(201 wyników)
  • Planuje w najblizszym czasie sterylizacje/kastracje moich sierściuchów dzikich . Podpowiedzcie czym ich karmic po sterylce, nadal dawac karme dla kociat (maja ok. 7-8 miesiecy) czy juz taka dla dorosłego kota. Mam jeszcze zapas Sanabelle kitten na jakies 2-3 tygodnie i wkrótce trzeba cos zamówic i nie wiem... worek 10 kg dla kociat jeszcze czy dwupak juz dla dorosłych kotów. 10 kilo starczało mi dotychczas na 2 miesiące. Moze póki jeszcze zimno karmic koty bardziej odzywczą karmą dla ...
  • Mam 3 futra. Kupowałam im Taste Of The Wild lub Acana - niestety trzeba zacisnąć trochę pasa i szukam czegoś dobrego a tańszego :) Koty są wychodzące, dojadają myszami, kretami, nornicami i ptaszkami...niestety łowne są a obroże z dzwoneczkami gubią po maksymalnie 1 dniu..... Co polecacie?? Josera? Cos jeszcze??
  • Jaką wybrać? Niestety i mnie dopadł kryzys finansowy i nie mogę sobie pozwolić na kupno obu kotom RC :-(. A ponieważ Ciciek, ze względu na struwity i kamienie, musi być na specjalnej karmie, to muszę kupować dla Kleofasa coś znacznie tańszego. Myślałam o purinie pro plan czy lepszy zwykły whiskas? Kupuję w krakvecie.
  • od wczoraj kitka jest na tej diecie. Nie wiem co jest grane. Dostaje tyle samo co wcześniej a nie łazi za człowiekiem i nie żebrze "daj jeszcze choć na ząb". Chętnie zjada, nie "oddaje na dywan" tuż po spożyciu. Nie słania się z głodu ;) Wg tabelki powinna pochłonąć 2 dziennie, zjada 1. Do tego dostaje odmierzone suche (też U s/o) Qrczę, czyżby saszetka za 5 zeta (+ tajemnicze właściwości lecznicze) odmieniła żywieniowo kotecka ?
  • Kto z Was mi wytłumaczy, o co chodzi mojej Duni :) Dziewczynka miewa problemy z łupieżem. Bywa, że wręcz sypie się z niej. Wyniki ma ok. Wiem, że na pewno ma to związek z karmą. Dunia zasadniczo nie je mokrego z saszetek, ani puszek, bo wtedy z czarnej pumy robi się biała. To już wiem. Dawałam różne mięso plus ewentualnie jakąś w miarę przyzwoitą suchą karmę. Bywało różnie. Ostatnio wyszło tak, że musiałam kupić paczkę Friskisa, czyli karmy podobno nie najwyższych lotów. Do tego większość dni...
  • Mój Koton znowu ma kryształki w moczu. Lekarz zalecił znowu specjalistyczną dietę ale ceny w gabinetach są powalające. Zakup na allegro wychodzi o 40% taniej. No ale mam mały problem bo wet powiedział że najpierw przez miesiąc powinnam mu podawać Royal Canin High Dilution a potem zwykły RC S/O. No i worki obu karm 6kg (wystarczy mi na 3 mies.) są w podobnej cenie. Którą karmę Waszym zdaniem powinnam kupić? Niby HD można stosować 12tyg (tak wyczytałam w opisie aukcji) ale dlaczego zatem wet mó...
  • Prosze doradźcie mi jaka karme kupic, póki co były na whiskasie ale szczęsliwie sie skonczył, teraz dostaja jakas purine z supermarketu plus surowe przemrozone plus śmietane, resztki gotowanego miecha (bez przypraw) od czasu do czasu zółtko.. Robi sie zimno i chciałabym zeby w miseczce miały zawsze jakies suche, poradźcie jak wybrac w miare dobra karme, surowizne i pozostałosci beda tez dostawały ale tak zeby zjesci i posprzatec resztki coby nie zamarzły...
  • Moi Drodzy, majaczy mi się coś, że najlepiej żeby karma nie miała dodatku zboża. Czy zatem wchodzi w grę? Kukurydzy ani soi nie ma, ale ma słodkie ziemniaki (?). Od lat nasze koty jedzą Sanabelle, i w formie są nad wyraz dobrej, ale zastanawiam się, czy nie warto zmienić. Tyle, że Sanabelle jest bardzo korzystne cenowo, i to dla mnie jest argument...
  • mam prośbę,byłam dzisiaj w sklepie zoologicznym [drogi jak cholera] ale dałam się namówić na próbę kupiłam karmę bezzbożową producenta Petcurean-Canada dwa rodzaje dla kotów starszych oraz z nadwagą indyk i drugą z problemami moczowymi pstrąg,koty nie specjalnie zainteresowane,tylko dwa największe żarłoki trochę zjadły ale może pozostałe nie głodne akurat bo rano jadły mięso,prośba moja to napisz swoją opinię jako że jesteś karmoznawcą czy warto koty przestawiać na to coś,skład zachwycający a...
