Forum eDziecko Porozmawiajmy Poronienie
ZMIEŃ
      ginekolodzy

ginekolodzy

(52 wyniki)
    • Witajcie, poroniłam w nocy z 23-24.08, ogromne bóle brzucha z alowymi skurczami Urodziłam 9 tygodniowe dziecko, według lekarza obumarłą ciążę... Pierwsza ciąża, ze szczęsciem zapłodnienia w pierwszym cyklu bez zabezpieczania się. 24.08 miałam zabieg Powoli dochodze do siebie psychicznie, bo fizycznie po tygodniu czułam sie dość dobrze mimo wcześniejszych pozabiegowych bardzo bolesnych bóli brzucha Pierwszej miesiączki po zabiegu jeszcze nie miałam, jak na razie obserwuje zmienia...
    • Szukam naprawde dobrego ginekologa w Gdańsku. Pozdrawiam serdecznie
    • Witajcie dziewczyny. Może polecicie mi dobrego ginekologa ze Śródmieścia w W-wie? Może kogoś z Karowej?
    • Jestem po dwóch stratach wczesnej ciąży 42dc i 10tydzień :( Jak na razie trafiam na lekarzy, do których nie mam ochoty trafić drugi raz. Szymula - prowadził 2 ciążę ale w szpitalu kompletnie mnie zignorował :(; Gogacz na pierwszej wizycie po łyżeczkowaniu nie zrobił mi nawet USG; Postawski stwierdził, że na 100% mam wirusa HPV - zrobiłam test u innej Gin. i wyszło, że go nie mam. Wożniak traktował mnie jak kobietę a nie pacjętkę (domyślcie się co mam na myśli). Dramat :( Szukam ginekol...
    • Szukam dobrego ginekologa w Wawie, który jest cierpliwy i nie bagatelizuje badań.Ogólnie mam pecha do ginekologów, jestem po poronieniu i chciałabym trafić nareszcie do kogoś poleconego i sprawdzonego. Nie wiem czy należy po zabiegu robić USG czy wszystko jest ok, tu czytałam, że tak. Moja gienkolog uznała, że nie ma takiej potrzeby. Ponadto chciałam zrobić jakieś badania lecz ona była przeciwnego zdania. pomóżcie, pilne
    • Witajcie, tak sobie pomyslalam, ze niezaleznie od bialej i czarnej listy ginekologow ogolnych moglybysmy stworzyc swoja, poniewaz z mojego doswiadczenia wiem, ze lekarz, ktory swietnie prowadzil moja pierwsza ciaze kompletnie zle sie zachowal w sytuacji poronienia drugiej. Mysle, ze w sytuacji poronienia oraz wracania do siebie po tym przezyciu nie zawsze lekarze, ktorzy prowadza ciaze bez komplikacji sie sprawdzaja. Ja moge polecic z czystym sumieniem doktora Piotra Czempinskiego...
    • Witajcie, pytanie jak w temacie. Sprawdzam po kolei na kazdym forum, ale nie mogę jej znaleźć.Będę wdzięczna za pomoc. Dziekuję
    • Witam, Wszystko zaczęło się od tego, że wczoraj planowo dostałam miesiączkę. Oczywiście do tego miałam standardowe skurcze i bóle, wzięłam tabletki i po czasie przeszły. Dziś rano poszłam do pracy. Poszłam do toalety się załatwić, gdy zrobiłam swoje nagle czuje jak zaczyna coś ze mnie spływać...lekko się nachyliłam i na rękę wypadło mi białe jajeczko o wielkości piłki "pingpongowej" z taką jakby cewką na końcu. Wpadłam w panikę, nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. Zawołałam koleżankę,...
