktator do szpitala i po operacji spróbowac wznowić laktację? Dodam tylko, że niestety nie karmię piersią, ale z butelki, tyle że wyłą...
  • Przez dwa tygodnie brałam tabletki na zanik pokarmu. Po skończeniu ich moje piersi powiększyły się oraz zaczęły robić sie twarde. Niewiem czy mam zgłosić się do ginekologa po tabletki czy są może jakieś domowe sposoby na zanik pokarmu? Dodam że biustonosz noszę sztywny.
  • Od ok. 3 miesięcy walczę z grzybicą sutków. Najpierw domowymi sposobami: Clotrimazol, przez chwilę srebro koloidalne, trochę Nystatyna, Citrosept. Od ponad miesiąca leczę się pod kontrolą lekarza, brałam przez miesiąc Fluconazole (żadnej poprawy), Clotrimazol dalej, Citrosept (do picia i zewnętrznie), homeopatia (Monilia Albicans, Pefrakehl), ścisła, przeciwgrzybicza dieta, higiena. Niewiele to pomogło. Nie czuję już kłucia w piersiach, ale brodawki są okropnie bolesne, jak po poparzeni...
  • witam!mam pytanko.chcialabym zaczac uzywac tabletki cerazette ale boje sie ze w jakis sposob szkodza dla dzidzi.karmie tylko piersia,moj synek ma 1,5miesiaca.co sadzicie na ten temat???
  • Moja córeczka ma 6 mies. Karmiłam ją do niedawna wyłącznie piersią (nie licząc jednego karmienia odciągniętym mlekiem z butelki, bo 6h jestem w pracy). Teraz stopniowo wprowadzam przeciery warzywne. Moja p. ginekolog twierdzi ( i twierdziła to już od kiedy zaszłam w ciążę), że powinnam najpóźniej po 6 mies. zakończyć karmienie piersią ze względu za ryzyko osteoporozy (argumentem jest to, że jestem drobnej budowy). Z drugiej strony karmienie piersią w ogóle mi nie doskwiera, a wrę...
  • witam, po cewnikowaniu podczas CC przyplątał mi się jakiś problem z pęcherzem. Mój ginekolog polecił mi Urosept. Nie pomyślałam o tym podczas wizyty i nie zapytałam, czy mogę stosować go karmiąc piersią. Czy Urosept jest bezpieczny? Z tego co wiem, jest to lek ziołowy... dziękuję z góry za pomoc
  • okres(4)

czy jest jakis termin po ktorego przekroczeniu trzeba sie udac do ginekologa, jesli nie ma okresu?
  • Chcialabym zakonczyc karmienie piersia, pokarmu mam znikome ilosci, wiec jest to dla mnie tylko klopot bo i tak moje dzieciaczki sie nie najadaja (sa karmione sztucznie). Chcialabym wiedziec ile to moze potrwac zanim pokarm mi calkowicie zaniknie, czy mam sobie odciagac w dalszym ciagu i najwazniejsze pytanie dotyczy pig antykon. Czy mam je zaczac brac jak calkowicie mi pokarm zaniknie, czy moze jak dostane okres a pokarm jeszcze bede miala. Oczywiscie wtedy maluchy by go juz nie ...
  • Witam W związku z niekończącym się bólem piersi podczas karmienia, oraz braku efektów z leczenia wszelakimi metodami, wpadłam dziś na kolejną możliwą przyczynę bólu w piersiach podczas karmienia. Mianowicie, od prawie miesiąca leczę grzybice pochwy. Pytanie więc brzmi, czy ma to wpływ właśnie na piersi i karmienie? Czytałam o objawach grzybicy piersi i po części pokrywają się z moimi: - zaczerwienione sutki + otoczka - ból podczas karmienia i po - piekący ból w obu piersi...
  • Dwa tygodnie temu miałam zapalenie piersi. Objawiło sie to nagłą wysoką gorączką, dreszczami, bólami kości i bolem (nie bardzo mocnym) jednej piersi. Lekarz w pogotowiu i pane w poradni laktacyjnej stwierdziły, ze to zapalenie, podano mi antybiotyk (amotaks). Wczoraj wieczorem objawy sie powtórzyły, z tym że nie boli nie pierś prawie wcale, jest tylko powiekszona i podczas kamienia zauważyłam, ze jest twardawa. Czy moze to być znOw zapalenie? I jeszcze jedno - z takimi objawami mam iść ...
  • właśnie dziś taką opinię otrzymałam od pani ginekolog, stwierdziła, że w sumie to i tak już woda nie mleko! Karmie synka już 1,5 roku, mały strasznie mało je innych pokarmów, właściwie najchętniej tylko pierś, w dzień nie dostaje bo jestem w pracy, to zjada jakieś śladowe ilości np. bułki i czeka na mnie, w nocy kilka razy cycka! A ja nie potrafię jakoś go odstawić, chociaż bym chciała, ale czy to mleko nie ma już żądnych wartości, bo ja się cały czas łudzę, że skoro on tak mało j...
  • Drogie koleżanki. Czy ten lek może w jakiś sposób poprawić cerę? Po prostu cały czas mam problem z cerą i stosowałam przez parę dni antybiotyk [b]Davercin[/b] przepisany przez dermatologa, owszem czyni cuda ale musiałam odstawić gdyż niepokoiły mnie zachowania 7 tygodniowej córeczki:( Po 7 tygodniach dostałam okres i udałam się do ginekologa, który uspokoił mnie. Po zrobieniu USG stwierdził, że wszystko ze mną OK i przepisał mi właśnie te tabletki uzasadniając, że są bezpieczne ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się