Dodaj do ulubionych

tabex pytanie

21.04.06, 10:36
Moje pytanie dotyczy tabexa.Otóż biorę go drugi dzień i nadal chce mi się
palić.owszem palę ale dużo mniej i dużo żadziej niż bez tabexa.Na ulotce jest
napisane że do 3 dni można palić stosując tabex i zmniejszając liczbę
wypalanych paierosów dziennie.Moje pytanie jest takie czy mogę podpalać te
papierosy w pierwszych 3 dniach brania tabexu jak jest napisane a potem
zrezygnować całkowicie?I czy chęć na palenie zmniejszy się stopniowo? Bo
dzisiaj już tak mnie nie ciągnie do palenia jak wczoraj czyli tabex zaczoł
działać.Nawet jak nie palę 2 godziny to głód nikotynowy jest do zniesienia z
tabexem.Poradźcie
Obserwuj wątek
    • gb15 Re: tabex pytanie 21.04.06, 14:21
      Naprawdę musisz palić gdy bierzesz tabex? W pierwszych dniach dość często
      bierzesz tabletki i to powinno wystarczyć. Spróbuj odstawić papierosy zupełnie.
      Nie wiem jak inni, wychwalający tutaj ten specyfik, ale dla mnie w okresie, gdy
      go brałam, był rewelacyjny, natomiast po trzech tygodniach wrócił głod
      nikotynowy. Moze jednak jest to kwestia jakiegoś punktu podparcia. Ciekawa
      jestem jak Ci pójdzie. Jeżeli wytrwasz do przyszłego tygodnia, to chętnie się
      dołaczę, jeżeli nie będzie Ci to przeszkadzać. Powodzenia.
      • suchyxxx Re: tabex pytanie 21.04.06, 17:29
        przeżuciłem się na nicorette 2mg gumy-kiedyś wytrwałem dzięki nim 2 tygodnie ale
        za szybko obniżyłem dawkę-teraz wytrwam.Co do tego tabexu to słabo mi on
        pomagał-hjakieś 3/10 bo tylko zmniejszał najostrzejsze objawy abstynencyjne i
        nic więcej-było strasznie ciężko
        • darsana Re: tabex pytanie 21.04.06, 17:40
          Życzę ci wytrwałości!!!! Na pewno dasz radę, mnie się udało i innym - Tobie też
          się uda. Pozdrawiam i trzymam za ciebie kciuki.
        • gb15 Re: tabex pytanie 21.04.06, 18:56
          Dziwne, pokpiwam sobie tutaj z osób sławiących tabex, ale w trakcie brania, jest
          on naprawdę skuteczny. Gorzej, gdy przyjdzie pora odstawienia. Uważaj z gumą,
          mnie ona doskonale zastąpiła papierosy, tylko, ze nie mogłam z kolei z niej
          zrezygnować :) Tak to jest z nałogowcami, zawsze chętnie coś zamienią na
          coś...całkowicie zrezygnowac trudniej.
          • suchyxxx Re: tabex pytanie 21.04.06, 21:02
            gumy to rozpisałem jak brac czyli 7 dni co godzinę,7 następnym dni co 1.5h,7
            kolejnyh co 2h potem 7 co 2.5h potem 7 co 3h potem 7 co 3.5h a na następne 7
            starac się jjeść góra 3-4 gumy dziennie a potem samo się odstawi.Fakt że to to
            samo co papierosy bo nie mam objawów abstynencyjnych specjalnie po gumach ale w
            końcu gumy nie trują płuc jak dymek i są obojętne dla organizmu i cery:) Wiem że
            7 dni od niepalenia zaczynam czuć smak super i zapach wszystkiego i cera już po
            7 dniach robi się ładna ale zaczyna się slinotok zwłaszcza rano jak się
            budzę.Chce mi sioę trochę palić ale dzięki gumie jeszcze jakoś to znoszę nawet
            dobrze:)
            • gosiiik Re: tabex pytanie 21.04.06, 23:32
              Fajnie że szukasz jakiegoś środka dla siebie.
              Widać ze naprawde chcesz rzucic.
              Ja wierze ze ci się uda.
              Skoro gumy są takie dobre dla ciebie to trzymaj się ich i pamiętaj że zawsze są
              słabsze chwile że gumy przestają działąć i wszystko wogle. Ale jak te chwile
              przetrwasz to na drugi dzień satysfakcja nie do opisania.
              Trzymaj się dzielnie a jak cię doły dopadną to rób nowego wątka jakoś zaradzimy.
              Trzymam kciuki:)
              • suchyxxx Re: tabex pytanie 22.04.06, 10:08
                Dzisiaj drugio dzień bez papierosów i wogóle nie czuję chęci dzięki gumie:) W
                dodatku jak jadłem śniadanie to czułem dokładny smak chleba-taka pszenica:) i
                wogle czuję o jakieś 20% więcej zapachów:) Zadziwiające jak to szybko się
                wszystko zmienia od rzucenia palenia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka