Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      gumy

gumy

(7 wyników)
    • Może mi ktos wyjaśnić dlaczergo guma nicorette ta 2mg czyli słabsza działa rewelacyjnie a plastry nicorette najmocniejsze czyli 15 nie działają prawie wcale?Guma jest super.Jak chce mi się pali co jakieś 2-3 godziny to żuję i natychmiast przechodzi.Fakt że guma jest niedobra ale pod koniec żucia jest taki pyszny smaczek tytoniu i czuję się jak po papierosie.Dziś nakleiłem plaster z myślą i obawami że 15 będzie za spora dla mnie.Jednak muszę rzuc gumy żeby ochota na papierosy przeszła bo...
    • Moje pytanie dotyczy tabexa.Otóż biorę go drugi dzień i nadal chce mi się palić.owszem palę ale dużo mniej i dużo żadziej niż bez tabexa.Na ulotce jest napisane że do 3 dni można palić stosując tabex i zmniejszając liczbę wypalanych paierosów dziennie.Moje pytanie jest takie czy mogę podpalać te papierosy w pierwszych 3 dniach brania tabexu jak jest napisane a potem zrezygnować całkowicie?I czy chęć na palenie zmniejszy się stopniowo? Bo dzisiaj już tak mnie nie ciągnie do palenia jak w...
    • Witam wszystkich. Moj maz od 2 lat nie zapalil papierosa. Udalo mu sie to jedynie dzieki tabletkom i gumom antynikotynowym. Niestety jak zaczal brac te farmaceutyki, tak nie potrafi przestac. Kupuje tabletki regularnie od 2 lat. Jest uzalezniony. Oczywiscie, zdajemy sobie sprawe, ze lepiej brac tabletki niquitin niz siegac po papierosy. Ale wiemy, ze trzeba to zmienic. (tabletki przyjmowane przez tak dlugi okres na pewno nie pozostaja bez wplywu na organizm, nie mowiac juz o kwestii fin...
    • Podobny wątek dotyczył alkoholizmu. Problemem dla mnie jest nikotyna. Alkohol pijam bardzo okazjonalnie. Narkotyków nie biorę. Ćpać papierochy przestałem, ale uzależniony jestem nadal od tego alkaloidu - nikotyny. No naprawdę, nie potrafię się wyzwolić, nie potrafię przestać na tydzień lub więcej. Jestem okropnie nerwowy, gdy daję radę nie wspomagać się pastylkami/gumami przez maksymalnie 2/3 dni. A nie mogę przecież funkcjonować w taki sposób, żeby wszystkich zrażać do siebie swoj...
    • Palilem papierosy ponad 20 lat. Przez 15 probowalem rzucac. Moj rekord - 6 miesiecy. Wreszcie zastosowalem Nicorette. Przestalem palic, ale uzaleznilem sie od Nicorette. Palenie mnie juz nie ciagnie. Swoja porcje nikotyny dostarczam sobie w sposob czysty i efektywny :) Probowalem odzwyczaic sie od Nicorette. To jeszcze gorsze niz rzucanie palenia :(
    • czy gumy nikotynowe lub plasterki naprawde dzialaja?czy ktos z was probowal?ile kosztuja?
    • czy ktos probowal rzucic palenie i udalo sie to dzieki gumom czy plastron nicorette? bo wszedzie to zachwalaja (np. menforum.pl/zdrowie-i-wyglad/zdrowie-mezczyzny/rzucamy-palenie-z-nicorette.html) ale nie wiem czy to nie kolejne marnowanie pieniedzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się