Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      goch

goch

(5 wyników)
    • witam! zaglądam od jakiegoś czasu tutaj, czytam i czytam... i nadal nie wiem co robić. Moja matka pije wieczorami, robi to coraz później aby nie dać się namierzyć. Często dzwoniłam wieczorami i po głosie już wiedziałam co robi, więc teraz stara się pić później. Wszystko zaczęło się jakieś 15 lat temu - niby z koleżanką winko itd. potem już było tak, że musiałam ją odbierać od znajomych zalaną i odprowadzać do domu. Często było wysyłanie mnie po alkohol, jak się skończyło - ponieważ ja ...
    • optymistyczną, ciekawą świata, chęcią robienia dobra... i zobaczyłem przez okno chłopa z przezroczytsą reklamówką ćwiarteczek denaturatu... wiecie co pomyślałem świat taki piękny dla każdego, dla niego i dla mnie i dlaczego się nie napić... a potem refleks, docelowo, masz coś poczytać podumać, rozwiązać, zrobić zakupy a jutro z rodziną na spacer.. chcesz znowu wszystko spieprzyć, mimo że tak ładnie idzie!;-))) pozdrawiam obiadowo!
    • Co oznacza wyrazenie "zdrowie"? Czym ono jest...!? A...
    • czesc(7)

przyszłam tu z innego forum na którym sie udzielam czytałam post alkoholiczki z tego forum kazdy taki pokoj to inna tematyka wcześniej bylam w poronieniach i tam im tez próbowałam napisać pozdrawiam
    • Dezyderata jest uznawana za nieoficjalny hymn ruchu AA i Al-Anon „…Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie i wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść.….” Tak więc zastanawiam się nad dyskusjami na tym forum...nie zauważam tu skutecznych argumentacji w osiągnięciu przekonania innych do tego co dana osoba chce przekazać...przecież sama słuszność / wg piszącego / bez umiejętnego wykorzystania technik emocjonalnych w pro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się