Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Hirsutyzm
ZMIEŃ
      ginekolodzy

ginekolodzy

(28 wyników)
    • Bardzo Was proszę o poradę!!! Poradźcie mi proszę do kogo powinnam się udać na wizytę, poszukuję lekarza endokrynologa-ginekologa we Wrocławiu. Mam 24 lata i FATALNE wyniki badań hormonalnych. Polecono mi niezwłocznie skontaktować się ze specjalistą, ale nie jestem z Wrocławia i nie mam pojęcia do kogo się udać. Pomóżcie proszę bo wszyscy mówią że bardzo trudno trafić na dobrego lekarza, który pomoże. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Ania.
    • Przeczesałam to forum, ale niestety nie znalazłam jakichś konkretniejszych informacji na temat ginekologów-endokrynologów w Krakowie. W końcu udało mi się zainteresować moją mamę sprawą hirsutyzmu i jest skłonna iść ze mną do specjalisty (nie pierwszy raz, poprzednio jednak byłam u endokrynologa), dlatego postanowiłam, że muszę znaleźć kogoś sprawdzonego. Czy macie namiary na jakichś ginekologów-endokrynologów z Krakowa, u których się leczycie i których możecie polecić? Będę wdzięczna ...
    • Chcialabym zestawienie, gdyz takie nie istnieje dla przyszlych dziewczyn szukajacych pomocy. Opinii od dziewczyn co juz wiele lat sie z tym mecza i byly w wielu miejscach, a na pewno jest Was w tym miescie wiele. Panstwowych i prywatnych i ceny. Z pozdrowieniami
    • witam!Czy ktos może polecic mi dobrego i sprawdzonego ginekolaga- endokrynologa w szczegolnośći kobietę?Z góry dziękuje.
    • chce zmienić lekarza i poszukuje jakiegoś lekarza, możecie mi polecic swoich?
    • Czy mogłby mi ktos polecic jakiegos ginekologa-enokrynologa z Krakowa oraz w przyblizeniu ceny wizyt.Chce wkoncu rozwiac watpliowsci czy mam hirsutyzm czy nie:((
    • Witam:( tylko się ze mnie nie śmiejcie:( tez mam hirsutyzm i to straszny nogi mam jak facet:( zresztą cała taka jestem... idę w tym tyg do enokrynologa- ginekologa, możecie mi powiedzieć jak wygląda takie badanie??? pierwszy raz idę do ginekologa...i się boję:(
    • Problem polega na tym że hirsutyzm jako swoista jednostka chorobowa niezwykle rzadko poddaje sie wyleczeniu. Można jedynie czasowo powstrzymać proces ale tylko czasowo. Leczę sie od wielu lat i niestety na swojej drodze nie spotkałam rzadnego lekarza który podszedł by do tego problemu profesjonalnie. Niestety jestem osobą zaznajomioną z tematem. Przykre ale lekarze nie mają o tej chorobie najnowszych trendach i możliwościach większego pojęcia. Jest taka książka Standardy w endokry...
    • Czy ktoras zna?Z gory thankss.. pozdrowka:)
    • moja ginekolog stowerdzila ze nie mam pco poniewaz nasilone owlosienie nie wystepuje na obszarze twarzy. czy to prawda? jak to jest u Was? jesli macie pco to wiaze sie to jakos z silnym wzrostem wlosow na twarzy? ja mam hirsutyzm, na twarzy tez, tylko ze nie jest on az taki tragiczny jak na nogach, aczkolwiek costam z twarzy tez usuwam.
    • Mam 15lat.. od jakiś 4lat rosną mi włosy na piersiach wokól sutkow..Wstydzę sie powiedzieć o tym komuś ale wiem ze potrzebuje pomocy.. Proszę pomoż mi jeśli wiesz coś na ten temat! Czy ja jestem chra? czy jestem płodna? czy to zniknie? jak sie mam tego pozbyć? czy mozna to wyrywać obcinać?? Co robić czy mam sie udać do ginekologa? POMOZ MI PROSZĘ bedę wdzieczna!! Z GORY DZIĘkuję Sylwia
    • Witam serdecznie, czy któraś z Was zna może dobrego ginekologa albo endokrynologa, albo 2w1, w Bielsku, może być prywatnie.
