Forum Regionalne Mazowieckie Marki
ZMIEŃ
      informacje

informacje

(133 wyniki)
    • Kolejny krok do przodu... I to w zakresie elementarnym, bo w ramach Programu Budowy Dróg Krajowych. Bardzo istotną kwestią, w którym załączniku znajduje się zadanie. Załącznik 2 oznacza, że zadanie jest przeznaczone do realizacji po 2013 roku. Jest to swego rodzaju lista życzeń inwestycyjnych w zakresie dróg krajowych. Zadania, które się w nim znajdują mają dość odległe perspektywy realizacji, nie zmienia to faktu, że lepiej w programie nawet w załączniku 2 niż zupełnie poza programem - te...
    • W czwartek, 21 stycznia odbyło się posiedzenie Rady Miasta dotyczące Obwodnicy Marek, a dokładnie odcina Węzeł Marki – Węzeł Drewnica. Ponieważ pojawiły się nowe informacje wrzucam linki: pzdr OSzczepnikos www.obwodnicamarek.pl www.marki2020.pl
    • Szczególnie dla tych, którzy jeszcze nie zmienili opon na zimowe :) wtorek i środa to ostatnia chwila... Trzeba też odgrzebać miotełkę do śniegu i skrobaczkę :) W [b]nocy ze środy na czwarek [/b]przewidywane są [b]temperatury ujemne [/b]oraz pierwsze w tym sezonie [b]opady śniegu [/b]na naszym rejonie. Źródło: new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=3051 new.meteo.pl/php/meteorogram_id_coamps.php?ntype=2n&id=3051
    • Witam! Zadaję to pytanie z powodu (jak mi wiadomo) niedoiformowania mieszkańców, (pomimo dostępnych biuletynów, internetu i gazet), o sprawach miasta, efektów pracy naszej władzy. Odnoszę wrażenie, iż informacje w różnych mareckich mediach są niewystarczające i niezbyt komletne.
    • W Niemczech przekazywanie informacji do Policji o przestępstwach lub nieprzestrzeganie prawa jest uważane za pozytywne zjawisko a dyplomy od Policji otrzymane za wyjaśnienie spraw przestępczych wiszą w domowych miejscach honorowych. Proponuję aby przez FORUM zgłaszać publicznie swoje uwagi. Może przyczynimy się do wiele nie wyjaśnionych spraw przestępczych w Markach lub zapobiegniemy nastęnej tragedji ludzkiej. Co o tym sądzicie?
    • Z maila od serwis@marki.pl dowiedziałem, ze ukazał sie pierwszy numer "Informacji z Ratusza". Z przyjemnością odkryłem, że jest to pierwszy tytuł wydawany przez Urząd Miasta Marki zgodnie z Prawem Prasowym. Ma numer ISSN, z czego wnioskuję, że jest zarejestrowany w Rejestrze Prasowym. Poprzednie czasopisma "Wiadomości z Ratusza" i "Z Naszego Ratusza" były wydawane bez rejestracji, czyli niezgodnie z prawem. Powiadomiłem o tym prokuraturę. Jedna sprawa ("Wiadomości z Ratusza") zost...
    • Witam mieszkańców Marek tych nowych i tych od wielu lat. Moje pytanie: Czy jest ktoś, kto wie, co się kiedyś działo na terenach obecnego osiedla HOROWA GÓRA? Słyszałam od starszego Pana napotkanego w lesie ze było tam getto. Jeśli dysponujecie takimi informacjami to proszę o zapisywanie różnych ciekawych anegdot na ten temat.
    • Czy ktoś może wie gdzie przeniosła się Pani Agata która kiedyś pracowała w salonie Sun Angel Spa przy ul. Kościuszki nad sklepem mięsnym Eland? Byłam u niej parę razy ale niestety okazuje się że już tam nie pracuje. Będę wdzięczna za informacje:)
    • Czy ktoś wie kiedy dostaniemy jakieś pierwsze wyniki wyborów?
    • Dowiedziałem się, że z dniem 30 kwietnia kończy funkcjonowanie sklep spożywczy przy piekarni Klementynka, w którym często robiłem zakupy ja oraz moja rodzina. Powodem takiego przebiegu sytuacji jest brak możliwości dalszego wynajmu lokalu. Właściciel piekarni postanowił, że od maja będzie prowadził sklep na własną rękę. To oczywiście nie będzie ten sam sklep, ta sama miła obsługa i rodzinny klimat. Sklep prowadzony przez rodzinę Werelich funkcjonował ponad 15 lat. Szkoda utraty takiego punktu...
    • W czwartek 17 września oficjalnie rozpoczęto pierwszy etap modernizacji Trasy Toruńskiej, na otwarciu obecni byli minister infrastruktury Cezary Grabarczyk, szef mazowieckiego oddziału GDDKiA Wojciech Dąbrowski i burmistrz Janusz Werczyński. [b]Czy powinniśmy się cieszyć tak jak oficjele? [/b]Z jednej strony tak, ponieważ za 2,5 roku przybędzie siedem kilometrów supernowoczesnej drogi ekspresowej, zaczynającej się już w Markach. Musimy niestety pamiętać, że wraz z rozpoczęciem w...
    • Widzę, że na forum reklamują się szkoły językowe z ofertą półkolonii. A czy macie informacje czy będzie jeszcze jakaś inna oferta skierowana do najmłodszych uczniów?
    • Miło mi poinformować, że w naszym katalogu pojawiły się kolejne wpisy firm, działających na terenie miasta Marki. Ponieżej linki do 5 ostatnio dodanych wpisów: - - pogotowie hydrauliczne 24h - - - - usługi Ogólnobudowlane - - Mobilny Salon Kosmetyczny Zobacz również jak Serdecznie zapraszam do korzystania z naszego serwisu. Myślę, że każdy znajdzie w nim coś dla siebie: * [b]mieszkańcy miasta[/b] w jednym miejscu, znajdą informacje o towarze lub usłudze, która ich i...
    • rozpoczyna nabór na kursy fotograficzne dla początkujących, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z fotografią. Zajęcia prowadzone będą grupie (max 6os.), w studiu fotograficznym. Uczestnik odbędzie 8 spotkań, każde z nich trwa 2 godz. Główne cele: - lepsze poznanie aparatu - podstawy fotografii - światło w portrecie (studio) - światło w portrecie (plener) Kurs rozpoczyna się: 16 czerwca, środa, godz: 18 AmarantStudio, Marki, ul. Duża 1 Informacje Kontakt: 608 692 556 ku...
    • Jestem bardzo ciekawa, co za dureń bez wyobraźni wydał pozwolenie na JEDNOCZESNE zamknięcie dwu sąsiednich, prowadzących w tym samym kierunku i używanych „wymiennie” ulic w Markach: Mickiewicza i Okólnej. I co za dureń bez wyobraźni wytyczył taki objazd po wertepach, błocie i dziurach, po czymś, co w ogóle trudno nazwac drogą? . I dlaczego ten dureń bez wyobraźni nie pofatygował się, żeby poinformowac mieszkańców domów zlokalizowanych w rejonie obu ulic o planowanych zmiana...
    • Mamy do Was ogromną prośbę, zgłaszajcie do nas wszelkie uwagi na temat jakości remontu. Nierówne studzienki, źle wymalowane oznakowanie poziome, uszkodzenie jakiegoś elementu przez wykonawcę. [b]Zbierzemy te wszystkie informacje i zgłosimy inwestorowi, tak aby mogły być uwzględnione w ramach odbiorów[/b]*. I pamiętajmy o udzielonej gwarancji przez najbliższe 3 lata wykonawca jest zobowiązany naprawić wszelkie usterki. To fakt Aleja Piłsudskiego to droga służąca tranzytowi, ale[b] to też kawał...
    • Szanowni Państwo! Jeżeli którejś nocy lub dnia widzieliście, kto zrywa moje plakaty, proszę mnie o tym poinformować. Jeżeli informacja okaże się prawdziwa, a Wy zgodzicie się zeznawać przed policją, zapłacę z własnej kieszeni za takie informacje. Powiedzmy 100 zł za każdego namierzonego łobuza. Może zapamiętaliście numer rejestracyjny samochodu, z którego wysiedli zrywacze moich plakatów. Pozdrawiam Jerzy Krajewski
    • Ze względu na brak zatwierdzonego Projektu Organizacji Ruchu remont nie rozpoczął się w przewidywanym terminie. tj. 20 IX 2010. Obecnie planowane jest rozpoczęcie prac remontowych na początku przyszłego tygodnia – TERMIN NIE ZOSTAŁ OSTATECZNIE OKREŚLONY. Garść szczegółów: www.obwodnicamarek.pl/aleja-pilsudskiego-aktualne-informacje-na-temat-remontu/ To co na ten temat pisaliśmy wcześniej znajdziecie tu: www.obwodnicamarek.pl/naprawa-alei-pilsudskiego-garsc-nowych-szczegolow/ i...
    • Urząd Miasta w Markach i Centrum Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie zaprasza na badania do nowoczesnego cytomammobusu ustawionego w Markach na terenie miejskiego targowiska przy ulicy Paderewskiego w dniach [b]22 czerwca - 26 czerwca[/b] w godzinach [b]10:30 do 18:00[/b] Mammografia i cytologia umożliwia wykrycie choroby we wczesnym stadium dając szanse na życie i zdrowie. Jeśli masz 50-69 lat, bezpłatną mammografię możesz wykonać co 2 lata. Jeśli masz 25-59 lat...
    • Ze zdumieniem przeczytałem relację Pana Werelicha, umieszczoną na Jego blogu, dotyczącą przebiegu wczorajszej sesji. Zarzucił On kilku osobom, że nie są zainteresowane głosowaniem imiennym. Wniosek ten wysnuł na podstawie podważenia przez tych radnych pomysłu zakupu urządzeń do głosowania i przeznaczeniu kwoty 10tyś zł na remont pomieszczeń po miejskim komisariacie. Skoro mieszkańcy są w stanie śledzić posiedzenia Rady Miasta w internecie, mają dostęp do strony Urzędu Miasta, na terenie miast...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna