Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
    (190 wyników)
    • Jakie dajecie karmy swoim psom? Mój je Friskies. Kiedyś jadł Pedigree Pal, ale szybko okazało się, że jest na to uczulony. Podobno dużo psów jest na nią uczulone. A wasze?
    • witam wszystkich serdecznie, mam 10-miesiecznego kota plci meskiej :) jakies 2 miesiace temu zostal wykastrowany. je juz dlugo karme RC kitten, ale po tej kastracji ma mega apetyt i wyraznie zaczyna juz tyc, tym bardziej, ze bestyjka jest raczej leniwa. jaka karme powinnam mu teraz kupic? czy powinien jesc juz taka specjalna karme dla kastratow, a jesli tak to jaka mozecie polecic? pomozcie prosze :)
    • czy mogę karmę royal canin urinary S/O zastąpić karmą Bosch Sanabelle Urinary? Nie znam tej drugiej karmy, dzieki za odpowiedzi
    • Mam dwa psy-mieszańce średniej wielkości, które od zawsze potwornie linieją. W okresach linienia ( na wiosnę i na jesień) gubienie sierści wzmaga się i włosy wychodzą garściami ale najgorsze jest to, że przez cały rok tracą dużo sierści. Nawet poza okresami wzmożonego tracenia włosów jak rano odkurzę to wieczorem mam już kłęby kłaków na podłodze :-((((. Psy karmione są chappi. Zaczęłam czytać trochę o karmach i wyczytałam, że może to być wina złej karmy. Co o tym sądzicie? Przede wszy...
    • Mam dylemat.... Zawsze karmiłam moje kociczki karmą z jednej firmy, tylko dla urozmaicenia w różnych smakach. I raz zapomniałam zrobić zakupy i zmuszona byłam kupić inną ( moim zdaniem gorszą ), ale pomyslałam, że jak raz kupie mniej wartościową karme to świat się nie zawali. I tu niespodzianka- po zjedzeniu nowej karmy obie kotki dostały biegunki!!! Po za bardzo wodnista kupką nie miały innych objawów choroby! Wiec karme szybko zmieniłam i na następny dzień wszystko wróciło d...
    • Witam, dokarmiam bezdomne koty wraz z inną panią. Do tej pory ona kupowała suchą karmę, a ja inne rzeczy. Lecz wyjechała na jakiś czas, i teraz mam pytanie. W który supermarkecie jest najtańsza sucha kocia karma, jak wygląda i ile kosztuje 1 kg? Chodzi mi o najtańszą, bo potrzebne są dość duże ilości. Już niedługo może przeprowadzą u nas sterylizację, więc problem będzie mniejszy...
    • Kiedys weterynarz kazal karmic go sucha karma z serii veterinary diet, dostawal wiec z Royal Canin Urinary Diet aby rozpuszczac kamienie struwitowe, teraz jedzenie sie konczy i poniewaz kociak dostawal juz 3 paczki pod rzad chcialabym kupic mu inna karme o takich samych wlasciwisciach ale nie jestem pewna jaka, np moze cos z puriny, ale czytam w necie i nie jestem pewna :/ jezeli ktos moze podpowiedziec odpowiednik tej karmy (dostawal taka kar- ma.com.pl/product_info.php?product...
    • Szanowne Kobiety proszę doradźcie mi, jaka karma będzie najlepsza dla 6-miesięcznego psa dużej rasy. jako że mam psa małego i dorosłego, a poprzednie psy jadały tylko gotowane - a jestem ogólnie przeciwniczką gotowych karm - nie mam zbyt dużej wiedzy w temacie. konkretnie. chodzi o dobrej jakości karmę dla młodego psa, trzymanego w kojcu. oraz , spójrzmy prawdzie w oczy - karma nie może być okrutnie droga. macie jakieś pomysły?
    • Czy Gourmet Perle w saszetkach to odpowiednie jedzenie dla rocznego kota? Czy taki kot powinien dostawać też jakieś witaminy?
    • Witam:)Wiem ,ze pewnie byl taki temat ale nie umiem znalezc:)Jesli byl to prosze o linki do watkow. Otoz kociatko-4 miesiace-kreci nosem na gotowa karme.Mleko "kocie"pije,wode tez ale sucha karma sie tylko bawi(i wtedy je) a "mokra"pogardza:)Co mozna mu podac innego "normalnego"dla odmiany? Sorry jesli temat sie powtorzyl i pozdrawiam:)
    • witam, ktora sucha karma bylaby najlepsza dla 2 miesiecznego szczeniaczka? znalazlam royal canin dla labradorow, czy to najlepsza, czy macie jakies inne typy. dzieki
    • moje koty jedza wylacznie sucha karme i wyczytalam ze powinno takim okazom dawac sie tluszcze drobiowe.co to dokladnie jest,co konkretnie powinnam im podawac?
    • W jakich proporcjach karmić kota tymi karmami? Jestem bardzo początkująca, żywimy kota, który do nas przychodzi. Kupuję Whiskas w puszkach i sucje i kitikat suche. Nie wiem, które jedzenie jest lepsze? Na karmy profesjonalne mnie nie stać.
    • mam problem.jestem posiadaczką dorosłego kocura,żywionego suchą karmą Kitekat (wiem-świństwo..).jutro zamieszka z nami pies,żywiony właśnie Puriną.nie wiem jak to ogarnąć organizacyjnie,żeby kot jadł swoje a pies swoje (dziecko i tak wyżre z obu misek:)).czy kotu zaszkodzi psia karma? może oboje jedliby tę Purinę?proszę doświadczonych o pomoc..
    • Witam .Od kilku dni mamy w domu psa i kota .Zwierzęta wyjadają sobie karmę nawzajem z misek i w związku z tym moje pytanie . Czy kot może jeść karmę dla psów i na odwrót .Jeśli nie jakie są tego konsekwencje . Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam .
    • Karma(5)

Chcialabym sie dowiedziec czy karma Purina jest dobrą karmą?Royal lepszy?A eukanuba lepsza?
    • Witam mam 15 letniego psa (ok. 30kg.) na wózku inwalidzkim. Zawsze jadł domowe jedzenie - ryż gotowany z kurczakiem (ostatnio bez kości) + rano sucha karma. Teraz mniej się rusza, chociaż dziennie w sumie jest na spacerze ok. 3 godz., więc czy wystarczy mu jeden posiłek dziennie i to suchy. Chcę ograniczyć jedzenie nie przez skąpstwo czy lenistwo. Ale niestety pies nie trzyma moczu (z tym sobie jakoś radzę)i ma niechęć do załatwiania się na spacerze. Zawsze zrobi kupę w domu, wię...
    • Nigdy nie kupowałam moim kotom karmy Eukanuba,przeważnie Royal Canin.No ale cóż, trafiłam na promocję Eukanuby - dwie w cenie jednej.No i co się okazało.Koty wręcz się zażerały nią,ale jedna z moich kotek zaczęła mi po niej wymiotować.No cóż,pomyślałam. Raz nie zawsze,dwa razy nie wciąż.Niestety sytuacja zaczęła się powtarzać.Przed wyjściem do pracy dawałam kotom jeść a po pracy sprzątalam kuchnię.Cała była zarzygana.Musiałam odstawić karmę i przejść na inną.Czy też mieliście takie"przy...
    • w zoolog poprosilam karme dla alergikow, pan podal mi purine z jagniecina ale "pod koniec paczki" zorientow. sie ze tam slowem nie pisza o alergikach....czy mozliwe ze karma z jagniec jest karma z jagniec i wcale nie dla alergikow?? a pytanie moje choc dziwne moze "popieram" brakiem poprawy.
    • Proszę o radę! Muszę przerzucić mojego kotka tylko na suchą karmę(za radą weta-głębszy problem- nie chcę się rozpisywać) Proszę o polecenie jakieś, skoro kot ma jesc tylko suchą to niech wcina coś porządnego. Co prawda wet polecił jedną markę, ale taką, którą sprzedaje się w jego klinice więc nie wiem czy to obiektywna ocena. Napiszcie czym karmicie awoje "tygryski"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się