horoskopy

(842 wyniki)
  • Poniewaz jest kilka rektyfikacji dla naszego kraju, to poprosilabym o wpisywanie nazwisk astrologow, ktorzy jej dokonali i zrodla tych inforamcji. Zrektyfikowanie horoskopu Polski to powazne wyzwanie, i nie zapominajmy o nazwiskach tych, ktorzy sie na to porwali. Jesli ktos bedzie chcial opisac astrologicznie jakies wydarzenie z historii naszego kraju, to zachecam - tylko prosze w temacie wpisywac o jakie wydarzenie chodzi i ktore kolko wzieliscie za podstawe.
  • Mam parę nurtujących spraw dotyczących horoskopu porównawczego. Jest dużo - wiem:) Na początek horoskop oi50.tinypic.com/1oo9pz.jpg Ja: 10. 08. 1992, 03:30, Węgrów oi46.tinypic.com/33577mw.jpg On: 24. 04. 1986, 08:25, Warszawa oi49.tinypic.com/5ph06.jpg Ogólnie nasz porównawczy nie zachwyca, ale dogadujemy się naprawdę świetnie pod względem mentalnym, właściwie to nasz związek bardziej przypomina przyjaźń. Mamy bardzo podobne postrzeganie świata i myślę że to jest najmocniejsza stron...
  • W sieci w wielu różnych miejscach krąży ten sam horoskop urodzeniowy (bez podania jego autora) na każdy dzień każdego miesiąca. Oczywiście wiem, że na podstawie samego dnia miesiąca (w oderwaniu nie tylko od godziny i miejsca urodzenia, ale także od roku urodzenia !) nie da się przedstawić trafnej charakterystyki danej osoby. Jednakże wiele osób, w tym ja, ze zdziwieniem zauważa, że owa charakterystyka w pewien istotny sposób się do nich odnosi. Interesuje mnie kto jest autorem tego horos...
  • Od zawsze zastanawia mnie wpływ władcy horoskopu. Co się dzieje, gdy władca horoskopu stoi niejako z boku. Pozostałe elementy horoskopu połączone aspektami z wyjątkiem jednego - właśnie władcy horoskopu. Mam na myśłi sytuację wyalienowania władcy w taki sposób, że nie tworzy żadnych ścisłych aspektów. Jak to wpływa na kontakt z rzeczywistością? Czy to możliwe, że życie włH toczy się jakby obok? Zastanawiamm się nad tranzytami. Dajmy na to koniunkacja Plutona uderza we władcę i co? Czy władca ...
  • Mój znajomy wyjechał przed siedmioma laty do Nowego Yorku i nie chce stamtąd wracac, mimo iż nie udało mu się zalegalizowac pobytu, często nie ma pracy i mieszka w warunkach bez porównania gorszych niż w Polsce (w Polsce własny dom , kilka mieszkań, własna firma). Po relokacji na NYC na samym asc. ma Neptuna w Wadze, nieźle aspektowanego (w Polsce asc. w Koziorożcu a władca asc. Saturn w X domu).[b] Czy może to byc wpływ tegoż Neptuna, [/b][b]który mu zamąca jasny obraz sytuacji ? [/b]Ten asc...
  • Witam, jestem tu nowa.. astrologią zainteresowałam się pogłębiając wiedzę o kartach tarota ;) Tak naprawdę, dopiero kilka dni temu zaczęłam czytać "na poważnie" i wpadłam jak śliwka w kompot ;P Wciągnęło mnie przyznam szczerze.. zawsze myślałam, że mamy jeden znak zodiaku i na tym koniec, okazuje się, że astrologia to sztuka niezwykle skomplikowana .. ale do sedna, jako że w tym momencie nurtuje mnie jedno.. czy w horoskopie można "zobaczyć" zdolności do szeroko pojętej [b]ezoteryki[/b]: s...
  • Moze wymienimy doswiadczenia nt alkoholizmu w horoskopie? Co go NAPEWNO powoduje? Czy napieciowy aspekt Neptuna do swiateł moze dawac takie inklinacje? mam taki przyklad m,in. 1. Neptun( Waga) w opozycji księzyc( Baran), trygon Słońce, kwadrat Marsa/Urana do księzyca - alkoholik 2. Neptun (Strzelec) koniunkcja Księzyc , kwadrat do Słońca (Ryby) - alkoholik 3. Neptun (waga) kwinkunks Słonce (Baran) - lubi bardzo 4. Neptun (Koza) kwadrat Słonce (Baran)- lubi dość 5. neptun w słabej kon...
  • Co oznacza Lilith w horoskopie? Za co odpowiada? Czy jej wpływ na nasze życie jest tak samo ważny jak innych planet? Pytam, bo mój kosmogram jest bardzo dziwny wg mnie przynajmniej. Bez Lilith jest całkiem normalny ale jak ją zaznaczam, to tworzą mi się dwa mistyczne prostokąty: jeden z saturnem, księżycem i marsem a drugi ze słońcem, saturnem i uranem. Jakby tego było mało, to tworzy mi wielki trygon ze słońcem i księżycem. A może ktoś z Was ma coś podobnego w kosmogramie? Jak to interpre...
  • No własnie nie wiem co mówi. Wnuki symbolizuje podobno 9 dom. U mnie 9 dom pusty jesli nie liczyc połozonej tam Ceres i werzcholek 9 domu w Baranie, ktorego władca (Mars) znajduje się w 8 domu. Znak na szczycie 8 domu to Ryby. Nie wiem jak to zinterpretować w kontekście wnukow-doczekam się ich i jakie mogą być z nimi relacje? Dodatkowo Neptun-wladca Ryb - w Wadze w 3 domu. Nijak nie wiem jak to powiązać z wnukami bo przecież 3 dom symbolizuje m.in. przyrodnie rodzeństwo ( jesli tam Neptun ...
  • Tak sobie pomyślałam, że bardzo śmiesznie wyglądałby turysta, który podczas wędrówki wpatruje się w mapę, zamiast cieszyć się samym doświadczeniem wędrówki. Jeszcze zabawniejszy będzie taki, który napotka jakąś przeszkodę (np. rzekę), postanowi tę rzekę przepłynąć, wskoczy do wody i… rozłoży mapę, żeby sprawdzić, czy płynie we właściwym kierunku. Można też sobie wyobrazić turystę wędrującego przez Beskid Śląski na południe i zastanawiającego się, jak uda mu się przebrnąć przez Dunaj. Do...
  • Wiem, że kiedyś podobny temat był, ale jest zarchiwizowany i nie można już się dopisać. 1) Którą technikę wyliczania horoskopów kontaktowych stosujecie i która się bardziej sprawdza w praktyce? Technikę midpunktów czy technikę z miejscem odniesienia, np. miejscem spotkania? 2) Jak odczuwacie tranzyty do horoskopu kontaktowego? Czy zdarzyło Wam się np. spotkanie/poznanie kogoś przy tranzycie korzystnym lub kryzys czy zerwanie znajomości przy tranzycie niekorzystnym?
  • Chcialabym sporzadzic wlasna relokacje horoskopu. Urodzilam sie 6/02/84 w Ilzy (21'14E 51'11N) o 10 rano, a obecnie mieszkam z Birmingham (1'50W 52'30N). Moje pytanie jest czy do tego potrzebuje zmienic godzine z 10 rano na godzina jaka wypadalaby wtedy w Birmingham? Jesli tak to z moich wyliczen wychodzi ze byla to 5.12 rano w Birmingham?? :S
  • 10 grudnia tego roku czeka nas pełnia z zaćmieniem w Znaku Bliźniąt podobno w 18,11 stopniu. Wynika z tego, że władca mojego horoskopu Merkury będzie w tym dniu jednoczesnie wladcą pelni i zaćmienia. Jednocześnie Mars będzie tworzył 1 st.koniunkcję z moim natalnym Merkurym. Do tego ukladu dołącza sie kwadratura tego zaćmienia w pełni. Ale jest 6 stopniowa więc nie wiem czy mozna ja jeszcze rozpatrywać jako kwadraturę czy juz raczej nie czy jednak tak, ze względu na władcę zaćmienia i ho...
  • jak interpretować takie położenie?
  • Co sądzicie o forum założonym 21 lutego o godzinie 11.03., Warszawa? Pusty kurs Księżyca, wiem, zauważyłam, ale .. MakeMake jak się uwzględni to pustego kursu już nie ma. Jest tam dużo 9-tek. Najpierw założyłam, a potem zrobiłam horoskop i nawet mi się podoba. A teraz nie wiem, kasować czy wchodzić w to dalej, założenie było całkiem spontaniczne. Lwi
  • Zastanawiam się nad znaczeniem władcy horoskopu w synastrii. Istotne znaczenie w kwestiach uczuć ma niewatpliwie Wenus, ale chyba nie bez znaczenia jest tu także właśnie władca horoskopu. Jako wazne uznaje się wszelkie połączenia ascendentu z planetami drugiej osoby w tym zwłaszcza z planetami osobistymi, a jak oceniać koniunkcję ascendentu z władcą horoskopu drugiej osoby w przypadku, gdy nie jest on planeta osobistą? Czy należy taką koniunkcję uznawac jako równą koninkcji asce...
  • Nurtuje mnie pytanie: skoro Wezly Ksiezycowe poruszaja sie powoli, to czy uklad z wolna planeta oznacza "wysyp" osob o podobnej karmie? Np. koniunkcja lub opozyca Wezla z Plutonem?
  • Mam pytanie dotyczące zbierania danych do horoskopów. Prosicie znajomych, kolegów, przyjaciół, krewnych o dane do sporządzenia horoskopu i...No właśnie i co dalej? Bo przecież nie da się wszystkim tych horoskopów zrobić, z drugiej strony zastanawiam się już od dawna nad etycznym wymiarem takiego kolekcjonerstwa. W każdym razie w moim przypadku jest tak, że często ludzie oczekują ode mnie pełnego horoskopu w zamian za udostępnienie owych danych. A ja zwyczajnie nie jestem go w st...
  • Każdy astrolog tworzy swój własny warsztat pracy z horoskopem. Jeden będzie używał gwiazd stałych, punktów arabskich, harmonik, a inny nie. Jedni używają planetoid, Lilith, drudzy przeciwko temu protestują i argumentują podobnie jak doktor Mariusz Karliński nie żyjący już niestety nestor Polskiej Astrologii ( 1925r -2009r ) w „Problemach Astrologii” (zeszyt 1988-1989): «Mnożą się „punkty arabskie”, „nowe szkoły astrologiczne”, nowe jednostki znaczeniow...
  • O ile kwestia dominacji oraz braku jakiegoś żywiołu w horoskopie została już szczegółowo omówiona w wielu publikacjach, o tyle nieco chyba zaniedbane są jakości. Czyżby były mniej istotne? I znów z moich obserwacji wynika, że nadmierny akcent na jakość stałą istotnie daje pewną głęboką niechęć do powazniejszych zmian w życiu, upór, trwanie przy swoim, niereformowalność na bardzo głebokim poziomie, a po podjęciu decyzji działanie niczym taran, nawet jeśli te cechy nie są widocz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się