  • Szukam od jakiegoś czasu suchej karmy z dużymi chrupkami dla mojego brytka,który większośc karm po prostu łyka,zamiast gryźć.Muszę mu takie większe chrupki dosypywać do podstawowej karmy,żeby zmusic go do gryzienia,bo obawiam się o jego zęby. Słyszałam,ze duże chrupki ma Sanabelle Grande,ale ponoć po tej karmie w kuwecie nieciekawie,druga karma o której tylko słyszałam to Happy Cat adoult Big Breeds,coś takiego.Jeśli ktos z Was kupował te karmy dla swojego kotka,albo moze mi polecic inne al...
  • Bardzo proszę o polecenie sensownej bezzbożowej karmy dla kocicy z problemami pęcherza moczowego. Obecnie karmiona Taste of the Wild - Rocky Mountain Feline
  • Oddam pół dużej (1.5 kg) paczki karmy Royal Diabetic i kilka strzykawek insulinwek. Mogę wysłac pocztą .
  • drogie kociarki i kociarze, do tej pory karmiłam moje sierściuchy Puriną (nie One, głównie Pro Plan lub Urinary), ale tym razem - z racji zbliżających się świąt i cięcia wydatków - zakupiłam karmę Bellamy, tańszą o te kilkadziesiąt złotych. no i jest problem - koty nie chcą jeść:/ podchodzą do miski, wąchają i odchodzą, a kiedy wchodzę do kuchni, miauczą w taki sposób, jak zawsze, kiedy żądają jedzenia:/ (na pewno doskonale znacie ten szczególny miauk;]). stwierdziłam, że w tyłkach im si...
  • Kupiłam kotu karmę ale nie tą ze zdjęcia tylko też marki T ale jakąś wypasioną ok3zł za puszkę/saszetkę w składzie ponad 40%mięsa nie pamiętam dokladnie ile? www.tesco.pl/marka-wlasna-tesco/karma-dla-zwierzat.php Co wy na to warto? czy szukać czegoś innego, kot wybitnie wybredny lubi tylko to a wolałabym przejść na jakieś bardziej mięsne. Jak kupię nawet inny smak to sobie mogę sama zjeść. www.krakvet.pl/gourmet-gold-lososiem-p-14343.html Pytanie jak go przekonać do czegoś innego (mi...
  • karma(11)

ktora karma jest najlepsza dla kota? doczytalam ze kot powinien jest mieso i karme mokra a nie sucha, nie mam mozliwosci sprawdzic skladu wszystkich karm, ale moze ktos ma to juz przetestowane i podzieli sie wiedza. Nasze diable na razie spozywa iams kitten. Pozdrawiam
  • Polecam tą: animalia.pl/produkt,2623,38,nutra-nuggets-adult-cat-maintenance-75kg.html Jest tania i jak na taką cenę naprawdę dobra. Dziennie nie wychodzi drożej niż 50 groszy.
  • Ramzes ma nawrót bakterii colli i gronkowca złocistego (chyba bo czekamy na wynik badania kału) biegunka paskudna, dostaje zastrzyki jest juz lepiej, wet zaproponował nam karmę leczniczą droga niestety, kot je a my zastanawiamy sie czy jest może inna tańsza, znalazłam, inne www.krakvet.pl/koty-chore-karmy-weterynaryjne-zaburzenia-odkowo-jelitowe-c-26_286_287_290_299.html macie jakieś doswiadczenia w temacie? prosze o podpowiedz dodam tylko ze Cleo ma się dobrze nie złapała bakte...
  • Do tej pory mój Rusek (Ruska) jadła Iamsa, bardzo jej służył i bardzo jej smakował. Teraz ją wysterylizowałam, ma dwa latka i chciałabym karmić ją karmą weterynaryjną. Kwoty są jeszcze wyższe niż kurde karm sklepowych ;/ (z półki premium). Czy polecacie jakieś dobre karmy dla mojej kotki? Najlepiej gdyby Iams ale weterynarz twierdziła że nie ma diety dla sterylizowanej kotki z Iamsa. Na razie kupiłam Hillsa NeuteredCat 1,5 kg za 57 zł ;/
  • mój Koton je wyłącznie RC Urinary i za kilka tygodni skończy mi się zapas. Jakie inne karmy proponujecie (chętnie tańsze) na dolegliwości układu moczowego? Patrzyłam na allegro ale oprócz RC mam do wyboru tylko Bosh Sanabelle Urinary i Purina Cat Chow. Specjalnie chcę się Was poradzić a nie weta który prowadzi Kotona bo on zawsze namawia mnie na RC bo tylko tą karmę sprzedaje w swoim gabinecie. Jak już ktoś tu mi wspomniał jest podejrzenie że chodzi tu o biznes, a ja chciałabym kupić coś ta...
  • Mam dwie torby po 800 g RC suchego dla dorosłych chyba FIT 35 są ważne do końca listopada 2012 - i teraz mam pytanie czy nadawałaby się ta karma jeszcze do wykorzystania dla kocich bezdomniaków? Gdyby ktoś miał kontakt z osobą dokarmiającą na terenie Wilanowa lub Mokotowa to chętnie oddam. Rozglądałam się w sąsiedztwie ale nic i nikt nie wpadł mi w oko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się