Dodaj do ulubionych

Ale jaja !!

10.01.05, 09:10
Słuchajcie pękł mój pęcherzyk !! Pamiętacie mój wątek o niepękającym
pęcherzyku... jeszcze w ubiegły wtorek w 15 d.c. miał 29,5 mm a
w teraz piątek wyniki takie :w jajniku prawym kulista zmiana hypoechogeniczna
z echami
wewnętrznymi o śr 20 mm odpowiadająca prawdopodobnie formie ciałka żółtego.
Endo
9 mm, płyn w zatoce, stwierdzono ultrasonograficznie cechy przebytej
owulacji !!
Teraz tempki

13 d.c. - 36,6 przytulanko
14 d.c. - 36,4 pęcherzyk 29,5 mm przytulanko
15 d.c. - 36,7 pęcherzyk 29,5 mm
16 d.c. - 36,7 przytulanko
17 d.c. - 36,9
18 d.c. - 37,00 piątkowe usg wskazujące na przebytą owu
19 d.c. - 37,00
20 d.c. - 37,10
21 d.c. - 37,00
Jak sądzicie kiedy mogłam mieć owu ? Ile utrzymuje się płyn w Doulasie ?
Obserwuj wątek
    • dazzle Re: Ale jaja !! 10.01.05, 09:58
      Nejka, wydaje mi się, że owu miałaś dzień po przytulanku, albo w dzień
      przytulanka. Trzymam kciuki!!!!!!!!!
      • neja Re: Ale jaja !! 10.01.05, 10:46
        Dazzle, taką mam nadzieję !!!! Jak się czujesz ? Jak tam maleństwo ??
        • dazzle Re: Ale jaja !! 10.01.05, 11:11
          Ja miewam się raczej w dolnych strefach stanów średnich, a dziś całkiem źle.
          Dzidzia daje popalić - mdli mnie okrutnie i straszliwie. Poza tym nie mogę spać
          w nocy, za to w dzień przypominam zombie. Dzidzia chyba ma się dobrze, jak
          wyczytałam, w tym tygodniu zaniknie jej ogon... hehe. Boję się jak diabli
          wszelkich komplikacji, latam do kibelka sprawdzać, czy nie plamię i ogólnie się
          w siebie wsłuchuję. A maluszek sobie rośnie. Taką mam przynajmniej nadzieję. Na
          USG idziemy 15 stycznia.

A propos Twoich starań, to wygląda to niezwykle obiecująco, wiesz? Dawaj znać,
          co i jak, chętnie na gazetowe konto. Trzymam wielkie kciukasy!!!!

d.
          • neja Re: Ale jaja !! 10.01.05, 11:18
            trzymam za WAS kciuki i za duuuuużo spokoju mamusiu smile Mam jeszcze jedno
            pytanie, jutro idę robić progesteron i nie wiem czy w 22 d.c. mogę zrobić
            jeszcze jakieś badania ??
            • dazzle Re: Ale jaja !! 10.01.05, 11:21
              Nie wiem, niezdedyyyy... Ja robiłam wszystko już po terminie @.
              • neja Re: Ale jaja !! 10.01.05, 11:25
                zastanawiałam się nad ft3,4 i tsh ale nie wiem czy dzień cyklu ma tutaj jakieś
                znaczenie, a i zastanawiam sie kiedy betę najwcześniej ?? Czy poziom
                progesteronu może wskazywać na zagnieżdżenie ?? Masa pytań i nerwowe odliczanie
                do przyszłego wtorku....
    • agutkaa Re: Ale jaja !! 10.01.05, 11:25
      Wg mnie 15 dc wieczorem lub 16 dc. 17 dc masz już wyższą temperaturę, więc
      jakby ciałko żółte w akcji. Neja, trzymaj kciuki, dzisiaj ja idę na usg, tak
      bardzo bym chciała już dziś nie widziec pęcherzyka, ale z nimi to nigdy nic nie
      wiadomo...
      • neja Re: Ale jaja !! 10.01.05, 11:38
        agutkaa trzymam kciuki, ja tez juz ten cykl spisałam an straty jak w 15 d.c.
        miał takie rozmiary i nie pękał a tu taka niespodzianka !!!

Dodam że pobolewa mnie od trzech dni brzuszek jak na @ w sobotę i niedzielę
        wieczorkiem dzisiaj od rana ... oby to nie była siła sugestii !!! Bo ja się
        umiem zakręcić !!
    • agnes59 Re: Ale jaja !! 10.01.05, 13:11
      Neja życzę Ci żeby ten cykl był owocny.Trzymam kciuki.Mam nadzieję,że niedługo
      poinformujesz nas o II tłustych krechach. Pozdrawiam.
      • neja Re: Ale jaja !! 10.01.05, 13:23
        Agnes o niczym innym nie marzę !!! Muszę jeszcze poczekać bo jeśli owu miałam
        16 d.c. w środę to najwcześniej test mogę zrobic we wtorek za równiutki
        tydzień...może nawet poczekam do środy / czwartku
    • agutkaa Re: Ale jaja !! 11.01.05, 09:15
      Neja, mi też pękł. Ale się pospieszył! W piątek wieczorem miał 16 mm, a w
      poniedziałek wieczorem już go nie było, endo 11 mm, ciałko widoczne. Kurcze,
      chyba nie zdążyliśmy. Podtrzymuję pytanie - ile czasu widoczny jest płyn w
      zatoce po owulacji?? Bo u mnie coś tam było jeszcze widać, ginka szacuje na noc
      z soboty na niedzielę lub niedzielę rano. Obawiam się, że komóreczka nie
      doczekała się na plemniki....
      • neja Re: Ale jaja !! 11.01.05, 10:45
        agutkaa ale super !!! Kiedy mieliscie przytulanko ??
        • agutkaa Re: Ale jaja !! 11.01.05, 11:02
          w niedzielę po południu. Nie wiem, czy nie za późno. Nie spodziewałam się, że
          tak szybko pęknie. jeśli pękł w nocy z sob. na niedź. to raczej po zawodach.
          Ale jeśli w ciągu dnia w niedzielę, to może, może. Tym bardziej że w niedzielę
          rano tempka spadła, a w poniedziałek już drgnęła do góry, dzisiaj jest jeszcze
          wyższa.
          • neja Re: Ale jaja !! 11.01.05, 12:49
            Jeśli w niedzielę spadła a potem poszybowała do góry to jest baaardzo duża
            szansa ! Gdzieś czytałam że komóreczka może przetrwać do 48 h więc to nigdy nie
            jest tylko doba smile
            Trzymam za Ciebie kciuki u mnie tempka oscyluje w granicach 37,1 - 36,95 od
            paru dni. Dzisiaj robilam progesteron i zobaczymy co tam jutro pokaże...
            Chociaż z ewentualną ciążą to ona ma chyba niewiele wspólnego sad
            • neja Re: Ale jaja !! 12.01.05, 09:17
              Tempka ma niestety u mnie powolną tendencję spadkową... dzisiaj jedyne 36,90
              czyli średnio 0,05 dziennie, w przeciwieństwie do wagi ta jedzie w góre jak
              popieprzona sad(( 53,2 wynik z rana załamka juz nawet nie spadam poniżej 53, a
              dodam że moja standadowa waga to 49,5-50,5 sad((( Help już nie mam czego
              ograniczać w diecie !
              A i jeszcze wyniki progesteronu w 22 d.c. 11,9 norma dla fazy lutealnej 0,95 -
              21,00 a dla I trymestru 9,3 - 33,2 hihihihi
              • agnes59 Re: Ale jaja !! 12.01.05, 14:09
                Neja daj spokój z tą wagą.Wiele bym dała za 53 a nawet 54.Zawsze tyle ważyłam a
                teraz 7kg przybyło. Ja to powinnam mieć doła.3 lata temu ważyłam 49 i powiem Ci
                wyglądałam jak strach na wróble.Pasowało do mnie takie powiedzonko" z tyłu
                plecy z przodu plecy Pan Bóg stworzył ją dla checy"Mój tata ma takie
                powiedzonko jak marudzę o wadze" chłop nie pies na kości nie poleci".Więc Twój
                mąż powinien być zadowolony,że ma więcej miejsca do całowania.
                To tak na poprawienie humoru.Pozdrawiam.
    • agnesja1 Re: Ale jaja !! 12.01.05, 12:59
      neja, ja też utyłam jak mały prosiaczek sad(( i tyję i tyję i naprawdę nic
      takiego nie jem, ruchu mam dużo a d...pa rośnie!!!!!!! jestem przerażona, już
      cała zafa do wymiany, żeby chociaż to tycie miało jakieś uzasadnienie sad
      • neja Re: Ale jaja !! 12.01.05, 14:21
        Agnes tyle że ja mam 162 cm wzrostu, taki ze mnie krasnoludek tongue_out
        Agnesja widzisz mam to samo, zawsze powtarzam oki, gdybym wiedziała że tyje bo
        dzięki temu będzie dzidzia to łatwiej było by mi to znosić, a tak wkurzam się
        bo waga w górę a dzidzi jak nie było tak nie ma sad Ja szafy jeszcze nie
        wymieniam ale jestem już na pograniczu akcji sad niezdedy
        • pietrek666 No to co że 163? 12.01.05, 14:27
          Gorzej by było 163 kG i 53cm wzrostu. Taką to łatwiej przeskoczyć niż obejść smile
        • agnes59 Re: Ale jaja !! 12.01.05, 14:31
          Neja nie bierz tego co napisałam tak do siebie.Chciałam wywołać u Ciebie mały
          uśmieszek tymi powiedzonkami.Też mnie ta waga wku... bo u mnie tylko 165 cm.
          Nie martw się napewno niedługo zostaniesz mamą.A mały urwisek tak Ci da
          wkość,że waga sama spadnie bez diet Cuuud.Jeszcze raz życzę II krech.
          Pozdrawiam.
          • neja Re: Ale jaja !! 12.01.05, 15:05
            Te dwie krechy na horyzoncie ( mam nadzieję że bliskim ) trzymają mnie jedynie
            przy życiu w tyciu !