    • Poczulam potrzebe opisania swego przypadku, bo jeszcze nic nie robie ze swoimi wloskami i szukam "natchnienia". Nie wiem od jakiego lekarza zaczac - optywmalnie byloby chyba trafic do ginekologa endokrynologa ale w moim miescie nie ma takiego. Teraz rozwazam wiec miedzy endo a ginem. Zaczelam sie zastanawiac czy przypadkiem panowie w mojej rodzinie (bracia i ojciec) nie cierpia na hirsrutyzm (gdzies wyczytalam ze mezczyzn to tez dotyka, no ale u nich wiadomo... wszystko ujdzie). ...
    • ...proszę was,kobitki,o pomoc. Standardowo.Cztery lata temu wykończona nadmiernym owłosieniem wyczytałam ,ze diane 35 pomaga.Zażywałam przez ponad dwa lata. Owszem było lepiej,tyle tylko,że puchły piersi,waga rosła,zarywałam noce wyjąc z bólu-wątroba :(. Odstawiłam Diane i koszmar zaczął się od nowa.Będac u kresu wytrzymałości postanowiłam z tym walczyć,ale dużo rozsądniej niż poprzednio.zrobiłam wszystkie badania -wyszły rzecz jasna fatalnie-poszłam do lekarza -ginekolog-endokrynolo...
    • czesc! 2 miesiace temu odkrylam to forum i jestem bardzo szczesliwa z tego powodu! mieszkam w malym miescie i myslalam ze jest nas bardzo malo a jednak sie mylilam.teraz troche lepiej sie czuje wiedzac ze jednak nie jestem jakims odludkiem...bylam juz u 3 lekarzy.1 byl mlody i powiedzial ze boi sie brac odpowiedzialnosci za mnie.2 faszerowal mnie androcurem i diane jednoczesnie...pozniej przestalam je brac i zmienilam lekarza.byla to kobieta i pierwsze co troche na mnie nakrzyczal...
    • Hej dziewczyny,prosze Was o pomoc, mam zamiar wreszcie wybrac sie do endo w sprawie H, mieszkam w Lublinie, ale nie wiem gdzie najlepiej sie wybrac (prywatnie), czy ktoras z Was zna DOBREGO endo w Lublinie??? prosze, pomóżcie
    • Dzieki dziewczyny za Wasze słowa!Musi ktoś mną wstrzasnac - bo chce się wreszcie opamietac ,tylko że kurcze dlaczego to tak krotko działa..Wiem droga Kaczryko ż e sa gorsze problemy-że ludzie codziennnie cierpią ,traca bliskich ,że jest wielu ktorzy maja gorsze problemy od moich.Wiem....i rozumiem to nie jestem ślepa na rzevzy oczywiste..ale mimo wszystko nie moge sie odciac od mojej tragedii.Pomyślisz sobie moze że jestem głupia i zapamietuje się w tym wszystkim,ale mi jest naprawde cięzko....
    • od pewnego czasu zebrałam się w sobie żeby zacząć szukać pomocy w związku z moim nadmiernym owłosieniem... wcześniej blokował mnie wstyd i ogromna niewiedza, że ten problem niestety nie jest taki rzadki ;/ i że lekarz nie koniecznie z miejsca mnie wyśmieje ;/ ... jestem z krakowa dlatego tu też chciałabym pójść do jakiegoś/jakiejś gin+endo, ale mimo, że PRZEGLĄDAŁAM forum<białą listę ginekologów też> trudno znaleźć tak naprawdę wprost namiary(+cenę) jakiegoś gin+endo który kom...
    • Wiem,że może nie powinnienem czytać wątków na tym forum,ale mam dziewczynę z taką przypadłością. Uważam,że wiedząc więcej o tej przypadłości będę umiał jej bardziej pomóc radzić sobie z tym. Według mnie to nieprawda, że faceci nic o tym nie wiedzą i nie zauważają włosków-zwłaszcz tych na piersiach. Gdy ktoś się raz z tym zetknie to bardziej się przypatruje innym kobietom i potrafi zauważyć która także ma taką przypadłośc(sam zauważyłem golone baczki u koleżanki z roku). Mimo że r...
    • witam wszystkich natrafilam na wasze forum szperajac w internecie. podejrzewam u siebie hirsutyzm, nie jest to jeszcze bardzo zaawansowane stadium, ale jednak jest i spac mi doslownie nie daje. najbardziej zalosne jest to ze mam jakies dziwne, idiotyczne wrecz obawy przed pojsciem do lekarza. wloski mam na piersich, coraz wiecej, na brodzie i dekolcie, nie sa zbyt grube, ale od jakiegos czasu coraz bardziej widoczne. usuwam je glownie peseta, ale ile mozna. lekarz. no wlasnie. do...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się