    • Ronię. :( I mam niestety problem z lekarzami w szpitalu, którzy nie chcą mi przepisać ani podać leku Cytotec. A to jest moja pierwsza ciąża i jak wyczytałam na tym forum zabieg bez tego leku grozi komplikacjami. Zna ktoś z was w rejonie Śląska (Katowice, Chorzów, Sosnowiec, itd) dobrego ginekologa, który przepisałby ten lek. Jestem zdecydowana jutro wypisać się jutro ze szpitala i czekać na samoistną poronienie. Sylwia
    • Witam! Kiedyś pisałam już na tym forum - po tym jak poroniłam. Siedziałam w domu na L-4 i czytałam informacje na tym forum - musze przyznać, że mnie to pokrzepiło. Poszukuję dobrego ginekologa w Tychach. Czy macie jakieś namiary? Pozdrawiam.
    • Czy możecie mi kogoś polecić takiego który dobrze prowadzi trudne ciąże???
    • Dziewczyny, czy któraś z Was była kierowana do Instytutu Hematologii i Transfuzjologii,albo innej tego typu placówki do poradni zaburzeń krzepnięcia? Napiszcie mi proszę, jakie badania tam wykonują na podstawie skierowania od ginekologa. pozdrawiam serdecznie, Kinulka
    • Hej Dziewczyny, Wiem, że takie wątki już na forum były... przeczytałam troche ale nadal nie znalazłam żadnych konkretnych namiarów. Minął miesiąc od zabiegu, nadal nie mam miesiączki. Nie wiem co było przyczyna poronienia - badania nic nie wykazały. Mojej Gin pokazać się miałam dopiero po pierwszej miesiączce ale umowilam sie na przyszly tydzien. Czekam na wyniki beta. Problem w tym, ze chyba jej juz nie ufam i bardzo chcialabym potwierdzic moje obawy i podejrzenia z inn...
    • Moja znajoma jakieś 6 tygodni temu urodzila martwe dziecko (21tc). Teraz ma bardzo wysokie bhcg, tak jakby byla w 4 tygodniu ciazy. Od ginekologa dostala skierowanie do poradni onkologicznej, jednak tam powioedziano jej , ze oni lecza a nie diagnozują i kazano jej isc do innego ginekologa po diagnoze. Czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji?
    • Czesc Dziewczyny, Chcialabym zapytac czy macie poleconych, dobrych lekarzy (specjalistow), ktorzy potrafia wlasciwie zajac sie dziewczyna po poronieniu (badania, odpowiednie przygotowanie do ciazy)? Jesli macie kogos takiego, to moze stworzmy taka baze lekarzy z roznych miast Polski. Ja na razie poszukuje lekarza i nie moge trafic na wlasciwego. Bede wdzieczna za polecenie mi kogos dobrego z Warszawy.
    • dziewczyny piszcie gdzie się leczycie po poronieniu jaki lekarz jest dobrym specjalistą w takiej sytuacji z góry dziękuję
    • We wtorek idę do ginekologa na kontrolną wizytę po zabiegu. Czego mogę się spodziewać? Da mi jakieś skierowania na badania? Czy jeżeli sama nie poproszę to nie? Znalazałam jakiś artykul, w którym napisano, że trzeba zrobić USG dopochwowe i piersi. Dopochwowe rozumiem, ale po co piersi? Miałyście takie badanie? I czy jest sens powtarzać robione miesiąc temu toxo i cytomegalię? Nie wiem o co pytać...
    • NAJLEPSZY, OCZYWIŚCIE. NAJLEPIEJ PRYWATNIE. SZPITAL MNIE NIE INTERESUJE.
    • Hej, chciałabym się z Wami podzielić moimi doświadczeniami po poronieniu. 1. Nigdy nie ufajcie zanadto lekarzom...jeśli macie przeczucia wierzcie im. 2. Jeśli lekarz ginekolog nie robi USG na początku ciąży nie powinien wykonywać tego zawodu. 3. USG w pierwszych tygodniach ciąży oszczędzić nam może wiele przyszłego cierpienia. 5. Nie wierzcie lekarzom którzy przed planowaną ciąża nie zlecają badań podstawowych, bezwzględnie proponuję zrobić badania : tarczycy, sprawdzić czy cykle są be...
    • dziewczyny mam pytanie czy za to badanie płaciliście ???? czy jest ono refundowane??mozna skierowanie dostac????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się