Pietrek no dobra, ale taką to ani lepiej ubiera ani lepiej żywić tongue_out
            • pietrek666 Re: Ale jaja !! 12.01.05, 15:38
              No i stropy między piętrami wzmacniać trzeba smile
              Moja żonka jest 170/54 i też twierdzi, że jest beka. A w rzeczywistości ma
              tylko taką fajną oponkę. I też z rozrzewnieniem wspomina, jak przed ślubem
              ważyła 47.
              • neja Re: Ale jaja !! 12.01.05, 15:52
                Toś mnie dobił pietrek teraz... to się nazywa betonowe koło ratunkowe !!! Ja
                mam 10 cm mniej a ważę prawie tyle samo !!!!!!!!! Auuuuuuuuuuu
                • pietrek666 Tak mnie to zaaferowało, że zadzwoniłem, żeby... 12.01.05, 16:23
                  sprawdzić. Ja gupi informatyk jezdem i "zaokrąglać" lubie 165, a nie 170 ma
                  wzrostu. Sprawdziłem u źródła !!!
                  • neja Re: Tak mnie to zaaferowało, że zadzwoniłem, żeby 13.01.05, 09:42
                    ja niestety znowu do przodu z wagą, stwierdzam po dzisiejszym ranny ważeniu.
                    Nie wiem jak to możliwe bo:
                    - co dziennie ćwiczę w fitness clubie godzinę,
                    - śniadanie maly kubek jogurtu z mieszanką naturalnych nasionek i otrębów ze
                    zdrową żywnością.
                    - Na obiad sałatka czasem z piersią z kury czasem z rybą ale przeważnie solo (
                    oczywiście bez majonezów, sosów itp ) w pracy kawa + mleko 0,5 % bez cukru bo
                    nigdy nie słodziłam,
                    - na kolację nic lub parę orzechów, lub szklanka kefiru/maślanki. W pracy
                    jabłko.

Nie jem słodyczy, nie jem smażonego, nie piję soków, nie słodzę nie dosalam.
                    Może ja coś źle jednak robię pomóżcie bo ja nie mam pomysłu sad((((((
                    Z czego ja tyję ?!?!?!!?!?
                    • neja Tak mnie to zaaferowało że zapomniałam dodać ... 13.01.05, 12:40
                      Tak mnie to zaaferowało że zapomniałam dodać, że tempka dzisiaj skoczyła do
                      37,2 !
                      W zwizku z tym maqm pytanie, w ile dni po zapłodnieniu dochodzi do
                      zagnieżdżenia i jakie powinny byc objawy temu towarzyszące ??
                      • aggulek Re: Tak mnie to zaaferowało że zapomniałam dodać 13.01.05, 12:52
                        Do zagnieżdżenia dochodzi ok 5-6 dni po zapłodnieniu.
                        Objawy? Raczej żadne - dlatego o ciąży zaczyna się rozmyślać dopiero wtedy, gdy
                        brak miesiączki. Czasami objawem zagnieżdżania jest lekkie plamienie, ale...
                        Skoro mierzysz temperaturę to jeśli utrzyma się na podwyższonym poziomie przez
                        16-17 dni to czas na test ciążowy (z dużą szansą na 2 krechy!). Jeśli nie
                        chcesz czekać - zrób test z krwi.
                        Powodzenia i trzymam kciuki, A.
                        • neja Re: Tak mnie to zaaferowało że zapomniałam dodać 13.01.05, 13:23
                          Słyszałam kiedyś, że spada wtedy lekko tempka a potem rośnie. Mnie spadla
                          wczoraj 23 d.c. czyli w 7 dpo na 36,9 a dzisiaj 8 dpo wzrosła do 37,2.
                          • aggulek Re: Tak mnie to zaaferowało że zapomniałam dodać 13.01.05, 13:38
                            neja napisała:

> Słyszałam kiedyś, że spada wtedy lekko tempka a potem rośnie. Mnie spadla
                            > wczoraj 23 d.c. czyli w 7 dpo na 36,9 a dzisiaj 8 dpo wzrosła do 37,2.
                            --------------------
                            Wiesz - bardzo możliwesmile Ja o tym nie słyszałam ale są przecież różne organizmy
                            i różne reakcje.
                            Pzdr.A.
                            • neja Re: Tak mnie to zaaferowało że zapomniałam dodać 13.01.05, 15:50
                              I tak nie pozostaje nic innego jak czekac a teraz to już z górki jutro 25 d.c.
                              • agutkaa Re: Tak mnie to zaaferowało że zapomniałam dodać 13.01.05, 23:02
                                Neja, mi w poprzednim cyklu też spadła w 10 dc, to był znaczny spadek, potem
                                znaczny wzrost. Nie ukrywam, że się uczeszyłamsmile Zawsze moja faza lutealna
                                trwała 12 dni, w 13 dpo miałam @, poprzedzoną o dzień lub dwa spadkiem
                                temperatury. Wtedy przeciwnie, cały czas wysoka. No, ale test rozwiał moje
                                wątpliwości, a cykl wydłużył Duphaston. 2 dni później tempka spadła itd. ....
                                • neja Re: Tak mnie to zaaferowało że zapomniałam dodać 14.01.05, 08:21
                                  Wiem, wiem, mnie zawsze spada na dwa dni przed do 36,6. Dzisiaj tempka 25 d.c.
                                  36,9 znowu uncertain
                                  • dazzle Re: Tak mnie to zaaferowało że zapomniałam dodać 14.01.05, 15:53
                                    Nejka, kiedy testujesz???
                                    • neja Re: Tak mnie to zaaferowało że zapomniałam dodać 14.01.05, 16:03
                                      Dazzle, dzisiaj dopiero 25 d.c. jeszcze za wcześnie, może się w poniedziałek
                                      zdecyduję no chyba że tempka spadnie albo @ przyjdzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka