Dodaj do ulubionych

Pytanie do czytelników Ś M

04.09.08, 11:58
Poszukuję opisu z testu porównawczego;Suzuki SV 100 i zdaje się Yamahy Fazer
oraz jeszcze jakiegoś motocykla. Czy wie ktoś w którym numerze mogę to
znaleźć? Szukałem już we własnym archiwum,ale bez skutku. A pamiętam ,że
gdzieś już takie porównanie widziałem.
Pomożecie ? ;))
Obserwuj wątek
    • spidi-inkoguto Re: Pytanie do czytelników Ś M 04.09.08, 19:35
      Nikt nic nie wie?
      Może to w Motocyklu było.
      • Gość: zi-k Re: Pytanie do czytelników Ś M IP: *.chello.pl 08.09.08, 09:37
        Podobno w "Motocyklu" nr 04/2003 był test porównawczy Fazer 1000, Kawasaki
        Z1000, Hornet 900.
        Na SV 1000 ostatnio trochę jeżdziłem to mogę podzielić się wrażeniami.
        Pozdro.
        • Gość: zi-k Re: Pytanie do czytelników Ś M IP: *.chello.pl 08.09.08, 10:19
          Testy i porównania.
          www.daimi.au.dk/~kejseren/motorbike/
          Jak ktoś jeszcze nie wie Google oferuje tłumaczenia stron,nie są idealne ale
          zawsze coś.
          http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.daimi.au.dk/~kejseren/motorbike/&sa=X&oi=translate&resnum=10&ct=result&prev=/search%3Fq%3DFazer%2B1000%2B%2BKawasaki%2BZ1000%2BHornet%2B900.%26start%3D60%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN
          • spidi-inkoguto Re: Pytanie do czytelników Ś M 08.09.08, 22:53
            Dzięki zi-k za odzew,sprawdziłem, ten nr Motocykla akurat miałem.
            Jest jeszcze gdzieś porównanie SV-ki,widziałem to kiedyś ale wówczas nie
            zainteresowałem się tym zbytnio ,bo moto było poza moim zasięgiem.
            Chętnie natomiast poznał bym Twoją opinię i wrażenia z jazdy tym motągiem.
            Dotychczas nie miałem możliwości nawet krótkiej przejażdżki "litrówką" a chyba
            zachorowałem na coś takiego ;)
            • Gość: zi-k Re: Pytanie do czytelników Ś M IP: *.chello.pl 09.09.08, 16:38
              Też chorowałem na Sv1000 ale mi przeszło.
              Zniechęciła mnie charakterystyka silnika.
              Wydawało mi się że duża nowoczesna v-ka powinna nie potężnie ciągnąć od niskich
              obrotów ale tak nie jest.Przyspiesza jakby miał sto parę koni a nie te prawie 130.
              Może moje odczucia są wypaczone przez rzędowe czwórki ale silnik SV jakoś wolno
              wkręca sie na obroty i jakby z minimalnym opóżnieniem reaguje na otwarcie
              przepustnicy.
              Właściwie zachowuje sie jak jednocylindrowy 660 na którym kiedyś jeżdziłem(nie
              porównując mocy).
              Z pozytywów pozycja za sterami ok,łapy nie drętwieją,nie za duża owiewka ale
              dobrze chroni przed wiatrem.
              Fajny,zwinny i lekki,chociaż amortyzator skrętu zmusza do użycia trochę większej
              siły do wejścia w zakręt,ja bym go wywalił,chociaż podobno bez niego moto łapie
              shimmy.
              Zawieszenie super nie za twarde nie za miękkie.Skrzynia biegów to bajka jeszcze
              taką nie mieszałem,biegi wchodzą lekko i precyzyjnie.
              Podobno pali średnio 7 litrów.
              Tak że ja zostanę przy czterech cylindrach,będę coś kombinował z Yamahu FZS 1000
              bo podobno jego silnik to ideał,albo poczekam jeszcze trochę aż stanieje FZ1.
              Tak jak piszesz ,lepsze motocykle coraz bardziej zaczynają być w 'naszym
              zasięgu'i to cieszy.
              pozdro.
              • Gość: zi-k Re: Pytanie do czytelników Ś M IP: *.chello.pl 09.09.08, 16:47
                Może przesadziłem z tym słabym przyspieszeniem ale brakuje mu sporo nawet do
                starej cbr 900.
              • spidi-inkoguto Re: Pytanie do czytelników Ś M 09.09.08, 22:32
                Ciekawe spostrzeżenia.
                Trochę przygasiły mój entuzjazm do tego motocykla,ale nie dyskwalifikuję go.
                Miałem nie dawno okazję pojeździć VTR-ą FireStorm kolegi i jeśli SV-ka ciągnie
                podobnie,to nie będzie tragedii. ;)
                Do tej pory jeździłem małą SV-ką i spisywała się b.dobrze.Mimo stosunkowo nie
                dużej mocy,na krętej drodze potrafiła wyrobić poważniejsze motągi.
                Zakup motocykla w moim przypadku to jeszcze kwestia kilku miesięcy,mam więc
                jeszcze trochę czasu na przemyślenia.Ale na pewno będzie to V-ka.
                Dzięki zi-k.
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka