jaja

(13 wyniki)
  • Dziewczyny,bardzo prosze o Wasze opinie,jestem przerazona,ze znowu spotka mnie poronienie. Pierwsze IVF zakonczylo sie biochemiczna w 5ym tygodniu. Teraz jestem po crio,mialam podane dwa zarodki,test ciazowy pozytywny i przedwczoraj mialam pierwszy skan w 6 tyg 2 dniu. Na skanie bylo jedno jajo plodowe i pecherzyk zoltkowy,natomiast nie bylo bicia serduszka. Powiedziano mi,ze mam wrocic za tydzien. Bardzo sie boje,ze znowu poronie. Wybaczcie zbyt wiele info,ale biegam co 5 minut do toalety s...
  • Krotko opisze moj problem i bardzo prosze o wytlumaczenie mi tego. Ostatni okres mialam 03.06. Na poczatku lipca test ciazowy wyszedl pozytywny. Pod koniej lipca ginekolog stwierdzila ze ciaza jest zywa i bije serduszko. W czwartek bylam na kolejnej wizycie i okazalo sie ze jajo plodowe jest puste. Krwawilam troszke po przytulanku w sobote ( 5 dni przed badaniem). Nie mialam bardzo bolesnych boli brzucha tylko lekkie. Lekarka powiedziala ze moge poczekac az ciaza sama sie poroni...
  • Jestem przed ICSI. Mam tylko 3 jaja. Wiem że moga się nie wszystkie zapłodnić. Czy komuś z WAS się udało ISCI/ in vitro z 1 lub 2 zarodkami ???? Albo może ktoś słyszał że komuś sie UDAŁO z 1 zarodkiem ? To ICSI to nasza ostatnie szansa. Jesteśmy spłukani z kasy, zapożyczeni, po rodzinie już zbierałam pieniądze. Zostaniemy bez nadziei i bez szans. Wariuję......
  • jeśli pęcherzyk pęknie? i jajo sięuwolni? tak sięzastanawiam bo od wczoraj od godz. 9 mam 24-36 godzinny termin na owulację a USG dzisiaj o 13 ...a jeśli już jest po czy coś się da jeszcze zrobić? coś tzn. IUI :-) Pozdrawiam i przepraszam jeśli pytanie strasznie głupie (wiem że jajo jest malusie).
  • tak sie balam, cala noc nie spalam... zaczne od tego, ze mialam aktualny posiew, ale cos mi nie dawalo spokoju - najbardziej poczytanie o skutkach ubocznych hsg ze zlym posiewem. poniewaz @ trwala w tym cyklu 3 dni, a nie jak zwykle 5, dla swietego spokoju poszlam na posiew ponownie, nadprogramowo, z jeszcze waznym posiewem sprzed @. dzis mialam stawic sie do szpitala o 9, a do bakteriologii dzwonic o 8. dzwonie o 8 - nie maja jeszcze, kaza dzwonic o 9. no i pod brama szpitala do...
  • Cześć dziewczyny :) Czy któraś z Was miała coś takiego jak "puste jajo"? Ja przeżyłam to prawie dwa lata temu. Każdy lekarz /prowadzący, lekarze w szpitalu/ mówił, że bez problemu zajdę w następną ciążę, a tu mijają prawie 2 lata i nic. Czy któraś po czymś takim zaszła normalnie w ciążę? Pozdrawiam. Dzięki
  • DOJRZALE JAJO tak okreslil dzisiaj podczas monitoringu owulacji moja komorke jajowa lekarz. Kazal pedzic szybko do domu i "poprzytulac sie z mezem" Powiedzial, ze przez nastepne 3dni, musimy sie "przytulac" przynajmniej 3 razy dziennie, co 6 godzin. Czy spotkalyscie sie z taka teoria! A jak czesto wasz lekarz kazal Wam sie "przytulac" i czy pozniej lezalyscie 30 godz. na brzuchu? Czy jakos inaczej? Wiola
  • tak mnie teraz naszły wątpliwości, że może za wczesnie i przez to IUI nie wychodzą. pisze się w mądrych księgach że jajko powinno dojść do siebie koło 14 dnia. pierwszą IUI miałam w 9 dc a drugą w 10 - pęcherzyki były już wielkie mozliwe że puste?
  • Dziewczyny Czy po in vitro mozliwe jest, ze jajo plodowe jest puste ? Sama nie wiem, logika mowi, ze nie bo przeciez wlozyli zarodek ale juz sama nie wiem Przepraszam za glupote ale jak wiec to prosze odezwijcie sie m
  • Po ostatniej nieudanej 3IUI mam cykl calkowicie czysty. Piję ziółka łykam ziarnisty wiesiołek i czekam... na jutrzejsze usg, które robię z czystej ciekawości. Nie wiem czy tak być powinno ale przez cały cykl czyli od pierwszego dnia bolą mnie jajniki !!! Ra zjeden raz drugi kłują jak szalone, ponieważ nie mam swojej owu mam pytanie do dziewczyn ze swoją owu - czy was kłują jajniki cały cykl aż do owu czy ja jestem jakaś inna jak zawsze ??
  • swoje, prawdziwe, niestymulowane jajeczka! za jakiś miesiąc będę miała pierwszy monitoring, czy to mozliwe, zeby się okazało, że mimo progesteronu 3z kawałkiem w domniemanej poowulacyjnej fazie i policystycznymi jajnikami będę jednak miała swoją ovu? chyba nie, ale jeśli jest ktoś, kto tak miał niechze się odezwie! proszę
  • Słuchajcie pękł mój pęcherzyk !! Pamiętacie mój wątek o niepękającym pęcherzyku... jeszcze w ubiegły wtorek w 15 d.c. miał 29,5 mm a w teraz piątek wyniki takie :w jajniku prawym kulista zmiana hypoechogeniczna z echami wewnętrznymi o śr 20 mm odpowiadająca prawdopodobnie formie ciałka żółtego. Endo 9 mm, płyn w zatoce, stwierdzono ultrasonograficznie cechy przebytej owulacji !! Teraz tempki 13 d.c. - 36,6 przytulanko 14 d.c. - 36,4 pęcherzyk 29,5 mm przytulanko 15 d.c. - ...
  • mam taki problem i pytanie czy trądzik mozę wystąpić na penisie czy to cos innego bo mam takie cos podobne do trądziku i nie wiem moze wiecie czy musze isć do lekarza???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się